Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to nejmenovalo Universal soldier, tak by to nepotřebovalo pro tenhle film úplně zbytečného Lundgrena a hlavně by to mělo určitě lepší hodnocení, protože by k tomu lidi nepřistupovali s představou, že půjde o nějakou děsně akční vandamovinu :). JCVD tady taky byl asi tak pět minut všehovšudy a ke všemu ještě svou bojovou scénu snad ani netočil, krom detailních záběrů :) ale překvapivě nebyl nějak hroznej a jeho postava měla i smysl narozdíl od té Lundgrenovy. Tahle halucinační parafráze na Heart of darkness není a ani nemá být nějaký osmdesátkový akční film, ale nešťastně se jmenuje Universal soldier a má ještě nešťastnějšího Lundgrena :), jinak to totiž není taková hrůza jak to tu někteří prezentují a dokonce kdyby se to netáhlo jak sopel v druhé půlce, tak bych tomu snad dala i **** :). ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, jestli jsem někdy potřeboval vidět zrovna Univerzálního vojáka stylizovaného do utahaného (a blikajícího!) psychohororu, v němž se z Van Dammeova hrdiny stane rádoby parafráze plukovníka Kurtze z Apokalypsy... Akční scény jsou díky choreografii a kameře chvílemi velmi dobré (navíc opravdu hodně krvavé a násilné), bohužel jich je na skoro dvouhodinovou stopáž poměrně málo (navíc stárnoucí Lundgren při souboji s mrštným Adkinsem viditelně nestíhá) a prakticky vše mezi nimi je nepříjemně rozvleklý a otravně nabubřelý pokus udělat z opakovaně vydojené béčkové látky dílo, nad nímž budou mohutně onanovat milovníci festivalových bizárů. 40 % ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neznám jinou filmovou sérii, která by dostala víc do držky, než Univerzální voják. Jednička byla slušný sci-fi, dvojka byla pro změnu hrozný sci-fi. Trojka byl hodně slušný filmový výplach, který ale začínal být úplně mimo. A čtyřka? To je film, který se snad narodil v naprosto jiné galaxii. Tak divnej, psychadelickej a šáhlej film jsem hodně dlouho neviděl. Van Damme a Lundgren tady hrajou druhé housle, dalo se to čekat. Žezlo předali výbornému Adkinsovi a Arlovskimu, kteří se s tím opravdu dobře poprali. Každopádně příběh byl z jiného světa, zpracování jakbysmet. Halucinogenní účinky tenhle film bude mít hned po čtvrt hodině, kdy na mě začala problikávat dost dlouho obrazovka a já myslel, že mi praskne hlava. Všecko to bylo tak strašně absurdní, ale na druhou stranu všecky ty scény měli neuvěřitelný kouzlo, které jako kdyby mě okamžitě zhypnotizovalo a uvedlo do limbu. Myslím, že David Lynch by měl fakt radost. Vrcholem všeho je průběh filmu, který se tváří jak z nějaké počítačové hry. Adkins nejdřív neví oč jde, pak ví oč jde a ke konci filmu si užije naprosto skvělou akční scénu, kde si na něj počíhá nejdřív Dolph Lundgren a pak v závěsu Jean Claude Van Damme. Nechápal jsem to, nepochopil jsem to, ale akční scény mě dost bavili. Scott Adkins je pro mě jednička akčních filmů současnosti a doufám, že dostane ještě více prostoru třeba i v komerčně větších projektech. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci očividně přetavili původního univerzálního vojáka do zcela nové uniformy, kde dávají větší prostor zamyšlení nad vkusností zapojení těchto polovojenských mulťáků do akce. Polovojenských, protože nový mulťák nesedí v nějakem hypermoderním trucku, ale doma na gauči a s ní o ztracené holčičce a kozách svý manželky. To si nedělám srandu. V celém filmu není jediný záběr na její tvář, jen do výstřihu. Snad kouzlo nechtěného. Nemá tedy asi cenu se nějak hlouběji zamýšlet nad dějem. Ten je tu koneckonců velmi pitomě stavěný a celou dobu se to táhne jako tejden před výplatou. Ona vůbec celá zápletka, rozuzlení a pointa je tak nějak dost nešťastně řešená a film kvůli ní už není ani akční ani thriller. Takže opravdu jedna velká bída s nouzí. Co mě ovšem velmi pobavilo, a vlastně i potěšilo, byly bitky. Jedna v obchodě se sportovními potřebami, to jsem se tetelil blahem, to se opravdu povedlo, a pak samozřejmě závěrečné finále. Na to, jak byl film celou dobu blbý, se ke konci filmejkři opravdu vycajchnovali. Opravdu bylo vidět, že si s tím dali práci a dobře si vše promysleli. Pravdou je, že se nechali inspirovat nějakou PC hrou, ale nebylo to na škodu. Bylo to velmi efektivní a fungovalo to, jako bych na chvíli byl já ten neprůstřelný likvidátor uprostřed toho dění a hloupé počítačové figurky mi skákali před kurzor. Scott Adkins opět zabodoval, i když byl film pitomej jak necky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Universal Soldier a ďalšie béčkové pokračovanie ... ktoré sa skutočne podarilo. Po technickej stránke (kamera, strih) určite. John Hyams nič lepšie ako Universal Soldier III nenatočil, ale aspoň, že sa posnažil pri tomto pokračovaní. Príbeh celkom slušne plynie a musím povedať, že zo začiatku je skutočne zaujímavý. Ale len zo začiatku. Nový ťahákom filmu je tento krát Scott Adkins, ktorý nemá zrovna charizmu ako kedysi Van Damme, či Lundgren, ale aspoň, že sa na tie jeho akcie neskutočne fajn pozerá. Záverečná akcia skoro bez strihu je neskutočne Epic a každého akčného fanúšika rozhodne poteší. Čo sa týka filmu, tak by som povedal, že tak trochu zmenil Universal Soldier žáner, ale tie psycho scény, sa skutočne podarili a rozhodne filmu len prospievajú. Nie je to zlé pokračovanie, prinieslo zas niečo nové a pokiaľ ste trojku prežili, prežijete určite aj tento diel. 60% - 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Neoficiální podtitul „New Dimension“ vznikl pouze na základě 3D formátu filmu. (misar3)
  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)

Reklama

Reklama