Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

alchac 

všechny recenze uživatele

Z důvodu akutního absťáku způsobeného naprosto nelogickou (a naštěstí již ukončenou - mé domácí vůdů asi zabralo!) neochotou Black Library povolovat překlady mých oblíbených sci-fi brakovek jsem nucen zvýšit na čtyři a velkoryse tedy přehlédnout jak hnusnou animaci a přizdisráčsky zjednodušené výtvarno, tak na Abnetta až příliš přímočarý a nekomplikovaný příběh. A také fakt, že při hlavní přestřelce s Černou legií jako hudební doporvod chybí Rammsteiní Feur Frei! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Križiacke výpravy ďalekej budúcnosti, kde svet ako ho poznáme dnes už neexistuje. Na Zemi vládne cisár a to naj. čo máme sú Ultramarines... bojové komando, ktoré nepozná strach a v mene cisára sa vrhá do spárov nepriateľa... ehm, ehem Kráľovstvo nebeske ma vzalo o čosi viac a rozhodne mi celkový dojem nekazila "animácia", neviem či sa to dnes vôbec tak dá v tomto prípade nazvať... 5/10. 2x bojový otčenáš, 1x šaman Ultramarines - rozpozná neposedné zlo no a domnienka cisárovej zvrchovanej moci chrániť svoje ovečky ďaleko svetelných rokov od domova... uúu exciting ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Trochu poznamenáno tím, že se světem Warhammeru nemám vůbec žádné zkušenosti, a proto jsem si to asi neužil tolik jako fanoušci. Tvůrci totiž neznalého diváka zasvětí do situace jen velmi zhruba, takže ho provází pořád dost otázek vztahujících se k samotnému Warhammer vesmíru. Samotné spojení sci-fi, temné fantasy a to celé s nádechem středověké křižácké ideologie se mi hodně zamlouvalo. Příběh této "epizody" disponoval napětím, slušnou atmosférou a to i navzdory určité čitelnosti. Jen je škoda, že nám tvůrci nenabídli v akci trochu víc té epičnosti, nebo alespoň ve finále nenechali rozplynout mlžný opar a nevehnali mariňáky do nějaké přehledné ultrařežby. Pokud by ovšem vznikl nějaký další filmový Warhammer příspěvek, tak se na něj s chutí podívám. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dávám 4, i když objektivně bych měl dát 3, ale přesto, že nejsem nějaký zasvěcenec do světa Warhammeru, film měl atmosféru, brutální a nevybíravou akci, děj se pěkně posouval kupředu, a některé marinácké proslovy byly tak správně epické.. Jako takové lákadlo do tohoto temného vesmíru to funguje úžasně. Animace ucházející, hudba úctyhodná a zmíchání fantasy a scifi ve Warhammeru stále považuji za výborný nápad... Musím začít studovat to lore ()

.Zmolda. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmek ocení pouze fanoušci Warhammeru 40k a to ještě nevím, jestli i ti nejortodoxnější :). Nikdo se nezdržuje vysvětlováním co, kdo, kde, jak nebo proč...pokud nevíte, o co se ve světě Warhammeru 40k jedná, nemáte šanci. Na filmu se podepisuje poměrně výrazně fakt, že za snímkem nestojí žádná velká hollywoodská produkce, ale menší britské studio. Na jednu stranu jsem za to rád, protože Games Workshop si udržel dohled nad produkcí snímku. Na druhou stranu bych si ale uměl představit mnohem dražší a megalomanštější film, kde by na vás v kině hodinu a půl tekly potoky krve. Takhle se jedná spíš o komorněji laděný snímek, který vyniká především svojí perfektně temnou atmosférou. Ze zřejmých důvodů se většina filmu odehrává v mlze nebo ve tmě, nicméně co bylo ušetřeno na prostředí, bylo dostatečnou měrou zužitkováno na samotných Ultramarinech. Dabing je perfektní, hlasy sedí jak prdel na hrnec. Všehovšudy se jedná o více než důstojné zfilmování příběhu ze světa War 40k. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama