Švédská trojka
Komedie / Romantický / Drama
USA, 1994, 93 min
Andrew FlemingHudba:
Thomas NewmanObsah
Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)
POMO
Kultivovaná, sexuálne otvorená a voľnomyšlienkárska komédia o vzťahoch a nevzťahoch mladých. Spolu so SINGLES špička vo svojom subžánri.(4.4.2003)
Gemini
Film - pretty open. Lara Flynn Boyle - pretty, open;) A dost bylo laciných vtípků a drobných lží. Lara Flynn Boyle je krásná ženská, ale něco mě na ní vždycky rozrušovalo. Jenže když konečně narazíte na film, ve kterém hraje někdo z Baldwinů a vy se mu nemusíte vysmívat či ho jinak hanět, jsou vaše pocity z nějaké ženštiny naprosto irelevantní. Švédská Trojka je kompaktní a živelná vztahová komedie, která nezestárne, dokud budou existovat vysoké školy a koleje. I když možná by stačil jen institut spolubydlící(ho). Dnes jen možná, ale jednoho dne zcela určitě bude klasikou. 80%(9.8.2008)
Matty
Tři těla, jedna duše. Bi, homo, hetero, všichni na jedné hromádce, zábrany jdou stranou - on miluje jeho, ale on miluje ji, zatímco ona miluje jeho. Nechci však záběr Švédské trojky (na kterou, těšte se, v závěru skutečně dojde) zužovat na možnosti sexuální kombinatoriky trojice studentů. Alex, Eddy a Stuart jsou hlavně přátelé a o méně obvyklé podoby přátelství, o ně tu běží. O ně a o snahu najít skrze vlastní sexualitu sebe sama. Uvítal bych pouze více Lary Flynn Boyle a méně Stephena Baldwina (s tou famílií je cosi v nepořádku). 70%(5.2.2012)
Renton
Scénář: Andrew Fleming(3.4.2011)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $14,815,317║Tržby Celosvetovo $17,500,000║(6.4.2010)
hirnlego
V dětství jsem u toho byla rudá až za třetí metou.(20.2.2006)
Marius
Mooc dobré a moc podhodnotené.(27.2.2004)
genetique
Podobná otvorenosť po sexuálnej stránke sa vo filmoch takmer neidí a naposledy som ju mohol zhliadnuť, teda môžem aj prirovnať k Smithovej 'Chasing Amy', kde bola otvorenosť o čosi väčšia a aj dramaticko-komediálna stránka lepšie zvládnutá. Pre niekoho možno trošku ťažšie stráviteľná téma, no myslím, že hlavne mladšia nezakonzervovaná generácia sa milo prekvapí. 75%.(14.3.2007)
Hunt
HUDBA: Thomas Newman(12.11.2007)
NinadeL
Ve své době hodně lákavý titul na VHS... Víc nic.(4.12.2009)
freddy
Jednoznačně nadprůměrná komedie, která má co nabídnout, která dokáže pobavit, ale i zaujmout, a u které jsem se ani chvilku nenudil. Jedná se o dobře natočenou komedii ze života dvou vysokoškoláků a jedné vysokoškolačky, kteří bydlí na koleji a mezi kterými je velice zvláštní vztah. Kvalitní komedie, kde nejsou k vidění žádné scénky s výkaly, kde není slyšet příliš sprostých slov, kde je vše kultivované, a přitom se člověk u toho pobaví a odreaguje. To je komedie, která má co nabídnout. Co se týče sexu, tak ten je zde několikrát k vidění, ale vše to tak nějak automaticky zapadá do děje a v kontextu dějové linie to vyznívá neuvěřitelně přirozeně. Já byl rozhodně velmi příjemně překvapen a kéž by takovýchto inteligentních komedií z prostředí mladých lidí bylo víc. Herci ve svých rolích naprosto přesvědčili a i díky jejich zásluze to byl zajímavý snímek. Je to za čtyři hvězdičky.(6.8.2008)
Sifaka
Správná romantická komedie, kterou jsem kdysi viděl na VHS z videopůjčovny... dobrá sranda na kolejích...(6.3.2010)
jhrasko
I po 15rokoch "internátna" klasika so zopár nezabudnuteľnými hláškami a sexi ústrednou threesome. Hoc pri Stephenovi Baldwinovi sa občas musí zastaviť mozog a stojí a stojí a stojí:-))) Ale o to predsa ide, nie ? :-)))(31.1.2009)
FilmFan24
Super komedie,inteligentní a sexy!(24.6.2008)
kingik
Není to kvalitní film. Je to mizerně zahrané a žánrově se to nedá nikam zařadit, protože vzhledem k absenci vtipu a erotična to má daleko do komedie i do sexy filmu. Prostě film o ničem se slabými herci.(13.11.2010)
darkrobyk
Jeden by si myslel, že tohle snad ani nemohli v Americe natočit. Nechť se jdou bodnout kamsi rozličné pseudoerotické komedie o náctiletých, kde vulgární slovník a litry rozličných tělních tekutin mají rozesmát. Vtipné, na americký film o mladých sexuálně odvážné, romantické - tedy většina v duchu skutečného romantismu rozervané duše, smutné, úsměvné, rychlé, pomalé a celkově neodolatelné. Jeden z mála žánrových filmů, na které se člověk znovu rád podívá. Lara Flynn Boyleová je uhrančivě přitažlivá, a tak není divu, že ti dva s ní skončí v situaci, jak název filmu napovídá. I když, konec je pak přeci jen trochu jinde...(2.7.2011)
IQ Tiqe
"Jsem žena, věřte mi." "Podle našich záznamů jste muž."(24.6.2008)
3n3my
Počas filmu som rozmýšľal, prečo gaya nehrá skôr Stephen Baldwin, že by sa to viac hodilo, ale ku koncu mi to došlo, tak k filmu nemám väčšie výhrady. Slušné 4*.(6.8.2008)
c.tucker
Pěkná Lara Flynn Boyle, příjemný děj nijak netlečí na pilu. Velmi zábavné a odpočinkové. Velmi milý film, který dokáže potěšit a ukáže co studenské koleje znamenají.(11.1.2009)
Terva
Scénář : Andrew Fleming. Kamera : Alexander Gruszynski.(2.6.2011)