Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (92)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Martine, ať tě ani nenapadne přidat se k podobné sektě! Nevázaný sex, zahradničení, prohlídky honosných domů a nezájem o kariéru, by jistě mohly být lákavé vyhlídky. :) Ale k filmu. S Marcy mám podobný problém jako se Snowtownem. Občasnou nesrozumitelnost zejména v přechodech do flashbacků. Mínusem je pak i celková nepopisnost, tak typická pro tyhle indie filmy. Tenhle film je totiž mnohem zajímavější v tom, co si o něm přečtete na internetu (např. podobnost s "Rodinou" Charlese Mansona), než v tom, co sám interpretuje. 50 % a jsem v očekávání, co bude s Martinem dál... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výborná Elizabeth Olsen ako holka labilná, a pomalý nepríjemný filmík, ktorý vám privolá rýchlu a neustupujúcu depresiu. Debut pôsobivý, kým ale Durkin (ak to zase nezrušia) natočí životopis Janis Joplin, musí sa ešte naučiť pracovať s divákom a nielen mu zobrať chuť do života na najbližší týždeň, dva. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vzbudit se a být sodomizován rachitickým Brucem Springsteenem, který o vás pak napíše krásný šlágr? Některým uživatelům by to prospělo, nejdřív do ucha a pak do voka. Hnusný, dusivý, schizoidní debut člověka, který před sebou klidně může mít stejně zářnou budoucnost jako PTA, na nějž jsem si při sledování tohoto dívčího existenciálního hororu párkrát vzpomněl. To, co Durkin vyvádí s předkamerovým prostorem (mezi námi pseudoinetelektuálním nýmandy se tomu říká mizanscéna - scéna pro mizantropy) považuju za bezprecedentní podpásovku s cílem máchat diváka v podexponovaném blátě agónie, nejistoty a schízy. Dávám pět, protože mám rád, když film skončí a já mám chuť si vysprchovat mozek. Protože svět už je takovej. Víc až umřu. Jeden z filmů roku. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Díky precizně vybudované a tíživě znepokojivé atmosféře je divák neustále v nejistotě, obklopený pocitem blížící se tragédie. Pravidelné střídání různých časových rovin se po čase z důmyslného přecházení stává předvídatelným prvkem, který filmu spíše škodí, ale díky precizní vybudovaným záběrům a kamerovým jízdám jde o nadprůměrnou sondu do nitra zmatené, životem poznamenané ženy. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No .. už dávno mi tak nekypela žlč, ako pri scéne krádeže v tom prvom dome. Špeciálne po tej jej reči, ktorú spustila pri večeri .. o inom spôsobe života, o prostej existencii. Sean sa s nami pohrával a karty odkrýval postupne .. tým urobil tento film zaujímavým. Len škoda, že ich neodokryl úplne. Skvelá kamera. 3,5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Sean Durkin písal scenár už od roku 2007, čiže do finálneho výsledku prešli 4 roky. (Arsenal83)
  • Sean Durkin chcel film natočiť ako niečo zážitkové a nie politické, preto bagatelizoval ideológiu a ciele kultu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama