Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyri mladé dievčatá si vyrazia do kanadských lesov kvôli zábave. Narazia na dvoch brutálnych a sadisticky neľudských vrahov. Nasleduje krvou nasiaknutý boj o prežitie. (nessbeal)

Recenze (16)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kolegové zde sice hovoří o buranské vyvražďovačce, Break je však ve skutečnosti environmentálním filmem, který vypráví o ekologickém sdružení, jež chrání krásnou horskou přírodu před útokem nebezpečných škůdců, téměř dva metry vysokých slepic. Zvláště pak před jeho nejnebezpečnějším druhem, slepicí černou. Ačkoli je ve většině případů můj postoj ke krajní ekologii spíše negativní, zde jsem souhlasil i s nejostřejším řešením. První půlhodina mě totiž málem zabila. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Holky jdou stanovat a v lese jako vždy pobíhají psychopati. I když je to horror, děvčata moc krásy nepobraly. Ačkoliv herecké výkony slabší, na horror to ušlo. Zvuk v pohodě, žádná třepající kamera. No a opět krásná příroda. Říkám si, jak to, že jsou vždy v horrorech krásné hory, lesy, jezera a v romantických filmech jen průměrné, chabé mýtiny? 70%, já se u filmu bavil. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude sračka, ale napokon to vôbec nebolo zlé. Nemci milo prekvapili, bolo to krvavé, bolo to brutálne, s množstvom naháňačiek v prekrásnej prírode. Jednoznačne to pravé orechové pre fanúšikov lesných exploitation! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

U Němců bylo zvykem, že točí z větší části trashe, příjde mi, že se začínají vzpamatovávat a točí koukatelné, krvavé kousky.. Break je typický Hixploitation o 4 děvčatech, které jdou stanovat a jsou napadeny dvěmi ošklivými,znetvořenými, creepy záporáky, nechybí znásilnění, krev, nahánečky v lesích ani KOZY.. Trochu mi vadil místy Televizní look a nepřéhlednutélné nelogičnosti, ale čert to vem, bavil jsem se slušně. 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Exploitační násilné a napínavé horory z lesů mám moc rád. Často bývaj střihlý ještě trochu "survival subžánrem" a divákse takdočká dvojitého napětí, dvojitého utrpení postav, dvojitého nebezpečí ... Tady jsem moc nevěřil zemi původu, Německé horory obecně nějak moc nevyhledávám. Nakonec to bylosice lepší, než jsem čekal, ale zas ne nějakápecka mezi oči. Čtveřice dívek padne do nástrah a zvrhlých choutek nadržených humusáckých nimrodů, ovšem násilí a vraždy probíhají spíše tak nějak mimo záběr kamnery, v náznacích apod. Jedno znásilnění trochu málo koziček, celkově dost "cudný hixploitation" ... i když krve je spousta a dívat se na to dá nejen se zájmem a zalíbením, ale v poslední třetině i s relativním napětím. Takovej průměr ... Hezká krajina .. ;-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut je velkou zívačkou, kde čtveřice holek jenom tlachá, fotí se, chodí hezkou krajinou, až se nakonec utáboří uprostřed lesa v horách. Do této chvíle strašná nuda. Přesně v půlce filmu naštěstí přicházejí na scénu dva typičtí hnusní burani, aby se postarali o nějakou tu zábavu. Trocha mučeníčka, jedno krvavý znásilněníčko a hned je nám lépe :) Němci chtěli dokázat, že se krve nebojí, takže natočili tento buranský exploitation z lesního prostředí (moje oblíbené). Vyšlo jim to tak napůl, jelikož postupovali přesně podle "předpisů", žádné překvapení vás taky nečeká (snad až na jednu výjimku s popravou jediné sympatické a hezké dívky z party) a především první část filmu trpí chorobným televizním lookem. Nakonec se to obrátilo ve slušný masakr, takže nemám důvod být nespokojen. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nemci sú aktívnymi účastníkmi svetovej horrorovej krízy. Nehýria nápadmi , no na druhej strane sa vedia slušne rozparádiť , čo sa týka brutality. Klišovitý snímok o babskej partii užívajúcej si lesy , ktoré sú výhradným teritóriom buranských pošukov , nevnáša do žánru žiaden čerstvý vietor. Slušne krvavo spracované síce B-čko , ale Nemci majú ďaleko slabšie kúsky podobného razenia , ako je tento. " BREAK " sa každopádne nekoná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lesní survivaly jsou fajn, jelikož mají jako přidanou hodnotu přírodu. A příroda v tomhle snímku je vskutku úchvatná - lesy, hory, jezero. Pak jsou tu čtyři nijak krásné a hlavně hloupé děvečky a dva buranští lovci, z nichž jeden je klasické vypatlané hovado a druhý tomu velí. Poměrně brzy dojde na střeva ven, což potěší. Jinak gore je průměrné, ale krve dosti. Zábavné jsou záběry na koupající se děvečky (v pustině v plavkách, ale budiž) s prostřihy na porcování obětí. Dojde na šípy, nůž, a nejen podříznutí, a na hezkou práci s malým rýčem. Občas se člověk zasměje, to když prchající blondýnu sejme strom, nebo když se ukáže, že některé postavy jsou nezničitelné. Zásahy z pušky jsou zde brány po většinou jako povrchová zranění. Ale jinak zábavné, rychlé a krátké. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi raz potvrdilo, že Nemcom horory nejdú. Určite nie tak ako Francúzom alebo Španielom. V prvej polovici filmu sa nič nedeje, pokiaľ nepočítam kochanie sa prírodou a rozčuľovanie sa nad černoškou, ktorá používa fotoaparát namiesto slnečných okuliarov (jej koniec je však príznačný). Potom príde zoznámenie sa s násilníckymi buranmi a film sa trocha rozbehne. Hlavne ten retardovaný tlsťoch bol dobrý. Bolo aj menšie mučeníčko, ale ja, narozdiel od iných, som vo filme nič tak extra brutálneho nevidel, skôr išlo iba o priemerné krvavé scénky. Na kvalite uberá aj dosť hlúpe chovanie sa postáv, terminátorovanie záporáka, slabá atmosféra a občasná televízna vizáž. Snímok beriem iba ako jednohubku na zabitie času, nijak zvlášť ma neoslnil. 45/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Break je německej nízkorozpočťák s odporným lookem a doslova ubíjející (první) 40minutovkou kterou doporučuju klidně přeskočit. O nic zásadního(až na krásnou přírodu) nepřijdete. Herečky(jestli se to tak dá nazvat) respektive postavy který hrajou nebo se o to alespoň snaží jsou strašný pipky zralý akorát tak na zabití. Killeři jsou jakž takž obstojní. Tlustej valibuk dutej jak troky a druhej, psychopatický hovado. Krve je celkem dost a dojde i na nějaký gore. Ale nic extra nečekejte. Alespoň né co by nebylo k vidění už jinde a v lepším provedení. A abych nezapomněl už dlouho jsem neviděl film s tak nevhodně zvolenou hudbou. Závěrem. V určitých scénách a pasážích má Break svoji sílu ale jako celek to má u mě tenhle německej výtvor za lepší 2hvězdy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět výborné prostředí na film a tot vše herečky otřesné nudné a nezajímavé vraždy na bodu mrazu a příběh hrozný snaha a dobré vyvražďovačky totálně shořela o hudbě radši ani nemluvit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to ako mam rád krvavo.Tie dominantné hory to bol nádherný pohlaď.Štyri kamarátky sa vyberú kempovať ale to ešte netušia že dvaja miestny vidláci to tu majú pod palcom a za chvíľu im začne peklo,ktoré sa pre niektoré skončí smrťou.Je to čistá vidlácka vyvražďovačka bez kúska originality ale zas z brutálno drsnejším priebehom.Dvaja totálne jeblí jedinci,ktorý majú úchylku zabíjať ženy asi preto že sú škaredý a smrdí im z huby a to asi preto že v papuli majú hnilé zuby-to len taká malá básnická zložka.Tak tie ženy by s nimi dobrovolné nespali tak ich radšej omráčia a znásilnia a potom ich zabijú.Jeden s tých vidlákov sa len prechádza pomalí lesom a obeť uteká čo jej síly stačia aj tak ju doženie,povedzte je to normálne nie len logika niekedy musí ustúpiť scenáru a to nie vždy vyjde.Ako to bolo aj v tomto prípade.Celkovo vrážd tam nebolo veľa ale nemôžem povedať že ma to nebavilo.Krásne prostredie s nie až tak krásnymi babami ale nič nieje dokonalé. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Jak ty zakrvácené tváře sluší těm děvčatům :-) Hudba příšerná. Vzhled žen za 3. Napětí za 2. Logika 1. Ale ještě musím říct, že jsem rád že ta černoška umřela první - s tím foťákem mě už srala. ()

BlackHood odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních 4o minut se doslova nic nestalo. Pak se honili v lese. Bylo tam pár brutálních scén. Ale příběh vůbec není, už i Abcs of Death má lepší příběh. Díval jsem se jen přeskakujícím tempem. Když už Německo, tak Who Am I - Kein System ist sicher - skvělá zápletka, a narozdíl od tady toho si poslechnete něco jiného, než angličtinu. Dokonce jsem se tak nudil, že jsem i v průběhu napsal tento koment. Chtěl jsem tomu dát 2 hvězdy, ale když jsem si přečetl spoilerový koment od Khumbaca a ještě trapnějíší koment s drůbeží od J*A*S*Ma, tak to kašlu! NA IMDB TO MÁ 3,1!!!!! ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě nalákal hlavně pěkný poster a vědomí, že je země původu Německo, což by mělo samo o sobě zaručit kvalitu co se gore týče, no a v podstatě jsem dostal to, co jsem si přál. Typický lesní hixploitation se vším všudy. Čtyři kamarádky vyrazí stanovat do lesů s vidinou zábavy, ale bavit se budou pouze dva vyšinutí vrazi na které narazí. Ti jsou ,,retardovaní" tak, jak se od podobných psychopatů očekává. Slečny bohužel nejsou žádné krasavice, ale je pozitivní, že ta nejprotivnější umře první. O ději a logice se nedá hovořit, opět je nedodržené zásadní pravidlo hororu "vždy se ujisti, že je nepřítel skutečně mrtvý", tady se nejen neujistí, ale ještě mu nechají dárek v podobě zbraně. Chtělo by to rychlejší rozběh, protože první polovina spíše nudila, jelikož je to jen chození po lese, ale aspoň příroda je pěkná. Krve a brutality se tvůrci, jak jsem očekával, nebáli, ale chtělo to více detailních záběrů na vraždy. Chvilkami se nedal přehlédnout amatérský (televizní) look, ale i tak se na to dalo dobře dívat. ()

franya69 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální průser, ale ono se to soudtuhům z NDR docela dost povedlo, jen ty holky mohly být hezčí. No a kdyby mě zase nenamíchly - pozor SPOILER - tím jak tam nechaj ležet postřelenýho zabijáka i s flintou, dal bych klidně o hvězdu víc... ()

Reklama

Reklama