Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Kharsh 

všechny recenze uživatele

Jak je již uvedeno u některých komenřářů zde již napsaných, kdyby tam nebyly ty poměrně stupidní scénky, kdy na obrazovce vidíme jen poněkud přehnané ženské zbraně a ve kterých také zjistíme, jakou barvu spodního prádla nosí hlavní hrdinové (respektive hrdinky), byl by to poměrně slušně koukatelný seriál o zombíkách. Akce je tam dost, krve taky, jako ve správném "zombiňákovu". Avšak kombinace vizuální ukázky spodního prádla a zabíjení zombíků? Nemyslím si, že je to pravé ořechové. Postava prostoduché doktorky, která jako by byla ztělesněním všech vtipů o blondýnkách, nezapadá k ostatním postavám. Pusobí akorát rušivě. Nejzajímavější pro mne byl asi blázen do zbraní a šampionka v kendu. Jen kdyby ty zbraně měla trochu přirozenější. Slabší čtyři hvězdy. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Zombie - Jeden s podžánrů hororů a občas i komedií (vynikající Zombieland) je tu s námi už velmi dlouho a až na pár vyjímek nepřinesl nic moc kvalitního...pokud se rozhodnete natočit zombie film, zombie seriál nebo třeba i zombie anime očekává se, že bud to nebude jenom vyloženě zombie, ale skombinujete to tak na půl s dalším žánrem anebo to bude jenom zombie, ale s nějakými (prostě něco tročku originálního, co už tu tisíckrát po stránce scénáře nebylo) prvky něčeho dalšího..High school of the dead bohužel nesplňuje ani jednu z uvedených podmínek...za jakési podprvky by se dalo označit velmi časté uhýbání kamery na vnady krásných dívčin ...ale je to málo...seriál je hlavně zombie a to je tak vše...občas proběhne nějaká ta srdceryvná scéna, které ve HSofD ale příliš nefungují, občas nahá slečna a občas uvědomělé dialogy...co na tom, že akce je slušná, že opening je povedeně rozjetý punk-rockový nářez., co na tom, že kresba je perfektní...navíc tvůrci nevyužili i to málo potenciálu co nepříliš propracovaný scénář skýtal a to jsou hlavně nevyužité komediální momenty, kdy se dobrá hláška místy (hlavně začátečních dílů seriálu) přímo nabízela..ne prostě nic...HSofD vypadá celkově hezky, ale po promyšlení po závěrečném dílu seriálu, člověk musí uznat, že viděl pěkně nakreslenou průměrnost, která například Death Note, co se týče příběhové stránky absolutně nemůže konkurovat a to je hlavní problém...totálně průměrný děj, průměrné postavy, průměrné dialogy - průměrné hodnocení...za shlédnutí to možná celkově filmovému a seriálovému začátečníkovi stojí..těm zkušenějším watcherům nic nenabídne...škoda - 50% ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické anime kde hlavným nepriateľom našich hrdinov budú zombie (chodiace mŕtvoly) (Wau použil som dlhé ŕ). Celý príbeh sa začína na škole. Zopár študentov sa začne brániť hordám zombií a musí opustiť školu. Problémov študentov sa neskôr stanú nie len zombie, ale aj iný ľudia. Každý ma iné zámery a k tomu ešte chce aj prežiť. Takže správanie okolitého sveta a hlavne to, že ľudia sa chovajú úplne sebecky je tu v podstate dobre zachytené aj keď niekedy zjednodušene. Napätie samozrejme je prítomné, ale hlavná chyba je zrejme v tom, že sa treba presúvať z bodu A do bodu B a nevenuje sa anime iným zaujímavejším veciam. Do istej miery je to echci (veľmi jemná erotika). Zopár zaujímavých situácii a záberov tam rozhodne je, ale ako celok je to skôr jemný nadpriemer. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A to jsem tomu chtěl hrozně moc přidat jednu hvězdičku. Fakt jsem se snažil! Jenže by to nebylo důstojné. Otevřeně se přiznávám, že jsem od začátku skočil do vláčku s tvůrci a jel podle jejich not. Zombie vyvražďovačka je prostě cool a tu vypadala fakt dobře. Nikdo se s tím nepáral: rozmazával nemrtvé mozky baseballkama, kosil je vruty pomocí motorky a když se našla střelná zbraň, tak těla padala jak hrušky ze stromu. Taková řežba hřeje u srdce. A když tomu přidáme vskutku kreativní záběry, jak využít jakékoliv (ale doslova jakékoliv!) situace, abychom mohli nahlídnout pod sukni, do výstřihu či rovnou rozhoupat bujné dispozice dívčin (když kulka ve slow motion se mihá mezi houpající se ňadra, tak už je možný úplně vše), tetelil jsem se jak malý. No. Ehm. Ok, sem tam už to bylo přehnaný, ale ecchi vsuvky byly poměrné krátké a sloužily spíš jako omáčka. Jenže, najednou se kosit přestalo a začalo se mluvit, ba začalo se dokonce rádoby přemýšlet a to byl kámen úrazu. Nějaký mudrcování, co je správné a co ne, jestli pomoci těm nebo onem, ba snad nahlížení do minulosti někoho, aby nám bylo vysvětleno, proč je taková masochistka? Ale jděte, vždyť nás to vůbec nezajímá! Jistěže, dialogy jsou na hloupé, postavy nejapné, děj neexistující, ale to bych tomu vše odpustil, když by se holt moc nekecalo. Takhle z toho nebyl ani parádní béčkový zombie-ecchi nářez, ale jen průměrná postapokalyptická otaku stříkačka. ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Totálne zvrátená úchylnosť, ktorá ale tak neskutočne baví. Vyobrazenie žien ako chodiace vemená s reklamou na spodné prádlo mi spočiatku strašne vadilo, ale neskôr sa z toho stal taký komediálny prvok, že sa pri tých detailných záberoch často nemôžem zdržať výbuchov smiechu. Príbeh tu v podstate ani neexistuje, postavy sú často totálne dementné a celé dianie absurdné, ale komebinácia takmer až hentaiu s často veľmi efektnou vyvražďovačkou zombíkov na mňa postupom času začalo fungovať priam excelentne. Po prvých pár epizódach by som tomu strelil odpad len by sa tak zaprášilo, ale po polovici prvej série si nemôžem pomocť a musím tomu uvaliť plný počet. Je to až tak zlé, že to je až geniálne :D ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)

Reklama

Reklama