Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

grogodil 

všechny recenze uživatele

V podstate ničím objavná väzenská dráma preberajúca všetky známe klišé, vyčuhujúca zo šedivého priemeru len vďaka celkovému "omladeniu", kedy je väzenie nahradené polepšovňou pre mladistvých. Nevravím, že nie je na čo pozerať, technicky je to naozaj napínavá a surová dráma, takisto herci si svoj plat zaslúžili do poslednej vindry (keď to v Butchovi bublalo, tak naozaj budil rešpekt), no nejak si tí pankharti nedokázali u mňa získať toľko sympatií (snáď až na Maxa), aby som prestal fandiť tým "sadistickým" dozorcom a v podstate mi bolo fuk, či sa tam tí hajzlíci pozabíjajú alebo nie...6/10 ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Vězeňské příběhy jsou buď špatné, nebo skvělé. Ty špatné se snaží vždy zachránit herecké výkony. Tenhle nic zachraňovat nepotřeboval, ten je špica sám od sebe. Tady najdeme kus od všeho, co může současné filmařské umění nabídnout. Originalitou snímek opravdu nepřetáká, ale rozhodně luxus mezi současnými vězeňskými dramaty, který se alespon částečně snaží vyhnout zbytečným klišovitým scénám a nesmyslně dlouho sekvencí. Tady to zkrátka ubíhá a pořád se něco děje. No, ale budu optimista tu pátou si přece jen zatím schovám. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Samotný film je celkem hodně předvídatelná stokrát viděná záležitost a jediné co z toho dělá záližitost (;)) jedinečnou,je Adam Butcher (to jméno sedí;D?).Ten se pro tuhle roli narodil a budu ho sledovat co předvede dál.Vražedný upřený pohled v krví podlitých očích a člověk vidí ten adrenalin a touhu ničit,bít a nic víc v hlavě.Exploze a totální zatmění.Ten jeho výraz je fakt mazec.Jako by sám nevěřil co se to s ním děje;)).Přitom vzhledem připomene hubenější a mladší verzi Liama Gallaghera (každopádně jasný anglánský grázl a čumím že je z Kanady).To snad ani nehrál.No líbil se mi hned ze startu;D.Bez něj tak za 3 ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Otřepané téma z vězeňského prostředí a přesto vynikající filmové dílo...Je to surové, je to drsné, ale zároveň svým způsobem i melancholické a citové! Napětí od začátku do konce, nebylo místo, kde bych se nenudil... Film bych doporučil jako příručku pro mladého psychologa..aneb, co dokáže pudové jednání s partou mladých delikventů v ústavu... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pravda příliš originální není, trochu mi svou existenciální bezvýchodností Alberta Camuse připomíná českou verzi Pasťáku (1968), ale i přesto jsem se neuměl ubránit zpětným vzpomínkám na pointy života těch delikventů, obzvlášť Davis mi utkvěl v hlavě, a tak to má být ne? Film přece chtěl, aby utkvěl v hlavě. 80% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, tak celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii New Brunswick. (MikaelSVK)
  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)

Reklama

Reklama