Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Troll 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem velký fanoušek světa Warhammera 40,000, předevšim kvůli líbivému světu a skvělým PC hrám (hlavně Dawn of War 1), tak tenhle animák mě trošku zklamal. Akční scény jsou výborné, především pak závěrečná bitka zbylích ultramarines s démonem, kde se autoři s ničím nepárali - brutalita a krev není tomudle animáku cizí. Ovšem rozvláčné scény, kde se nic neděje tempo filmu bohužel dost sráží, což je opravdu škoda, protože bitky a dialogy zde mají hlavu a patu. Přesto doufám, že se dočkáme časem dalších dílů z tohoto universa. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O Warhammer som už niečo počul, ale stále viem velmi málo.S toho vyplýva, že asi nebudem fanúšikom sveta Warhammer ako väčšina čo to už videla, ale mám rád tento typ animákov.Čo sa týka Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie, tak môžem len odporučiť.Rozhodne je to dobrý sci-fi masaker.Prekvapila ma celkom slušná atmosféra a taktiež hudba, dabing hercov či animácia, len je škoda, že sa to asi nikdy nedostane na veľké plátna a že to ma len 70 min.Chcelo by to ešte vylepšiť a hlbšie prepracovať charaktery postáv, ale v tom animáku na to nieje čas.Hneď zo začiatku odlietame v sprievode Mariňakov na planétu, kde je čoraz viac a viac hustejšie a zaujímavejšie a potom koniec.Takže tempo filmu je rozhodne našlapané, ale ako som spomínal chcelo by to ešte vylepšiť/obohatiť.Škoda, mohla by to byť ešte väčšia pecka ako to je. 70% - 3* ()

Reklama

killjezor 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je to po technické stránce slabota, ale je to WARHAMMER 40K! We march from Macragge! Burn the heretic! - Skoro by to takto stačilo, ale trochu víc. To zpracování je opravdu děsné. Nejde ani tak o samotné postavy, obličeje jsou víceméně statické a jen se zalívají krví, ale hlavně planeta výsadku Mithron byla víc než ubohá. Samozřejmě chrám už byl fajn a všechno kolem taky, mateřská loď, thundehawk, land speeder, prostě vše. Zápletka nijak nepřekvapila, ale tady o to přece nejde. Pěkně se na to kouká a když tedy prominete některé drobnosti a jste dostatečně zapálení pro warhammer, užijete si to! ()

Losik odpad!

všechny recenze uživatele

Pro fandy a znalce světa Warhammeru je tohle heresy, příběh úplně pitomý, postavy nezapamatování hodné. Autorům filmu se vůbec nepovedlo zachytit atmosféru, základ tohoto temného světa. Navíc chování bratrů k sobě, nerespektování apothecary, vůbec všechno, ten kdo tento film vyrobil vůbec nezná background. Bitvy jsou velkým zklamáním, taktika nulová, ikdyž mariňáci jsou vycvičení, dokonce mají všechno taktiku a znaosti rovnou předávanou přístroji. Po jedné bitvě se stane z nováčka hned kapitán? Panebože i seržantem se stanete teprve po stovkách bitev. Ruce pryč, celý film jsem jen hledal chyby a když přivřu oči nad znehodnocením předlohy, tak je to taky nic moc. ()

.Zmolda. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmek ocení pouze fanoušci Warhammeru 40k a to ještě nevím, jestli i ti nejortodoxnější :). Nikdo se nezdržuje vysvětlováním co, kdo, kde, jak nebo proč...pokud nevíte, o co se ve světě Warhammeru 40k jedná, nemáte šanci. Na filmu se podepisuje poměrně výrazně fakt, že za snímkem nestojí žádná velká hollywoodská produkce, ale menší britské studio. Na jednu stranu jsem za to rád, protože Games Workshop si udržel dohled nad produkcí snímku. Na druhou stranu bych si ale uměl představit mnohem dražší a megalomanštější film, kde by na vás v kině hodinu a půl tekly potoky krve. Takhle se jedná spíš o komorněji laděný snímek, který vyniká především svojí perfektně temnou atmosférou. Ze zřejmých důvodů se většina filmu odehrává v mlze nebo ve tmě, nicméně co bylo ušetřeno na prostředí, bylo dostatečnou měrou zužitkováno na samotných Ultramarinech. Dabing je perfektní, hlasy sedí jak prdel na hrnec. Všehovšudy se jedná o více než důstojné zfilmování příběhu ze světa War 40k. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama