Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V roce 2009 natočil holandský režisér Six svůj vůbec první film, který český divák může znát pod neoficiálním názvem Lidská stonožka. Jeho prvotina získala několik zajímavých ocenění, ale v několika státech si vysloužila opovržení a velkou kritiku. I tak si získal řadu fanoušků, kteří jeho snímek považují za geniální zvrhlost. Najde se však i dost takových, jenž ho zavrhují. Já patřím do první skupiny a tohohle chlapíka svým způsobem prostě „miluji“. Proto jsem byl nevýslovně potěšen, když byla letos konečně natočeno další pokračování. A byl jsem zklamán? To v žádném případě! Six má vážně neuvěřitelný instinkt při výběru herce/hlavní postavy. Dieter Laser byl svou visáží skutečně „odpudivý“ a Harvey za ním rozhodně nezaostává v ničem. Tenhle tlustý chlapík vypadá, že by ani mouše neublížil, ale svou roli zvládl naprosto geniálně až mi z něho sem tam lezl mráz po zádech. Zatímco jednička se drží ještě jakžtakž v rámci přijatelnosti a i přes bizardní ztvárnění – propojení tří lidských článků – snažila se totiž zabodovat především po psychické stránce, tak jeho pokračovatel tvrdě zaútočil na divákův žaludek a to v enormním rozsahu. Rovnou můžete zapomenout na nějakou propracovanou zápletku a sbližování se s jednotlivými postavami, které přece mají nějakou minulost! Předchozí díl se totiž snažil divákům vcítit do trápení všech tří postav a krok za krokem nás provést celým procesem jejich propojení. Zde se prvního kroku nedočkáme vůbec a toho druhého jen z části. Pokud se vám však zdála jednička nechutná a za rámcem snesitelnosti, tak zde vám doporučuji si připravit rovnou kýbl na blití (pro slabší jedince). Výhodou je, že se tady moc nemluví, takže ani k tomu nepotřebujete moc titulky. Pohodlně se tedy usaďte a nechce se unášet směsicí násilí, krve, nechutností a lidských výkalů…Human Centipede II určitě nebude patřit mezi kousky, které bych si pouštěl se svou přítelkyní pro zpříjemnění sobotního večera. Nicméně musím uznat jako fanda této série, že v mých očích dvojka svému předchůdci rozhodně ostudu neudělala a v něčem jej i předčila. Určitě tedy co se nechutnosti týká. Oba filmy mě okouzlili zcela něčím jiným a jak už to tak vypadá, tak je budu mít rád naprosto stejně. ()

verbal

všechny recenze uživatele

První díl byla krásně učesaná, umírněná příručka pro začínající psychopatické proktology. To v díle druhém už nechal Tomík Šestka naprosto volný průchod své psychóze, naprudko a bez obalu vizualizoval své romantické masturbační fantazie a výsledkem je žhavý kandidát na extrémní fekál roku. Citlivého, empatického chirurga vystřídal nádherný, katalogový úchyl, jenž místo skalpelů dává přednost standardnímu kuchyňskému vybavení a jako anestetikum používá klíč na kola. No, prostě dokonalá kulisa k tomu, otevřít si po namáhavém dni archivní láhev ranní moči a s koulí v hubě se přitulit ke svému milovanému protějšku, stopadesátikilovému, zpocenému, pokerovanému skinheadovi v latexové masce, který to strašně něžně umí s análním kolíkem omotaným žiletkovým drátem. Z důvodů zachování zbytků duševní rovnováhy se opět zdržuji hlasování! ()

