Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Macamica 

všechny recenze uživatele

Zastavárna, která si hraje i seriózní odhad všeho možného - na druhou stranu právě to přizývání různých znalců mě na tom baví nejvíc, sice někdy plácají úplně o něčem jiném, než mají v ruce, aby zakryli, že si vlastně s tím daným předmětem až tak moc rady neví, ale ve většině případů se něco zajímavého dovím.. a krom toho mě baví i linka toho rodinného podniku a 3 generací, které mají na různé věci různé pohledy :-) Čas od času se ráda dívám a pak čekám, až třeba za rok natočí zas něco nového, protože jinak člověk ty díly umí skoro zpaměti. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a naučný pořad, který pobaví a hodně se toho z něho dozvíte. Moc rád bych se někdy do zastavárny Gold Silver podíval. Ze všech čtyř pánů mám nejraději Richarda Harrisona neboli Staříka. Má nejlepší hlášky. Rick je zase nejchytřejší. Corey nejodvážnější a Chumlee zase nejhloupější, ale je sním velká sranda. Hodně jsem se z tohoto pořadu dozvěděl a myslím, že ze všech těch amerických hloupostí jako Válka skladů a podobně jsou Mistři zastavárny vynikající pořad. Musím pochválit i český dabing. Všichni jsou nadabováni skvěle. U mě hezké čtyři hvězdičky:-). ()

Reklama

Milonak 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl 2 díly (respektive 1 díl a cca 10 minut druhého) a musím říct, že je to strašlivý hnůj. Samozřejmě to je připravená reality show a nemá to se skutečným "bazarem" či "výkupem" - nebo co to je - absolutně nic společného. A výrazně mě překvapuje, že to ještě Nova či Prima nenatočily v české verzi. Jednu hvězdu dávám za to, že se člověk něco dozví. Do prdele - tohle vážně je prototyp dnešní zábavy????!!!! Odpovím si sám - ano, je. BOHUŽEL.... ()

xardix 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejkvalitnější jednohubka z produkce History Channel. Každý díl dokáže zabavit a ukáže nějakou zajímavou věc, o které doplní zajímavé informace. Osobně bych si tipnul, že většina prodejů je jen hraná, protože se příliš často objevuje šablona „v naší rodině se daná sbírka kompletovala několik generací a teď jsem jí zdědil já, tak ji chci okamžitě střelit v zastavárně“, ale na celkový dojem z pořadu to příliš neovlivňuje. Příjemným bonusem je humorná vložka v osobě Chumleeho. 90% ()

fifox 

všechny recenze uživatele

Cože? To není reálný? Those bastards lied to me... Noták, shazovat tenhle pořad jenom proto, že to je nahraný, je fakt trapný. Je to moderní reality show, ve kterejch se kromě absolutní kontroly prostředí inscenuje i děj. Tak to prostě je, a kdo to nepochopil, je zamrzlej někde u Vyvolenejch, léta páně dva litry pět. Mistři zastavárny jsou skvělá zábava, kde se snoubí to nejlepší z ryzího americkýho kapitalismu - nabídka/poptávka, tržní cena, smlouvání, znalosti a trochu toho veksláckýho charisma. Kdo umí, ten umí, baby. Takže když se zadaří, dá se i mírně obouchaná šalupa splašit za cenu konfederačního odznáčku z občanský války. Samozřejmě po řádnym zkouknutí odborníkem, anžto ten mafiánsky vyhlížející fotřík by dal svejm otrokům/rodinnejm příslušníkům pěknýho čouda, pokud by něco nekoupili za desetinu původně nabízený ceny. Pořad je trochu repetitivní, ale díky tomu, že ke každý veteši, kterou tam ty budoucí oškubánci přivalej, jsou pěkně a stručně vysvětlený její historický reálie, se na to dá koukat překvapivě dlouho. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • V 8. epizodě 16. série s názvem Pawn Off the Grid je možné zahlédnout v Las Vegas futuristickou „deformovanou“ stavbu z ocele. Jejím architektem je Frank O. Gehry, k jehož stavbám patří i pražský Tančící dům. Roky odolával Gehry nabídkám města Los Angeles, jež toužilo mít v architektonickém profilu i dílo tohoto architekta. Ten ale zarputile odmítal. Stavba slouží jako centrum pro výzkum mozkových chorob a nese název Lou Ruvo Center v Clevelandu. Komplex stál sto milionů amerických dolarů a byl otevřen v roce 2010. (sator)
  • Druhé jméno Ricka Harrisona je Kevin, druhé jméno jeho otce Richarda Harrisona je Benjamin. (rafix)
  • Jmění Ricka Harrisona činí 5 milionů amerických dolarů, Corey disponuje částkou 1,3 milion, Richard Harrison vlastní jmění v hodnotě 3 milionů a Austin Chumlee Russell má 600 tisíc dolarů a za jednu epizodu inkasuje 25 tisíc amerických dolarů. (rafix)

Reklama

Reklama