Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

VOD (1)

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

stration 

všechny recenze uživatele

S Univerzálem tak jak ho známe, to nemělo nic společnýho. Pouze vedlejší role našich dvou pánů ve středních letech a pár keců okolo připomněly starý časy. Jinak je film úplně debilní, scénář je napsaný snad za deset minut na třech sranách a psychadelické hrátky s kamerou, flashbacky, hudbou taky nic moc. Jediné, na co se dobře kouká je Adkins, který při soubojích vypadá fakt drsně, nohama a rokama se taky umí ohánět a člověk by mu věřil i lásku k rodině. Van Damme i Lundgren vypadají při soubojích taky celkem dobře hlavně díky střihu a Van Damme navíc jako záporák a Lundgren jako pošahanec. Celkově vzato, průser to není, ale pochvala taky ne. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po trojce, která byla velikým překvapením, přichází díl, který naprosto devastuje všechny zákony o univerzálním vojákovi. Začnu tím příjemnějším. JCVD a Dolph ve svých malých rolích vynikli o to více. Měli charisma a dokázali hlavní hvězdě, Scottu Adkinsovi, pořádně zahulit. Ten je podle mě jednou z největších ikon akčního žánru v současnosti. Tady to jen potvrdil. Akční scény, hlavně ty bojové, jsou výborné. Nejlepší ta z obchodu se sportovním náčiním proti Arlovskému. Co ale naprosto páchne sračkama, je celý příběh. Pane bože, kdo takovou psychárnu vymyslel. Nemělo to ani hlavu, ani patu. Nebýt samotných herců, stojí to za hovno. A to doslova. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Naprosto odzbrojující transformace céčkového paskvilu do halucinogenního, psychedelického a velmi pevně režijně uchopeného tvaru. Hyams se po nezvládnuté trojce rozhodl trochu vybočit z řady a pohrát si s konceptem brakového akčního filmu a po tunách břeček, které nám každoročně tento subžánr nabízí, se jej rozhodl ozvláštnit. Výsledek si hodně pomáhá audiovizuální stránkou - hlavně neustávající temnou ambientní hudbou či dynamickým snímáním obrazu (to ani nemluvím o perfektně využitých POV záběrech). Některé stylistické prvky dokonce názorně připomenou postupy Gaspara Noe nebo Davida Lynche, a to už je co říct. Sice jde pořád o přímočarou slátaninu bez hlavy a paty, ale netradiční souhra všech prvků dělá tuhle předvídatelnou bojovku něčím víc, než jen (pod)průměrným žánrovým počinem. Za zmínku také stojí velmi naturalisticky ztvárněné souboje s perfektní choreografií. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme čtvrtého Univerzálního vojáka. Hlavním hrdinou je zde Jonh (S. Adkins), ke kterému se v noci vloupá banda vedená Lucem Deverauxem (JCVD). John je zmlácel a jeho manželka s dcerou je před jeho očima zastřelena Lucem. Poté se John probudí v nemocnici a pamatuje si pouze na vyvraždění rodiny, ale na nic z doby předtím si nevzpomíná. John se pokouší pátrat po Lucovi, ale v tom se ho pokouší zabít voják Mangus (A. Arlovski)..... Na filmek jsem se díky obsazení těšil hodně dlouho, ale to co jsem dostal mě hodně zklamalo. Filmek se od začátku nudně táhne a neděle se v něm nic moc zajímavýho celou první hodinu (John jen pátrá po Lucovi a první střet s univerzálním vojákem dostane hodně velkou nakládačku a nic nepředvede). Druhá půlka filmu už je na tom mnohem lépe a Scott Adkins zde rozjede i svoje parádní kousky, které mají jeho fanoušci rádi. Hlavně v poslední části filmu je to parádní krvárna plná akce. Co se týče hereckého obsazení tak hlaví hrdina je S. Adkins, krerý zde má podle mě promarněný potenciál. D. Lundgren zde má opravdu malou roli, ve které se taky moc nepřednede. JCVD zde hraje hlavního záporáka, ale role je to taky opravdu malá. Film má takovou pochmurnou atmosféru a doprovází ho taková podivná psycho hudba, která by se hodila spíš do nějakého hororu, než sem. Taky mi hodně vadil blikavý efekt, když vojáci dostávali rozkazy pomocí chipu v hlavě. Podle mě měl film být kratší, nabitý víc akcí a s jiným hudebním doprovodem. Díky pěkným kouskům Scotta Adkinse (i když by jich mohlo být více) a finální půlhodince dávám filmu 50%. Nebýt toho, bylo moje hodnocení o dost horší. :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 1/10 Akce 4/10/// PLUS: ....už nějak moc dlouho přemýšlím jaké to má klady, je s podivem že tu je Lundgren, který hraje záporáka, Van Damme, který hraje ještě zápornějšího záporáka a naklonovaný Scott Adkins, který dokud není naklonovaný tak se na nic nezmůže, akce, přesněji souboje pokud už na ně dojde jdou koukatelné MÍNUS: Van Damme vypadá hrozně, připomínal mi Dartha Vadera, atmosféra je nicotná, vůbec mi to ničím nepřipomínalo Univerzálního vojáka tak jak si ho pamatujeme, nuda je to však převeliká, chtěl jsem si taky něco implantovat abych to vydržel do konce, herci (rozuměj: univerzální vojáci) jsou nějaký ruský komparz z posilovny, podle toho to i vypadá./// Shrnutí: Proto že jsem u třetího dílu měl velká očekáváná a dočkal jsem se jen koukatelné akční mlátičky, od čtvrtého filmu jsem raději nic neočekával, snad jen opět koukatelnou mlátičku. Té jsem se sice opět dočkal, ale je zabalna do tak otravného a nijakého příběhu v němž vám nikdo nevysvětlí motivaci postav, ani jejich jednání. Teď se na řadu dostává spousta otázek proč, ale nejsem si jist, jestli mě stojí za to na ně hledat odpovědi. Univerzální voják už nikdy více./// Celkem 25%/// ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)

Reklama

Reklama