Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Jednohubky z produkcie HistoryChannel ktoré nemôžu nikoho uraziť. Radšej by som však videl tuzemskú čiernobielu (a asi viac do čierna) odnož relácie s podtitulom "Čo dnes Dežo šlohol?" či "Čo sa dá z domu spenažiť, lebo do dávok ďaleko". Doba je však ťažká aj v Amerike, tak sa ľudia húfne hrnú do bazárov aby strelili rodinné klenoty či kdejaké povalové ležiaky. Máte doma nachcané vo fľaši od samotného Lincolna alebo fotku z Hitlerovej kolonoskopie? To všetko má svoju cenu. Samozrejme nižšiu než si myslíte. ()

subic 

všechny recenze uživatele

4 vepřové hlavy, jejich hlavní stravou jsou hamburgery, s rozumem Homera Simpsona. Jednou se to vidět dát, ale... strašně to smrdí Amerikou, baseballovými kartami, cetky ze star wars, filmovými scénáři, plakáty s Lincolnem atd. atd. Nicméně ze všech válek skladů a hledačů pokladů je to asi to nejlepší, bohužel. ()

Reklama

borohub 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s mistry aukce, či válkou skladů tak tohle je daleko lepší. Moderátoři jsou sympaťáci, co byl největší kámen úrazu v mistrech aukcí - nějaká autentičnost, v tomto pořadu odpadá, už jenom z důvodu, že občas je člověk poslán do řitě s padělkem, dále je prostě daleko uvěřitelnější, že lidi někde na půdě schovávají skutečné poklady, které jednou za čas přinesou do zastávarny.. Občas je to i docela poučné. Není to takový typ pořadu, které bych hledal někde na netu, stahoval si je a pouštěl si je, každopádně když to běží v TV tak se na něj podívám. 75% ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Mě to baví. Když jsem se přestěhoval do velkého města často jsem zastavárny a vetešnictví navštěvoval. Nevěřím v autenticitu pořadu jako takovou, myslím, že režisér hodně zasahuje do "vztahů" a povzbuzuje např. Chumleeho aby byl větším pitomcem atd. Každopádně sledování je pro mě skvělý relax a to mi stačí. ()

Rangifer 

všechny recenze uživatele

Miluju zbraně a starý americký auta. Když tam někdo něco takového přinese, vždycky zpozorním. Člověk se i něčemu i přiučí. Líbí se mi nerudný Stařík a nemotorný Chumlee a jeho dobrý český dabing. Jen mi vadí, že je to předem nahrané. Povětšinou to bývá takhle. Zákazník vejde do zastavárny a praví: "Mám tady něco, co by vás mohlo zajímat." Z nějakého žoku vytáhne předmět, dejme tomu třeba použitý hajzlpapír Elvise Presleyho. Rick se na to podívá a řekne: "To je zajímavé, za tohle mi sběratelé a fanoušci Elvise utrhnou ruce, jak jste k tomu přišel?" "Máme to v rodině po generace, nutně potřebuji peníze a doma to už začíná zavánět" " A kolik byste za to chtěl?" "Chtěl bych 100 000 dolarů" " Heleďte nevím jestli to je fakt pravý použitý hajzlpapír Elvise Presleyho, nebo jestli to není třeba padělek, potřebuju mít jistotu, zavolám kamarádovi který se v tom vyzná." Nastane pauza, kde třeba Chumlee vyvádí blbosti a demoluje krám a hned jsme u původního kšeftu, tentokrát tam přijde odborník na danou věc, přivítá se s Rickem, podívá se na předmět a začne odborně vyprávět, o Elvisovi a jeho zažívacím ústrojí, pak se ho Rick zeptá: " Myslíš že je to pravý hajzlpapír Elvise Presleyho?" " Po tom jak to vypadá a smrdí bych řekl... že je to na 90% pravděpodobné." " Paráda, a jakou má asi cenu?" "Odhadl bych to na 50 až 60 000 dolarů." Rick se s odborníkem rozloučí a poděkuje mu, otočí se na zákazníka a řekne mu: "Takže jste slyšel názor odborníka, kolik chcete teď?" " Říkal že to má cenu tak 50 000, tak bych chtěl přesně tolik" " Víte já na tom musím i něco vydělat, a taky to potrvá dlouho než to prodám, víte neznám moc lidí kteří sbírají použité hajzlpapíry slavných osobností. Nabízím vám 100 dolarů" " To je málo, nechcete to zvednout na 10 000?" "Mohu vám dát maximálně 110 dolarů, to je moje poslední nabídka." (Krátká pomlka) Zákazník řekne: "Beru" "Chume, sepiš to!" Chumlee: "Sepiš si to sám tlustoprde!" Zákazník se pak vyjádří bokem na kameru: " Čekal jsem víc, ale co se dá dělat, za ty peníze si nechám změnit pohlaví." ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Nejdražším předmětem v zastavárně byla k roku 2014 cigaretová krabička, která patřila J. F. Kennedymu, v ceně 125 000 amerických dolarů. (DexMASTER094)
  • Rick Harrison prozradil, že nejpodivnějším předmětem, který kdy vykoupil, bylo 200 let staré ručně malované japonské porno. V prodejně vystavené není, Rick se bál reakce jeho matky. (DexMASTER094)
  • Jmění Ricka Harrisona činí 5 milionů amerických dolarů, Corey disponuje částkou 1,3 milion, Richard Harrison vlastní jmění v hodnotě 3 milionů a Austin Chumlee Russell má 600 tisíc dolarů a za jednu epizodu inkasuje 25 tisíc amerických dolarů. (rafix)

Reklama

Reklama