Reklama

Reklama

Carlos vypráví o životních osudech Ilicha Ramíreze Sáncheze, jenž byl po dvacet let nejhledanějším teroristou na světě. Mezi lety 1974, kdy se v Londýně pokusil zavraždit britského podnikatele, a 1994, kdy byl zatčen v Chartúmu, prožil několik životů pod mnoha pseudonymy a prošel si všemi spletitostmi mezinárodní politiky té doby. Kdo byl Carlos, jak se jeho propletené a mísící se identity propojují, kým byl, než se bezhlavě vrhl do svého nekonečného boje? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

cab 

všechny recenze uživatele

Nedokazu si predstavit neosekanou verzi, protoze biograficky pribeh o osudu jednoho z nejslavnejsich teroristu minuleho stoleti Ramira Sancheze alias Carlose se i ve zkracene podobe tri hodin vlece. Presto je zivot podobnych lidi sam o sobe zajimavy, bohuzel by si zaslouzil poutavejsi zpracovani. Pro milovniky subzanru se urcit nebude jednat o zklamani. 65% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

O Carlosovi jsem četl knížku, abych se trochu dopídil, jak to bylo. Nenávidím ty americké filmy, které si vypůjčují jeho jméno a točí absolutně nesmyslné děje. Film začíná tím, že upozorní na fikci, kterou museli spáchat při natáčení pro nedostatek důkazů, ale z toho co je mně (široké veřejnosti) známo je to nejpůsobivější a nejvěrohodněji natočený snímek, jaký jsem kdy viděl. Navíc na dokument jsou tu opravdu kvalitní herecké výkony. Nemůžu si to vynachválit. V této kategorii absolutní špice!. 99% ()

Reklama

fishki 

všechny recenze uživatele

V prvom rade klobúk dolu pred Ramírezom, ktorému sa podarilo udržať ma pri živote a v napätí celých šesť hodín aj vzhľadom na to, že ani príbeh Carlosa a ani tento seriál tých šesť hodín neutiahne. Každý diel minisérie má svoje 'ups' and 'downs'. Našťastie tie 'ups' prevyšovali (za jeden spomeniem prepadnutie hq OPEC-u). Tri hviezdičky dávam len tvorcom za tú drzosť zbytočne tento príbeh naťahovať. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

330 vyčerpávajúcich minút dejepisu. Nabitých akciou, od človeka, ktorý si postavil kariéru na vyhýbaní sa jej. A vôbec to nie je na škodu. Assayasa rozoznáte podľa množstva krásnych žien, voyerskej kamery a výborného (a rôznorodého) pesničkového soundtracku. A keď príde na útoky je skoro až dokumentárne reálny, žiadne vybuchujúce fontány, ani rýchle strihy. Skôr tiché guľky odzadu do hlavy. Celé je to veľmi civilné (nedivím sa zrovnaniu s Baader Meinhof Komplexom), neustále sa striedajú lokácie a občas ani nepostrehnete, že sledujete archívne zábery. Ramirez vo svojej roli vynikajúci. Z tých 5 a pol hodiny je jeho súkromiu venovaná možno štvrtina, všetko ostatné je politika, plánovanie útokov a samotné akcie. Keď niekomu prišla nudná už tá na polovičnú stopáž zostrihaná verzia, nech ide sledovať Michaela Baya. 90% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazená a do posledního detailu vystajlovaná záležitost,která vám nasrvíruje nevšední pohled do života teroristy v dobách,které byly svým způsobem hodně naivní.Přběh teroristy,který se nakonec stal zbytečným a nepohodlným.Obrovské mínus tohoto ambiciozního projektu je v jeho absolutní stopáži,díky níž se nevyhne přílišné zdlouhavosti a dost často vás bude i nudit.Upřímně sem čekal něco víc ve stylu BMK,ale tím bohužel Carlos není.Po prvních dvou dílech sem byl rozhodnutý dát čtyři hvězdy,bohužel ale třetí díl (byť sliboval mnoho) nenabízí prakticky nic a je v mých očích pouze neuvěřitelě rozvleklým a nudným.Škoda.Zkrácení a zhuštění by Carlosovi hodně pomohlo... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Olivier Assayas původně do seznamu doprovodných skladeb vložil písně skupiny The Feelies. Její členové ale protestovali proti jakémukoli spojování svých skladeb s terorismem. V důsledku toho bylo použito několik písní kapely Wire. (vangobseck)

Reklama

Reklama