Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (762)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to sympatický mladík, pochází z planety Lorien, říká si číslo čtyři a z jeho druhu už, po vyhlazení nepřátelskými Mogadoriany, zbylo jen pár. Se svým strážcem se stěhuje velmi často z místa na místo, protože není nikde v bezpečí a vyzrazení by ho mohlo stát život tak, jak se to stalo osudné pro jeho tři soukmenovce před ním (odtud tajemný název "Jsem číslo 4") Od nás se nijak vzhledově neliší, ale je obdařen zázračnými schopnostmi, které však ještě neumí dostatečně používat. V praxi to znamená, že se mu rozzáří dlaně a pak umí vrhat předměty několik set metrů daleko, pekelně rychle běhá a má obrovskou sílu. Ve filmu je však plně předveden jen zlomek jeho schopností a to je docela škoda. Má však jednu slabinu. I on, přestože pochází z jiné planety, se umí bezhlavě zamilovat. Na jedné střední škole, kam dochází pod falešnou identitou, střetně dívku, pro kterou ztratí hlavu a jeho úhlavní nepřátelé už větří jeho stopu. Milovníkům dospělejších scifi bude vadit jednodušší styl vyprávění, jaký tvůrci pro příběh zvolili. Náctileté publikum však film přijme bez problémů, protože obsahuje vše, co mladé publikum má v oblibě. Padají tady hlášky na současné internetové fenomény nebo seriálové ikony, ačkoliv hlášky to nejsou zrovna úderné. V hlavní roli září pohledný mladík Alex Pettyfer, z kterého dívky budou mít mdloby a mužské publikum zase bude slintat nad novou hvězdou Teresou Palmer, která svým agresivním sexappealem pokoří v jedné minutě vše kolem sebe. Timothy Olyphant jako dobrácký a starostlivý strážce už asi zažil lepší role, ale s šedivými skráněmi už se pomalu přehrává do mužů v letech. Nepřátelští Mogani nemají zrovna charisma na rozdávání, ale finální střet s nimi stál za to a byl pořádně zběsilý. Film má i klidné pasáže, režisér Caruso dávkuje emoce směrem k divákovi velmi úměrně a několikrát za film přijde s nějakým neotřelým nápadem. Rád sází na akci, takže není prostor pro nudu. A o to šlo tomuhle snímku především. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Při zpětném pohledu jsou jasné dvě věci: 1) že Caruso dostal obtížný úkol, když měl natočit první část očividně několikadílného akčního sci-fi příběhu; 2) že jestli někdy na tu filmovou dvojku (nebo klidně i trojku!) dojde, bude to nehorázná akce srovnatelná s těmi největšími blockustery několika posledních let. I Am Number Four totiž není ničím jiným, než jen nezajímavým rozjezdem pro jedno gigantické kulervoucí dobrodružství: -náct mi dávno není a líbilo se mi to. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

DJ, copak se to s tebou děje? Jsem číslo čtyři je prostě zklámání a jestli ten film měl nějaký potenciál, tak ho totálně zabil bezpohlavní scénář. Nejen, že dialogy jsou občas jak z jiného světa, ale logika musela být pro scénáristy sprosté slovo. Srovnávání s Twilight je mimo, to je úplně jiná "kvalita". Aspoň že herci jsou sympatičtí. Zkrátka dívát se na to dá, ale to je tak všechno. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem snesitelný mix Stmívání a Jumpera. Příběhově je to sice stejně plonkový jako zmíněné 2 filmy a první hodinu se toho moc neděje, ale celý to celkem příjemně uteče a herci jsou celkem sympatičtí. Závěrečná půlhodinka naštěstí dřívější absenci akce aspoň trochu zachrání a kouká se na ní velmi pěkně. I tak ale zamrzí, že D. J. Caruso promarnil svůj talent zrovna u tohodle filmu.50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Líbivý kompilát poskládaný z prověřených prvků. Je tu něco ze Supermana, něco z X-Menů, něco z Beverly Hills 90210 něco s Akt X, ale originálního ani co by se za nehet vešlo. Téměř tři čtvrtiny filmu se nic moc nestane, jen hlavnímu Kenovi občas svítí ruce, občas na někoho bafnou poněkud vybledlí Sithové po lobotomii, a střední škola si žije obvyklým filmovým životem pečlivě dbajíc na dodržování všech klišé, které se během let v dané kategorii nastřádaly. Až na "Šestku", která má skvělý nástup, je i ta bitva v závěru taková uhlazená a tradiční, včetně obvyklých rádoby vtipných poznámek, včetně toho, že pejsek přežije, Ken a Barbína si slíbí lásku až na věky a při velkém loučení se naznačí vztahy do dalšího případného dílu. Protože co by to bylo za hit, kdyby si nemyslel na minimálně tři pokračování, že? ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Na soundtracku se podíleli známí interpreti jako například kapely Kings Of Leon nebo zpěvačka Adele, ale i méně známí Jimmy Eat World nebo The Temper Trap. (toy79)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama