Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhý na to že to má jen 93 minut. Filmy co na konci maj scény toho, co už jsme jednou viděli, pro mě ani nemohou být z principu dobré. Mimo jiné je si to až NESKUTEČNĚ podobné se Snílky, i když vím, že ti byli natočeni později, takže je jasné kdo od koho odkoukával. Stephen Baldwin je dokonce podobný Michaelu Pittovi, a některé scény jsou uplně totožné, překvapuje mě že Snílci tu ani nejsou v Podobných. Švédská trojka pro mne prostě nic extra nebyla. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná komedie, která má co nabídnout, která dokáže pobavit, ale i zaujmout, a u které jsem se ani chvilku nenudil. Jedná se o dobře natočenou komedii ze života dvou vysokoškoláků a jedné vysokoškolačky, kteří bydlí na koleji a mezi kterými je velice zvláštní vztah. Kvalitní komedie, kde nejsou k vidění žádné scénky s výkaly, kde není slyšet příliš sprostých slov, kde je vše kultivované, a přitom se člověk u toho pobaví a odreaguje. To je komedie, která má co nabídnout. Co se týče sexu, tak ten je zde několikrát k vidění, ale vše to tak nějak automaticky zapadá do děje a v kontextu dějové linie to vyznívá neuvěřitelně přirozeně. Já byl rozhodně velmi příjemně překvapen a kéž by takovýchto inteligentních komedií z prostředí mladých lidí bylo víc. Herci ve svých rolích naprosto přesvědčili a i díky jejich zásluze to byl zajímavý snímek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I po dvanácti letech ve mě tahle skvělá romantická komedie (i když mi tohle označení na ten film nějak moc nesedí) vyvolává úplně stejné pocity a baví mě stejně jako když jsem ji poprvé viděl v kině. Poměrně slušně otevřená otázka sexuality a vyrovnávání se s ní (to slušná myslím ne ve smyslu morálním nebo umírněném, ale tak, že si to ze sexu a problémů s ním nedělá moc velkou srandu, že je to i přes humornost filmu hozený do tý pocitový roviny - humor v tomto filmu je někde jinde, ne v sexu, např. v American Pie je sex brán jen jako něco konzumního, něco co chceš mít, protože to nemáš a když to dostaneš, už o tom nepřemýšlíš a bažíš po něčem jiném, tady to je ale bráno jako součást lidského života, něco, s čím se člověk pořád sžívá, co se mění stejně jako se mění on sám, něco, co ho provází celej život). Scéna, kdy si Stuart položí na zadek Eddieho ruku je prostě úchvatná.... Baldwin jako Stuart je fakt perla, ač mám z jejich famílie oblíbeného Aleca, Stephen dokázal - a pak už v žádném jiném filmu, co jsem viděl, že herecké geny nezůstaly jen u jeho staršího bráchy. Pihovatá Lara Flynn je prostě k zulíbání, rád bych jí do ouška zašeptal pár honosných slovíček..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film - pretty open. Lara Flynn Boyle - pretty, open;) A dost bylo laciných vtípků a drobných lží. Lara Flynn Boyle je krásná ženská, ale něco mě na ní vždycky rozrušovalo. Jenže když konečně narazíte na film, ve kterém hraje někdo z Baldwinů a vy se mu nemusíte vysmívat či ho jinak hanět, jsou vaše pocity z nějaké ženštiny naprosto irelevantní. Švédská Trojka je kompaktní a živelná vztahová komedie, která nezestárne, dokud budou existovat vysoké školy a koleje. I když možná by stačil jen institut spolubydlící(ho). Dnes jen možná, ale jednoho dne zcela určitě bude klasikou. 80% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Je to jako když jedete na dovolenou, všechno si naplánujete, ale jednoho dnes sjedete z cesty, nebo si zajedete. A nakonec skončíte na nějakým bláznivým místě co ani není na mapě. A uděláte něco, na co byste nikdy ani nepomysleli. Možná že se v tu chvíly cítíte trochu ztraceni. Ale později zjistíte, že to bylo na celým výletě to nejlepší." ....Moc příjemná záležitost s nejlákavější příchuťí a také jedna z mých oblíbených nostalgií. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Eddy na hodine francúzskeho filmu rozpráva o filme o dvoch mužoch, čo sa zaľúbili do tej istej ženy. Tento film sa nazýva Jules et Jim (1962). (beso74)

Reklama

Reklama