Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Recenze (762)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá oddychovka, kde je však už obsaženo všechno, co jsme viděli. Chlapec s nadpřirozenými schopnostmi, co se zamiluje do obyčejné dívky, která se postupně dozvídá děsivou pravdu, ale naštěstí se její vztah k němu nezmění! Noo, ale co, u takovýhle filmů, kde se koukám hlavně na efekty a na akci ani nevyžaduji nějakou složitou zápletku, abych byl na konci neskutečně překvapen. Jsem zvědav, jestli to bude mít pokračování, vzhledem k velice otevřenému konci... ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

Děláte jako kdyby už nikdy nikdo nemohl natočit něco nadpřirozeného - romantického. Mě se to strašně moc libilo.. mnohém víc než twilight.. !! ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No teda... Film o týpkovy se svítícíma rukama a nadlidskými schopnostmi, který není původem pozemšťan. Něco jako Iron Man bez obleku "šmrncnutý" Bladem (aspoň co se týče smrti a vzhledu protivníků). Ten scénář je ale tak plitký až to bolí! Láska na stření škole... Bohové se ale přece nezamilovávají do pouhých smrtelníků, pozemských červů!!! Co v takové slátanině dělá Timothy Olyphant?! Ten má rozhodně navíc. Jediné co může film aspoň trochu pozvednout z absolutního bahna je čitelný rukopis producenta Michaela Bay, jenž je znatelný na vizuálních efektech. Verdikt: 2* a 40 %. PS. Přesladká Dianna Agron je trošilinku obličejem podobná na herečku Cobie Smulders z HIMYM. K číslu 4 se však víc hodila jemu rovná a temperamentní drsňačka v podání Teresy Palmer. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý sci-fi film, pro méně náročné a mladší publikum, který nevybočuje z vyjetých kolejí podobných filmů. Těmi kolejemi je jednoduchý a nezáživný děj, který je opakován po 150 a liší se jen v dílčích detailech. Tenhle je navíc silnou vykrádačkou lecčehos. Dokonce i takové chujoviny, jako je Stmívání..Opět je tu "vyvolený" s neskutečnými schopnostmi, kterými neumí pokřivovat nic menšího, než časoprostor a hmotu. Kolem něho je několik plytkých spřátelených postav, jejichž smysl je pofidérní a nedělají nic jiného, než křoví celému dění. Proti je opět několik plytkých nepřátelských postav, nápadně připomínající klon lebkouna, sitha a zmutovaného upíra z Blade iI, jejichž smysl je taktéž pofidérní (krom toho že chtějí zničit svět - jak originální) a nedělají nic jiného, než křoví celému dění. Jenže problém je, že ono dění je největší kámen úrazu, jelikož se ve filmu za celou dobu nic zvláštního neděje, tedy krom několika stereotypních soubojů, bez jakékoliv záživnosti. Pofidérní to je prostě úplně všechno. Nikdy více. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se trochu bál, že to bude fakt šílená blbost, ale postupem času jsem se uvolnil a ztotožnil se s pohledem na jejich "svět" a začal si to užívat jak se patří, spousta vedlejších dějových linek zapříčinilo, že jsem se rozhodl udělit 4 hvězdy, ale za ten konec bych ruku do ohně nedal... Doporučuji, ale opatrně s očekáváním.. ()

Simgal 

všechny recenze uživatele

Proč nedát vyšší hodnocení, když jsem z kina odcházel spokojený. Od I am number four jsem rozhodně nečekal nervy drásající drama s perfektním scénářem. Chťěl jsem oddychovku s příjemnými herci a nějakým tím nadpřirozenem. A přesně to jsem taky dostal. Bavil jsem se skvěle a proto vřele doporučuju všem, kdo se chťejí jít do kina jen tak odreagovat. P.S. Diana Agron (Quinn z Glee) tady vypadá přímo fantasticky. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

A tak jsem se těšil. Vyslovený "propadák" to není, ale je zde strašně vidět snaha přitáhnout mladší skupinu diváků (co nejvíce samozřejmě), takže ve filmu se prakticky neobjeví nic jiného než typické clichovité momenty, které už v bezpočtu jiných snímků dříve zabrali. Pokud vám ale zrovna tohle nevadí, určitě se pobavíte. Akční části se povedly nadprůměrně, herecké výkony obstojné, i mladší část hereckého osazenstva splnila svoje jak by měla. Jediné co mě ještě zaráží je, jak dokáže být film v jedné chvíli tak jednoduchý a předpkládatelný až je to k smíchu, a následující okamžik si zase říkáte, že to mají hošánci nějaké překombinované :) Mít delší stopáž by určitě nebylo na škodu... ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Vsichni se tu rozcilujete nad tim, jak ste museli sedet 109 minut v kine a koukat na tuhle "teen romantiku". Boze, dyk vam muselo bejt uplne od zacatku jasny, ze film bude jedno velky klise a uz jen z plakatu je videt pro jakou cilovou skupinu byl tocenej. Me za to, se to nahodou docela libilo, kdyz od toho necekate zadny zazraky, tak vas to zabavi a mozna i prijemne prekvapi. Pribeh je v ramci moznosti dobrej, herci jsou sympaticky, efekty pekny a perfektni soundtrack. ()

Anakinekcz 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně překvapen z nízkého hodnocení tohoto filmu. Film bych řekl odpovídá standardům tohoto filmového žánru. Efekty rozhodně nepatří mezi ty nejhorší, a přece na takovéto film se díváme především kvůli film. trikům, slabší herecké výkony u tohoto žánru snad dnes již nikoho nepřekvapí. Čas na nějakou milostnou zápletku u těchto filmů není, tak to bylo vyřešeno láskou na první pohled (což je také více než obvyklé)... Tento film mi přešel jako příjemná oddychovka od každodenních starostí. Konec naznačoval, že bychom se mohli těšit na pokračování...tak snad ... ()

Ole92 

všechny recenze uživatele

Klasický americký příběh který nenadchne ani neurazí, znovu už bych si to asi nepustil ale budiž. Prostě jen další z béčkových filmů. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Potenciál bol na akčnú pecku, ktorá by sa vyrovnala X-menom či iným komiksovkám. Miesto toho Caruso natočil "pilotný diel" k seriálu podobne stupídneho razenia ako Smallville.. Posledných desať minút a súboj na škole aspoň mierne vynahradili pretrpenu hodinu a niečo predtým.. Ak bude pokračovanie, tak by mohlo pokračovať tak ako film skončil - s nadupanou akciou. Snáď sa jej dostane kvalitnejší, nie iba teen friendly scenár a schopnejší režisér.. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Když jsem se po zhlédnutí zamyslel nad tím, o čem to celé vlastně bylo, nemohl jsem než neobdivovat režiséra a jeho kompanii, že z toho nakonec udělali poměrně koukatelný film. Sice to rozhodně není kvalita, jaké dosáhnul např. Fincher u Social Networku (což je, obdobně jako Number Four, film s dosti triviálním dějem a zápletkou), nicméně určitě bych nečekal, že v pohodě dokoukám drasticky povrchní, žánrovými klišé nacpané a logicky dost nekoherentní scifko, ve kterém teenagerský pseudo-mimozemšťan - kterému ve vypjatých momentech září dlaně - bojuje proti křížencům Wellsových morlocků a disneyovských tupounů, a k tomu se ještě „navždy“ zamiluje. Nemalou zásluhu na tom mají překvapivě slušné herecké výkony (tedy až na ty tupouny), místy zajímavá kamera, a velmi pěkné trikové sekvence. 55%. ()

Mafyn 

všechny recenze uživatele

Po moc,moc dlouhé době jsem se krásně povznesl u tohoto sci-fi na vyšší úroveň. Skouknul jsem něco co nemám s čím srovnávat, něco nového neokoukaného. Film mně moc bavil scénářem, prostředím i nevtíravou melodií. Je to jako být kafařem, dal jsem si novou kávu a hrozně moc mi zachutnala. Asi má nová značka (příště u filmu nebudu pít víno). ()

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama