Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

salalala 

všechny recenze uživatele

Asi budu výjimka, ale mě to přišlo docela dobré. Atmosféru to má od začátku do konce a nesklouzne to ke karikování. Je ale pravda, že nebýt tam Trojan, nestojí to za moc. On ten film vytáhl jednoznačně. Sám ho utáhne a vytváří děsivou postavu, ze které skutečně jde strach. Pár věcí je tu nevysvětlených (pistole, proč střílel na dálnici, motivace sousedky), myslím ale, že si to nezaslouží tak jednoznačně odsoudit. Podle mého svěží vítr do našich vod, na kterém je znát taková poctivá autorská práce se vším všudy. Tudíž i to, že Krištúfka nikdo nekrotil a neřekl mu, co by udělal jinak. Za zmínku stojí i povedená kamera a solidní hudba. Po delším rozležení v hlavě musím hvězdu ubrat, protože těch chyb je tam opravdu až moc. 60% ()

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný minimalistický film, ikdyž se místy trochu táhne. Ne, že by to asi nebylo možné, ale nějak se mi nechtělo věřit kombinaci letový dispečer psychopat, přece jen na takových místech není zaměstnán kdekdo. Každopádně si občas večer při pohledu na okna přes ulici tento film vybavím a raději ten závěs zatáhnu. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama,které připlulo ze Slovenských vod a které se snaží proniknout do pohnutek chování některých jedinců.Celé se to ale zasekává někde na půli cesty,protože už sám scénář je velmi nevýrazný a režie to moc nevylepšuje.A ač se herci(zejména vynikající Ivan Trojan-na kterého se tady asi velmi spoléhalo- a Jana Hlaváčová)velmi snaží,jejich postavy jsou u mě jen velmi těžko k uvěření.Příběh je navíc vyprávěn velmi těžkopádně,nudně a příliš minimalisticky.Dialogy jsou také nemastné,neslané a neustále puštěná televize začne velmi brzy rušit.Také stopáž je tady přehnaná a zkrácení o 20 minut by velmi prospělo.JIstě,je tu určitá snaha o přiblížení jednoho z problémů dnešní doby a tím je soukromí,tedy spíše otázka,jak si ho udržet.Tuhle sondu do duše jednoho podivína beru na sobotní večer na ČT2 a zadarmo,nikoliv ale na plátně v kině a za peníze.Jen díky hercům dávám 45% a můj astrologický dalekohled v okně,je opravdu astrologický. ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Film se strašně spoléhá na Ivana Trojana, na kterého je toho prostě moc. Nemůže být ve filmu jedinou fungující postavou. Psychologický film - to mi připadá trochu jako výsměch, protože žádnou propracovanou psychologii postav jsem nezaznamenala. Viditelný svět má rozhodně skvělý nápad, ale absolutně se nepodařilo dotáhnout ho do konce, takže spíše sledujeme, jak snímek zabředává do čím dál větší absurdity. A to je opravdu škoda... Přečtěte si celou recenzi. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a dnes velmi aktuální téma. Skvělé herecké obsazení. Prvky tragikomična v psychologickém filmu? - proč ne. Život je plný takových momentů. Ivan Trojan opět skvěle připraven na roli (konzultace s psychiatry ap.). Mé hodnocení: 84%. Viděno: (08.07.2011 - 46. MFF KV; 18.08.2011 - Lucerna/premiéra ČR). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ivan Trojan (Oliver) si napriek svojej bohatej filmovej kariére zahral v Slovenskom filme po prvýkrát. (Raccoon.city)
  • Ivan Trojan (Oliver) prijal ponuku účinkovať vo filme hlavne preto, lebo ho zaujal scenár, ktorý prirovnal k shakespearovskej či antickej dráme a lákala ho tá nesympatickosť hlavnej postavy. V Česku to divákov trochu zaskočilo, ale to je podľa neho dobre. Bola preňho zatiaľ najťažšia rola a bral ju ako výzvu a ohodnotil slovami: "Mal som pocit, akoby si niekto navliekol moju kožu a robil niečo, čo nie som ja. Som, samozrejme, herec, ale bol to asi najväčší otras medzi mnou a postavou. Fakt, že to je najnegatívnejší „podivín“, akého som kedy hral, bol aj jeden z dôvodov, prečo som tú úlohu prijal. No vo chvíli, keď som sa na to pozeral, bol som otrasený." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama