Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film zobrazuje neuvěřitelný životní příběh falešného umělce Christiana Karla Gerhartsreiter (Eric McCormack), který byl skutečným mistrem podvodů a jedním z nich bylo i tvrzení, že je Clark Rockefeller, člen mocné rodiny Rockefellerů… Příběh začíná, když falešný umělec Christian Karl Gerhartsreiter (Eric McCormack) přijíždí v roce 1979 v rámci svých studií do Spojených států amerických. Používá řadu přezdívek a vydává se například za moderátora televizní talkšou nebo dokonce za poradce v Pentagonu. Gerhartsreiterova nejlepší falešná identita je ovšem Clark Rockefeller, díky níž se brzy stává členem bostonské smetánky, coby dědic a pokračovatel slavného rodu. Tento podvod byl popisován jako nejdelší v historii FBI. Nakonec se Christian oženil se Sandrou Boss (Sherry Stringfield), milionářkou, která měla nejen titul MBA z Harvardu, ale byla také partnerkou v prestižní poradenské firmě McKinsey & Co. Poté, co přišel během rozvodu o právo na opatrovnictví dcery, Christian dívku unesl. Tím však na sebe upoutal pozornost celého národa, což také vedlo k odhalení jeho skutečné identity. Nakonec byl odsouzen k pěti letům vězení za únos dítěte. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty umíš klingonsky ??" - "Říkal jsem, že umím šest jazyků !! A miluju Star Trek !!" ;) A to je asi tak to jediný, co lze mladýmu Rockefellerovi aka Christianu Karlovi Gerhartsreiterovi, či jak se to hovado, co si ho Eric McCormack s takovou zjevnou chutí zahrál, jmenovalo, on totiž snad ani sám chvílema nevěděl, přičíst k dobru.. Fakt, že miloval Star Trek, mu však jistě nemohl pomoci u soudu, který se zabýval mužem, novodobým Baronem Prášilem, jehož kauza posadila na prdel i samotnou FBI.. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Film natočený o geniálním lháři, který byl tak ukecaný, že musel zaujmout každou ženu. Nejen kvůli těm jeho kecům, ale hlavně tomu, jak byl prý bohatý. Alespoň to, jak o něm povídali na svatbě, je toho důkazem. Celé je to příliš umělé, snobské, prostě natočeno tak, aby se to zalíbilo ženskému publiku. Protože o geniálním lháři jde natočit film mistrně a ne takhle. Důkazem je CHYŤ MĚ, KDYŽ TO DOKÁŽEŠ od Stevena Spielberga. [271. hodnocení, 13. komentář, 54%] ()

Reklama

Kariya odpad!

všechny recenze uživatele

Film je tak neuvěřitelně nudný, že by si kdejaký filmový kritik raději našel post večerního zametače žižkovských chodníků. A jeho scény, na kterých měl mistr podprůměrnosti Salomon nejspíše stavět jakési kouzlo tohoto filmu, které se však ztrácelo v zoufalých výkonech těch ubohých herců (nebo kouzlo vůbec neexistovalo-kromě scénáristovy hlavy), byly doslova a do písmene u-b-í-j-e-j-í-c-í!! Ať už mi nikdo prosím netvrdí, že HBO vysílá pouze dobré filmy. A dej pane Bože, ať již nikdy nemusím být tomuto ,,klenotu" vystaven tváří v tvář v nějaké dražší televizi, už vůbec ne v té moji, mám ji rád!! Odpad nebo jedna *, odpad nebo jedna *....? No, nakonec se mi to uleželo v hlavě a musím dát odpad! A líto mi to není. ()

Arnyfe 

všechny recenze uživatele

Protřelost a věrohodnost vychytralého Christiana Karla Gerhartsreitera alias Sira Clarka Rockeffelera za nehož se vydával byla vskutku osobitá a celkem mi to připomnělo snímek Chyť mně, když to dokážeš jak již bylo zmíněno v jednom z předešlých komentářů. Christian byl v 12letém manželství se Sandrou Boss a bez jakýchkoliv osobních dokladů, svědků na svatbě, osobních transakcích a podnikatelských záměrů nevzbudil jákékoliv podezření u Sandry a její rodiny, že by se mohlo jednat o podvodníka. Je tožnost měla mnoho identit a dokonce má na krku dvě nebjasněné vraždy. Odpykává si 5 let vězení za únos své dcery, kterou neměl soudem svěřenou ve své péči. „Opravdový životní herec je v každém z nás, ale málo kdo uspěje na pódiu před masou publika.“ ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Vynaliezavosť niektorých hochštaplerov je doslova geniálna.Bol to jeden z najväčších podvodníkov všetkých čias: vydával sa za Rockefellera a žil z peňazí bohatých žien. Kedže mám rad živ.príbehy tak ma zaujala najdlhšia naháňačka v histórii FBI a bol som spokojní. Škoda, že je to tak lacno sfilmované-príbeh bol tu!!!HOD:60,11%.PS: majetek bavorského podvodníka sa odhaduje na 500 000 000 dolárov. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama