Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

kingik 

všechny recenze uživatele

Horolezci, horolezkyně, horolezčata nelezte na skály ve Skotsku. A pak sice nespadnete do písku a neuzříte svoji rodnou vísku, ale v lesní jámě najdete holčičku, která je dcerou bývalého válečného zločince, a za niž je požadováno tučné výkupné v eurech. To výkupné by se spíše hodilo bratrům Gilbeyovým, kteří tuhle frašku za pár babek z rozbitého prasátka stvořili, za některé scény v ní by se nestydělo ani duo Friedberg&Seltzer. Pokud to tedy po otřesném úvodu nevypnete, tak vás snad v každé druhé scéně čeká spousta nelogičností, nesympatické obsazení jak kladných, tak i záporných rolí, ostřelovači, kteří minou i krávu z metru, jak se říká, u napínavých scén se potrháte smíchy. Celým filmem prostupuje zmatenost a krev tu nahrazuje kečup Hellmans a ten je přece to nejlepší, ne?! Melissa George se do role horolezkyně zoufale nehodí, ještě horší je, jak byl utlumen její sexappeal. Edu Speelersovi nikdo nemůže od jisté role přijít na jméno a Karel Roden v roli vyjednavače sice hrál dobře, ale mírně trapný výraz ve stylu "v čem to zase hraji" nešlo nevidět. Julian Gilbey má asi v oblibě pády z velkých výšek a dočkáme se jich hned několik, ale když nebyl náhodou poznat padající kaskadér, tak to bylo asi z té bídy to nejzábavnější, co tahle levná blbost nabídla. Jenže pokud vím, neměl to být náhodou dechberoucí thriller plný napínavých a originálních scén s únosci dětí?! Ano, ještě to tak umět natočit, aby to nevypadalo jako televizní film z východního bloku. Zůstalo tedy jen u zbožného přání. Film nikomu nedoporučuji, ale příznivci frašek by nemuseli být zklamáni. 40% ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Už si vzpomínám, proč mám strach z výšek :) Čtyři hvězdičky jsou to maximálně vratké, ale přece. Na první pohled působí tento film jako laciné béčko (zejména pak díky dialogům, které doslova trhají uši) - prvních patnáct minut by člověk dokonce řekl, že se to zvrtne v nějaký trapný teen slasher. Pokud jste ovšem ochotni se přes toto přenést, dostane se vám kvalitního survival thrilleru s atmosférou, ze které skutečně běhá mráz po zádech. Uznávám, tu a tam to, podobně jako postavy, ztrácí dech, ale já odpouštím, mě to ani nevadilo - konec konců, takovéto žánrovky se nerodí každý den. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádně odpudivá Melissa George navlečená v SEKSY pitkáčích, které jemně podkreslují její otylá, celulutická stehna a tričku, jenž nechává opulentně vyniknout její povislé trojky profesionální dojnice, se na Prachovské skály rozhodně nebojí. Sice obtěžkána horolezeckým vybavením trochu funí do kopce, nicméně aspoň ji mají ti dva bezskrupulózní zloduchové, drápající se za ní ve vycházkových mokasínech značky Salamader, šanci dohnat, ať je trochu veselo. Chytrolíni jsou to ale náramní. Ten fikaný nápad, zakopávat si unesené srbské holčičky v nějaké vysokohorské prdeli sto kiláků od civilizace, se musel vylíhnout v hlavě opravdového müslitele. Tak příště než mě vezmou do věží, postarám se, aby byl můj balónek řádně zelený a budu to třeba snášet líp. Ještěže aspoň na konci štěkne Karel. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Skotská vysočina disponuje nejedním mohutným skalním masivem a už od nepaměti láká amatérské i profesionální horolezce. My sledujeme partičku amatérů, kteří už se těší, jak jeden pěkný pahorek zdolají. Nemohou však tušit, že na cestě v lese objeví skrýš, ve které brečí tajemné uvězněné děvčátko. Bohužel pro ně náhodné objevení holky neunikne pozornosti nebezpečných únosců a brzy propukne peklo. Kde je hlavní problém filmu? Scénář vážně nemá čím překvapit a ke konci tempo a logika už trochu drhnou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek špičkový a napětí nechybělo vůbec. Když si snipeři užívali a stříleli po hlavních postavách měl jsem srdce v žaludku. Nejvíc sympatická scéna byla, když horolezec z ničeho nic padl, to jsem nevěřícně špulil pusu. Když se Lonely Place to Die dostával do plných obrátek, zdálo se mi vše až moc přeplácené, což byla obrovská škoda. Ze začátku tempo nemělo absolutně žádnou chybu a mohl se snímek držet právě toho. Herci byli dobrý, nevadil mi ani jeden, což se často nestává. Všiml jsem si i menší role Karla Rodena, škoda že nezahrál něco víc. Stručně a řečeno Lonely Place to Die stojí za těch 99 minut udělat si čas... 8/10 = 80% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Julian Gilbey a jeho bratr Will, který se podílel na scénáři, se oba stali vášnivými a zkušenými horolezci, aby mohli natočit tento film. (Kritiq)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)

Reklama

Reklama