Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl poprvé někdy ve třinácti letech. A líbil se mi. Nedávno jsem si na něj vzpomněl a dostal chuť si ho trochu připomenout. No a líbil se mi zase. A navíc jsem konečně zjistil, co mě v dětství tak negativně ovlivnilo a odkud jsem si přinesl do mého dospěláckého života tolik úchylek :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobná otvorenosť po sexuálnej stránke sa vo filmoch takmer neidí a naposledy som ju mohol zhliadnuť, teda môžem aj prirovnať k Smithovej 'Chasing Amy', kde bola otvorenosť o čosi väčšia a aj dramaticko-komediálna stránka lepšie zvládnutá. Pre niekoho možno trošku ťažšie stráviteľná téma, no myslím, že hlavne mladšia nezakonzervovaná generácia sa milo prekvapí. 75%. ()

Reklama

Miki68 

všechny recenze uživatele

Když jsem před deseti lety ten film poprvé viděl, byl pro mě překvapením. Myslel jsem si tehdy, že jde o nějakou "novou vlnu" amerických teenagerovských komedií, které mají kupodivu nápad, vkus a sympatický humor. Pozdější vývoj a všechny díly "Amerických koláčů" mě vyvedly z omylu. O to více se mi dnes při zpětném pohledu tenhle film jeví jako výjimka, kterou stojí za to vidět znovu. zajímavá zápletka, přirozené herecké výkony a velmi citlivě natočené "erotické" scény. Takhle si představuju příjemnou romantickou komedii a řadím ji na roveň filmu o Harrym, co potkal Sally. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by se muselo změnit, aby se film dal hodnotit ještě výše. Lepší herci, lepší scénář? Nevím. Není to v žádném případě jen další rádoby komedie z " high school", ikdyž vtipu to také moc nepobralo. Daleko zajímavější to je když ti tři přátelé řeší vážnější problémy a tam mě to bavilo nejvíc. Velmi dobrý nápad, u mne však jen lehce nadprůměrný film. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná komedie, která má co nabídnout, která dokáže pobavit, ale i zaujmout, a u které jsem se ani chvilku nenudil. Jedná se o dobře natočenou komedii ze života dvou vysokoškoláků a jedné vysokoškolačky, kteří bydlí na koleji a mezi kterými je velice zvláštní vztah. Kvalitní komedie, kde nejsou k vidění žádné scénky s výkaly, kde není slyšet příliš sprostých slov, kde je vše kultivované, a přitom se člověk u toho pobaví a odreaguje. To je komedie, která má co nabídnout. Co se týče sexu, tak ten je zde několikrát k vidění, ale vše to tak nějak automaticky zapadá do děje a v kontextu dějové linie to vyznívá neuvěřitelně přirozeně. Já byl rozhodně velmi příjemně překvapen a kéž by takovýchto inteligentních komedií z prostředí mladých lidí bylo víc. Herci ve svých rolích naprosto přesvědčili a i díky jejich zásluze to byl zajímavý snímek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál Andrew Fleming. Ztvárnil postavu, která na začátku filmu křičí z okna koleje. (Terva)
  • Eddy na hodine francúzskeho filmu rozpráva o filme o dvoch mužoch, čo sa zaľúbili do tej istej ženy. Tento film sa nazýva Jules et Jim (1962). (beso74)

Reklama

Reklama