Reklama

Reklama

Kniha lásky

  • USA The Book of Love (více)
Trailer

Po náhlé smrti své volnomyšlenkářské těhotné ženy Penny (Jessica Bielová) se zdrženlivý architekt Henry (Jason Sudeikis) ze všech sil snaží najít smysl svého života i zaměstnání, které ho kdysi pohlcovalo. Zatímco pokračuje v práci na domě, který s Penny budovali společně, Henry se sblíží se záhadnou mladou uprchlicí jménem Millie (Maisie Williams ze Hry o trůny), o níž Penny často mluvila a chtěla jí pomoci. Přestože Millie Henrymu zpočátku nedůvěřuje, naváže s ním nesmělé přátelství poté, co se mu svěří se svým úmyslem postavit raft, na němž by odplula od své temné minulosti a začala nový život. Henry, který se vžije do role otce, jímž se měl původně stát, začne zanedbávat svou práci i ostatní povinnosti, aby Millie s jejím posláním pomohl. Zatímco spolu začnou pracovat, Henry si uvědomí, že mu dívka pomáhá zacelit šrámy na duši stejně jako on jí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (26)

Priaxxa 

všechny recenze uživatele

Film 'The Book of Love' si určitě zaslouží divákovu pozornost a čas. Hořkosladký snímek o hledání cesty poté, co ztratíte v životě někoho důležitého, někoho blízkého. Herecké výkony úžasné, hudba podmanivá a vkusná, kromě dramatu sem tam i vtip. V tomto filmu je pravda života. Za mě 5 hvězd bez váhání. Přiznám se, že jsem téměř celý film proplakala. Nedávno mi totiž taky odešel někdo blízký... Přestože nestavím vor, Henrymu i Millie jsem moc rozuměla. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ani neviem čo som vlastne od "The Book Of Love" očakával. No ako som už viackrát vo svojich komentároch spomínal, mám rád príjemné filmy, ktoré trošku vedia otvoriť priestor dobrej dráme a vedia nám ukázať nejaké tie zaujímavé postavy. A v prípade tohto filmu som asi trafil presne tam, kde som chcel. Jason Sudeikis sa postupne stáva jedným z mojich obľúbených hercov. Nielen, že je podľa mňa veľmi vtipný, no v dramatických úlohách vie byť maximálne prirodzený a má v sebe určitú charizmu, ktorú mal aj John Candy. Keď sa na neho človek pozerá, má pocit, že by mohol s ním byť kamarát. A presne to je to, čo jeho postava v tomto filme potrebuje. Maisie Williams je pre mňa tu veľmi uveriteľná a herecky si so Sudeikisom skvele nahrávajú. Nemal som problém veriť ich priateľstvu a aj počiatočným antipatiám . Podľa mňa to funguje skvele. Jessica Biel tu síce na úvod hneď umrie, no potom sa tu objavuje v malých flashbackoch, kde máme trošku možnosť poznať ich vzťah. A podľa mňa to funguje skvele. Scenár je síce trošku opozeraný, no minimálne mám pocit, že netlačia na jednotlivé klišé príliš a skôr tie scénky zbytočne nenaťahujú. A to je podľa mňa dobré. Celkovo je to pre mňa príjemným filmom, ku ktorému by som sa nemal problém kedykoľvek vrátiť. Možno je moje hodnotenie trošku vyššie, než si film reálne zaslúži, no na druhú stranu som rád, keď vo mne film vzbudí emócie, keď mám záujem sledovať postavy a keď ma vôbec netrápi, ako sme vo filme ďaleko. Takže z toho titulu film oceňujem trošku viac. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Čtyři rudý to ode mě má, protože: Maisie Williams (obviously), Ellen, BTTF3 a ten hajzl Burke. Jinak je to taková ta lehce nadprůměrná feelgood oddechovka, kde události a postavy jsou šablonovitý, ale v tomhle žánru to ani tak nevadí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem celý film přemýšlel, proč se jmenuje tak, jak se jmenuje. Příjemný dojemný film, chtělo by se napsat ze života, ale tak je to film, že jo. Poměrně zajímavě obsazený, Sudeikise jsem se ve vážnější roli docela bál, ale dal to skvěle, mé první setkání s Maisie Williams (na Hry o trůny prostě nekoukám, a ani nebudu) a velmi příjemné. Nejdříve jsem nechtěl věřit, že tchýně je opravdu Mary Steenburgen, ta jinak milá a sympatická herečka, ale nakonec si mě získala, ostatně jako každá nesympatická a nepříjemná postava odehraná výbornou herečkou (hercem). Jessica Biel je zde sice jen ve vedlejší roli, ale velmi výrazné a táhnoucí se celým příběhem. Je v té roli skvělá, ostatně, jako skoro vždycky. Mně by vůbec nevadilo, kdyby mi dala fuchsiové tenisky. Prostě příjemný doják s roztomilým psem. Skoro ten film ze měn vydoloval slzy. Asi si taky stluču nějaký vor a vyrazím na okružní plavbu na Lipno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezký a upřímný film ze života lidí, kterým se vlivem různých situací ze života stalo peklo a oni se z něj snaží vymámit. Jen kdyby se z něj nesnažili vymámit tak blbě, jako v podobě voru, který se stal cílem celého filmu. Filmařsky ale v pohodě, emotivně na úrovni a herecky vlastně tak, že díky samotným hercům jsem měl důvod film vůbec dokoukat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • První volbou do role Henryho byl Jason Sudeikis, zvažován byl také Zach Braff. Roli však získal Jeffrey Dean Morgan, který poté odstoupil a nakonec se role zhostil první zmíněný. (Spidey3)
  • Hned na začátku filmu, kdy Henry (Jason Sudeikis) dostane od manželky boty, hraje z rádia cover písničky od Petera Gabriela se stejným názvem jako film - „Book of Love“ (Hellierer)

Související novinky

Arya a zombíci

Arya a zombíci

23.09.2015

Maisie Williams je díky Hře o trůny ohromně populární. Je jí teprve osmnáct a nedávno spustila vlastní Youtube kanál (protože to je dneska základ!), takže by ji měla čekat velká hollywoodská kariéra.… (více)

Reklama

Reklama