Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najbrutálnejších filmov za posledných veľa rokov, s jedným z najväčších magorov aké sa v histórii filmu objavili - tomu sa hovorí filmový fanúšik : ). Avšak všetko to pôsobí veľmi samoúčelne, scenár je hlúpy a celkovo film ani za mak nedosahuje ´´kúzlo´´ pôvodného snímku. Brutalita si však zaslúži ocenenie. ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Kde jednička byl film o zvráceném chirurgovi a bizarním utrpení obětí, dvojka je samoúčelnost od začátku do konce. Jsou tu nechutnosti od začátku do konce, bez jakéhokoli řádu či smyslu - jen, aby tam byly. Čím víc krve, čím víc nitrožilního laxativa (to existuje?), tím víc magnum, že? *SPOILER* Když pominu to nejdebilnější možný řešení nesmyslnosti filmu, aneb možné vysvětlení "... tak, a tohle všechno se nestalo a koukali jste na výmysl", tak finální pomsta tím, že tlusťochovi narvu do zadku trychtýř s masožravou stonožkou, on sice vyjekne - ale už nic? No páni. Ještě mu mohli zajít koupit nové číslo Reflexu, aby zažil peklo, až ji bude na záchodě po filmu vypuzovat. A nechám na čtenářích, jestli ten plátek bude číst a použije jinak, ale skoro bych tušil, že se v něm o tomhle filmu objeví článek... A to, že mrtvá žena vstane, vyběhne, porodí či potratí a pak odjede a už o ní neslyšíme? Panečku, to je děj ;) ()

Reklama

Chlupis 

všechny recenze uživatele

S odhalením závěrečné pointy naprosto extrémní obhajoba existence sama sebe. Ideologicky sporné, filmařsky stejně tak. Každopádně to záměrně vyvolává zásadní otázku, tedy "jak moc je v dnešní době důležitá přítomnost podobných filmů a jestli náhodou zvrácené jedince netvoří právě ony?" - což je na druhou stranu vlastně to jediné, oč ve filmu jde a navíc se tohoto sdělení dá dosáhnout jednoduše zhlédnutím prvních a posledních pár minut. Zbytek rychloposuvem, pokud nepatříte právě mezi ty zvrácené jedince. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Brutus se vrací a s ním nový "hrdina", který je snad ještě víc šiblý, než ten, kterého obdivoval na videu. Chvílema mě ale tento chlapák s kukadly jak Glum i bavil, zasmál jsem se společně s ním v situacích, které byly pro lidskou stonožku utrpením, to zobrazení scény tomu prostě napomohlo, ale opravdu jsem měl při některých scénách divný pocit, takže svůj účel to splnilo, hlavně hovínka lezoucí škvírama úst byla vrcholem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Parádně ujetý film. Zatímco jednička byla roztomile úchylná, dvojka je nechutně úchylná. Zatímco jedničkový vyšinutý nazista Herr Doktor Heiter byl estetický a sexy a bavilo mě se na něj dívat, dvojkový tlustý, zpocený a dýchavičný skřet s vypouklýma očima a přehazovačkou je neestetický, nechutný ba hnusný a dívat se na něj mi zpočátku bylo nepříjemné ba odporné. Ale přesně to byl samozřejmě rejžův záměr a já uznale tleskám. A scénář je sympaticky přímočaře béčkový, s dobrým nápadem návaznosti na první díl a zapojení do děje jedné z aktérek předchozího dílu je vtipné a originální. A ještě je třeba zmínit scény se stonožkou, které byly téměř geniálně hnusné. Samozřejmě kdybych byl standardně uvažující pako, budu se ptát: "Kdo by probůh takového retarda zaměstnal jako hlídače podzemních garáží a ještě mu svěřil kvér?" A měl bych i spoustu dalších připomínek k nelogičnosti a nemožnosti příběhu. Ale jako ctitel B-žánru jsem se dobře bavil a moje srdce milovníka "divných" filmů plesalo. Když Skřet ze svého "doktorského" kufříku počal vyndavat a skládat vedle sebe "chirurgické" nástroje typu kladivo, kuchyňské nože, maminčina vidlička na maso a následně chodil po "operačním sále" a pajsrem prováděl narkózu, měl jsem opravdu silný a hodnotný umělecký zážitek. A poté, co selhaly jeho chirurgické dovednosti a začal pracovat sešívačkou, jsem se chlámal jako hovado. A když potom coby Velký Architekt Všehomíra šťastně a hrdě pozoroval a dirigoval svůj lezoucí výtvor, byl téměř krásný (mimochodem toho chlápka, který tuhle roli vzal, docela obdivuju, stejně jako třeba obdivuju tlusté a ošklivé ženské, které vezmou role tlustých a ošklivých ženských). Ale po "vyvrcholení" filmu se scénami se společným trávicím traktem, porodem a následnou řezničinou, jsem si kladl otázku, proč já se vlastně probůh na takové pitomosti dívám. Ale to byla jen taková chvilková subjektivní slabost, objektivně musím dát zcela jasně čtyři hvězdy, bylo to krásně šílené. //EDIT 7 YEARS LATER: Eh, když čtu svůj starý neduživý nedomrlý komentář dnes, s uspokojením vidím, že jsem divácky hodně vyzrál. Po druhé projekci nekompromisně zvyšuju, tahle maximální úchylárna si žádá maximální hodnocení! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • Ve filmu aplikuje stonožce Martin (Laurence R. Harvey) projímadlo injekčně. Podle Dr. Phil Coakleye neexistuje žádné intravenózní projímadlo. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Aby se režisér Tom Six ujistil, že je Laurence R. Harvey pro svojí roli dostatečně úchylný, nechal ho před sebou znásilnit židli. (StrYke)

Reklama

Reklama