Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

bourec 

všechny recenze uživatele

Další zajímavej kousek do podobný studnice filmů.Má ale několik záporů.Zaprvě ten konec.Sice taťka asi sázel na to,že mamku tam zabijou,a zachráněná dcera zůstane jen pro něj,ale jinak nedotažený,bez gradace,ten se teda nepovedl.Potom ty postavy těch dementů.Kapucy,bez ksichtu,divák ani nemá možnost jim přát to nejhorší.Ale celkově koukatelný,solidní průměr.60%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neskutočná nuda ... 70 minút, ktoré sa ťahajú ako 3 hodinový film. Nesympatické postavy, otrasná hudba, takmer žiadna krv (až na jednu jedinú gore scénu), počas celého filmu ma nezaujímalo kto vraždí a prečo, tým sa film nakoniec ani nezaoberal a skončil sa bez akéhokoľvek vysvetlenia. Jedine, čo bolo fajn je kamera s klasickými modro-zelenými filtrami. 1,5* ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne. Po dlhej predlhej dobe vyšiel slasher, ktorý je zaujímavý a napínavý. A to som si už myslel, že tento žáner vyhynul. Čo na tom, že je to klišé, keď je to dobre natočené? Hlavnými prednosťami hororu je vzhľad mŕtvol a perfektná hudba vo vypätých scénkach. Záver je však dosť na prd a strháva úroveň filmu o latku nižšie... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po Eden Lake a The Children další britský příspěvek žánru, v němž hrají hlavní zápornou roli nezletilí (nejspíš...). První jmenovaný film byl v podstatě exploitation, druhý pak čistý mrazivý horor, tohle je víceméně slasher, v němž se roztroušená skupina kladných postav potlouká po budově školy a postupně se ... zmenšuje. Sice mám pocit, že by Britové měli se svou nezbednou mládeží dělat jiné věci než o ní točit filmy, ale z pozice nezainteresovaného diváka si nestěžuju. "F" je solidně napínavý hororový thriller a docela mě mrzí, že nemá štědřejší stopáž. Rázné zakončení je pak docela příjemné a nečekané, pokud tedy nebylo myšleno pouze jako otevřená vrátka k druhému dílu. Silnější tři hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja žasnem, jak neuveriteľne idiotské chovanie, dokážu niektorí scenáristi napísať svojim postavám. Tak predovšetkým; nikto nikomu bezdôvodne neverí. Keď nájdete uprostred noci v škole k smrti vystrašenú študentku, ktorá Vám tvrdí, že ju niekto chce zavraždiť, samozrejme ju obviníte, že si robí srandu. Alebo keď voláte na políciu a nepoviete im, že škola je plná mŕtvol, poviete: “Niekde tu behá moja dcéra.” To potom určite prídu. Druhá výčitka sa týka tiež postáv. Snáď každá jedna okrem pána profesora (dcérenka obzvlášť) dostala charakter zavrhnutiahodnej, bezcharakternej svine. A tak nastáva presne opačný efekt, ako by pri slasheri mal; O nikoho sa nebojíte, tú smrť im naopak prajete. Ale dosť kritizovania. Popri všetkom tom bahne, čo sa už na poli slasheru zrodilo je F film pekne napínavý, herecké výkony sú postačujúce, zo zabijákov ide strach a gore je super. A to na tri hviezdy stačí. Čo ho ťahá vyššie nad hranicu priemeru je originálny, nečakaný záver. Čakal som klasickú trápnu - akože prekvapivú pointu, namiesto toho nám scenárista (a režisér v jednom) pripravil horký, reálny, nič nehovoriaci, otvorený koniec. Vďaka nemu sedemdesiat percent, aj keď chápem, že pre väčšinu divákov bude asi sklamaním. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel během letních nocí, takže natáčení začínalo až v deset večer a končilo kolem třetí nebo čtvrté ráno. (hladass)
  • Týden před zahájením natáčení si první asistent režiséra všiml jak místní děti cvičí parkour. Okamžitě je najali do filmu. (hladass)
  • Film byl natočen ve skutečné škole v Cambridge, která si ale nepřála být jmenována. (hladass)

Reklama

Reklama