Reklama

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý, debilní, zoufalý a obscénní. Tom Six bude na 100% úchylný prase a divím se, že tyhle jeho humusy někdo vydá a dá do oběhu jako “film“. Je to prasácká analýza mozku jednoho nechutnýho dobytka. Podobný snímky si na černých trzích zřejmě podsouvají pod pultem různí koprofilové aj. úchylové. Je nutné onu mimo jiné, úchylnou obscénní rozkoš z výkalů (Koprolagnie) ukazovat světu v něčem, co nazýváme Horor? Tohle není horor, ani thriller, je to vulgární, úchylná prasárna, která nemá v kinech, na DVD, blu-ray aj. co dělat. Pokud má někdo potřebu tyhle filmy sledovat, tak je tak jako tak ztracená existence a musí v něm dřímat něco stejně perverzního. Být tu možnost zařazení režiséra mezi neoblíbené nebo jiná volba jeho označení, jako nežádoucího, už by tam byl s plnou parádou (i když...nazývat takového člověka režisérem, je výsměch do tváře všem, kdo se režií zabývají a živí). Rozhodně jedna z nejhorších věcí, kterou jsem v životě viděl (ono viděl... jen těžko jsem dal tak 50 minut a zbytek po skocích přejel, abych o tom s klidným svědomím mohl něco napsat). Tom Six = Už nikdy víc! = odpad! Rozhodně nedoporučuju žádnému normálnímu člověku. Nahaté ženy a dokonce i ty těhotné (pokud máte tu potřebu) můžete vidět v pornu nebo jiných ne tak perverzních filmech a hnusnýho, oplzlýho tlusťocha snad nechce vidět nikdo…První díl jsem neviděl a ani to nehodlám napravit. Pro představu slouží těch pár momentů, které jsou z prvního dílu vidět ve dvojce a to už je až dost. Podobný hnusy by měly skončit tam kde začaly a to v hlavě takových existencí, jako je Tom Six! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže první díl znamenal pouze nevinné seznamovací rande s lehce svérázným partnerem, dvojku bych nazval učiněným smilstvem s nejodpornějším sexuálním deviantem, jakého si lze představit. A jestliže jednička - komorně pojatá, psychologicky věrohodná a emocionálně poměrně našlapaná - ve mně vzbudila dojem, že Tom Six umí točit příběhy, dvojka toto přesvědčení přesvědčivě rozprášila. Druhá Lidská stonožka je pravda skvěle atmosférická, svým prostředím i hlavními postavami optimálně morbidní i ve scénách oproštěných od fyzického násilí, a může se pochlubit nesmírně realistickým psychopatem, jehož každodenní život by sám o sobě vydal na pěkných pár hororů s různými náměty, avšak všechny nadějné motivy splývají do podoby prvoplánových a bezmyšlenkovitých jatek natolik nechutného a přehnaného rázu, že jedinou skutečnou emocí postupně zůstane jen naprosté zhnusení nikoli nad činy hlavního "hrdiny" (což bylo jednoznačně účelem), nýbrž nad činy pana režiséra, který má tu drzost nám, civilizovaným lidem, servírovat takhle lacinou a bezohlednou prasárnu. Kromě toho, že je film nanejvýš hnusný, je také nepředstavitelně nesmyslný co se logiky příběhu týče - tolik nedostatků a logických chyb si prostě nemůže dovolit ani snímek, který je primárně postavený na brutalitě, a nic na tom nemění ani Sixova legrační snaha obohatit vyprávění ušlechtilou pointou odsouvající tyto nedostatky krkolomně do autu. Dokoukal jsem to z čisté zvědavosti, kam až byli tvůrci ve své obrazové otevřenosti ochotni zajít, a mohu upřímně říci, že zašli tak daleko, aby se film mohl zakázat. Tohle totiž opravdu není normální... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Parádně ujetý film. Zatímco jednička byla roztomile úchylná, dvojka je nechutně úchylná. Zatímco jedničkový vyšinutý nazista Herr Doktor Heiter byl estetický a sexy a bavilo mě se na něj dívat, dvojkový tlustý, zpocený a dýchavičný skřet s vypouklýma očima a přehazovačkou je neestetický, nechutný ba hnusný a dívat se na něj mi zpočátku bylo nepříjemné ba odporné. Ale přesně to byl samozřejmě rejžův záměr a já uznale tleskám. A scénář je sympaticky přímočaře béčkový, s dobrým nápadem návaznosti na první díl a zapojení do děje jedné z aktérek předchozího dílu je vtipné a originální. A ještě je třeba zmínit scény se stonožkou, které byly téměř geniálně hnusné. Samozřejmě kdybych byl standardně uvažující pako, budu se ptát: "Kdo by probůh takového retarda zaměstnal jako hlídače podzemních garáží a ještě mu svěřil kvér?" A měl bych i spoustu dalších připomínek k nelogičnosti a nemožnosti příběhu. Ale jako ctitel B-žánru jsem se dobře bavil a moje srdce milovníka "divných" filmů plesalo. Když Skřet ze svého "doktorského" kufříku počal vyndavat a skládat vedle sebe "chirurgické" nástroje typu kladivo, kuchyňské nože, maminčina vidlička na maso a následně chodil po "operačním sále" a pajsrem prováděl narkózu, měl jsem opravdu silný a hodnotný umělecký zážitek. A poté, co selhaly jeho chirurgické dovednosti a začal pracovat sešívačkou, jsem se chlámal jako hovado. A když potom coby Velký Architekt Všehomíra šťastně a hrdě pozoroval a dirigoval svůj lezoucí výtvor, byl téměř krásný (mimochodem toho chlápka, který tuhle roli vzal, docela obdivuju, stejně jako třeba obdivuju tlusté a ošklivé ženské, které vezmou role tlustých a ošklivých ženských). Ale po "vyvrcholení" filmu se scénami se společným trávicím traktem, porodem a následnou řezničinou, jsem si kladl otázku, proč já se vlastně probůh na takové pitomosti dívám. Ale to byla jen taková chvilková subjektivní slabost, objektivně musím dát zcela jasně čtyři hvězdy, bylo to krásně šílené. //EDIT 7 YEARS LATER: Eh, když čtu svůj starý neduživý nedomrlý komentář dnes, s uspokojením vidím, že jsem divácky hodně vyzrál. Po druhé projekci nekompromisně zvyšuju, tahle maximální úchylárna si žádá maximální hodnocení! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)
  • Podle doktora Phillipa Coakleye samotný herec Laurence R. Harvey vypadá divně. Centrální obezita, vypoulené oči, ten tvar obličeje... vypadá, že má nějakou chorobu. Exoftalmus, vypoulené oči, je dost častý u některých nemocí. Měsíční tvář, malý vzrůst... možná má Cushingův syndrom. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)

Reklama

Reklama