Reklama

Reklama

Pixely

(festivalový název)
  • USA Pixels
Krátkometrážní / Animovaný
Francie, 2010, 3 min

Režie:

Patrick Jean

Kamera:

Matias Boucard

Obsahy(1)

New York je z obrazovky do odpadu odloženého televizoru napaden osmibitovými kreaturami, vycházejícími z dosovských PC her, a postupně jimi pohlcován a ničen až do chvíle, než se z naší modré planety stane zeměkrychle. (kikulin)

Recenze (176)

T2 

všechny recenze uživatele

A ja, že aká bykovina a nakoniec aká delikatesa sa z toho vykľuje, zábavná herná "kocková" nostalgia. /100%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vtipnej napad na pixelovskou invazi, kdy se objevujou stary znamy dosovsky postavy typu Pac Mana, Arkanoida, Donkey Konga, Bomber Mana, ale treba i Tetris a postupne meni celej svet na pixely. Takze to je jak prijemna vzpominka na tyhle hry, ktery kdysi kazdej paril, ale zaroven to ma prekvapive povedeny triky. Jen ten konec je zbytecne uspechanej. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již nějakou dobu jsem měl nejasné tušení, že na naší zeměkrychli je vše složeno z kostiček, přestože to tak na první pohled nevypadá. Nyní se to potvrdilo a já si troufnu tvrdit, že každý, kdo v počítačovém pravěku pařil tetris, pacmana, arkanoid či podobné vykopávky, musí být tímto snímkem nadšen. Po prvním zhlédnutí mi úžasem ukáplo pár kostiček slin z mé hranaté drštičky a proto si mé obdelníkové oči vyžádaly reprízu dříve, než nekompromisně hranatý pacman sežere všechny stanice metra. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pěkné, vtipné, svou pointou možná trochu kostrbaté, jinými slovy evokuje pocit, že nejde o krátkometrážní "film", ale jen zajímavou blbůstku, každopádně na tříminutový počin nepochybně povedené... 8/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pekny napad, to se musi nechat, skoro sem uz videl, jak se toho ujima takovy Bay, to by byla zase smrst... A musel sem se taky smutne pousmat, kdyz sem si uvedomil, jak by to taky mohl zprasit... pixely mluvici perverzni vtipy, pixely ve tvaru... No nic, to by uz moc zajimave nebylo, spis k placi. Ale tahle predem prohrana valka s pixely, takova valka svetu 2, roztazena jen na 3 minuty byla hodne kreativnim pocinem. opravdu tleskam tvurcum, jsou to machri. Zaver me zdesil, zpanikaril a uvedomil jsem si, co je smyslem zivota :-))) (ale po mirnem uklidneni to zase nevim). finale jen pro silnejsi povahy, je to horsi nez Matrix ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pixels attacks New York. Kdo z nás někdy nehrál legendární Tetris, Pac-Mana či podobné hříčky:) Úžasné grafické zpracování, hezký závěr a nadmíru efektivní "mrakodrapový" tetris. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Frogger, Donkey Kong, Tetris, Space Invaders a Pac-Man se nasrali, že už si s nima nikdo nehraje, tak si přišli sami pohrát k nám! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pixely spôsobia, že náš svet skončí ako čierna piksľa. Trefná pocta starým hrám a zároveň aj pomerne vydarená hrozba toho, kam sa nakoniec dovalí myslenie, uprednostňujúce obrazy len ako odrazy odrazov. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělý kraťas s prvoligovým nápadem, který potěší nejen milovníky všech těch starých PC pecek. A navíc je senzačně udělaný. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tetris, Arkanoid, Donkey Kong, Space Invaders, Pac Man - to byly hry mého dětství, v té době už zastaralé a známé především díky všelijakým konverzím pro kazetkové hry z tržnic. Dnes začínají být primitivní i pro mobilní telefony (update 2014 - ne, na telefonech už to člověk taky nenajde), každopádně stály na začátku gigantického boomu počítačových her a de facto opravdu začaly pixelizaci celého světa. Moc hezká pocta a bezmála geniální nápad. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak za tenhle nápad nemůžu jít pod 5* - jako pamětník těchto pixelových hrátek se nostalgicky usmívám, tleskám povedenému zpracování, klaním se pointě a vůbec: Rolande, ty hlavo německá-skopová, takhle má vypadat správný katastrofický film :-P. 95% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bájo! Kdo nepařil v mládí jak blázen "televizní hry", nepochopí. Tetris, Bomberman, Arkanoid, Pacman, King Kong, ... Legendární hry ve famózním zpracování. A ten závěr, super. Musím se přiznat, že nostalgie mě zasáhla přímo do srdce. :-D ()

juta 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka na mé mládí. Videohry zakomponované do reálného světa. Perfektně zpracované. ()

Reklama

Reklama