Reklama

Reklama

Americké drama, které vychází z krátkometrážního oscarového dokumentu a napsal ho scenárista úspěšného filmu Philadelphia, je inspirované skutečným milostným příběhem Laurel Hesterové (Julianne Moore) a Stacie Andreeové (Ellen Page) a jejich bojem za spravedlnost. Když se vyznamenaná policejní detektivka Laurel z New Jersey dozví, že má rakovinu, chce nechat převést těžce vydřenou vdovskou penzi na svou registrovanou partnerku Stacie. Úředníci se však spiknou, aby jí v tom zabránili. Neústupný detektiv Dane Wells (Michael Shannon) a aktivista Steven Goldstein (Steve Carell) spojí své síly na Laurelinu obranu a sjednotí policejní důstojníky i běžné občany, aby podpořili jejich boj za rovnoprávnost. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

ing.man

ing.man (hodnocení, recenze)

Zajímavé... Elen máme na 33 místě nejoblíbenějších a Julianne je o místo níže. A celkem bych vsadil na všeobecné "zklamání" z filmu nebo aspoň "nenaplněná očekávání diváků". Dá se ještě vůbec něco z tohodle tématu vykřesat nového?

korba11

korba11 (hodnocení, recenze)

hansel97

Tak mě nenapadlo si to hledat, prostě jsem si přečetl, že Ellen bude hrát lesbu a spojil si to s jejím poměrně nedávným přiznáním. Každopádně je to zajímavá informace děkují za ní.

hansel97

hansel97 (hodnocení, recenze)

korba11

"At that time, Ellen Page had already agreed to star as Andree; she stated in 2014 that she had been involved in the project's development for almost six years" - citace z anglické Wikipedie o filmu. Ten film se začal připravovat už po dokumentu z roku 2007 a Ellen řekla, že o tomhle filmu už mluvila s tvůrci v roce 2008. Oficiálně byl nápad zfilmovat tuhle událost v roce 2010. Ellen Page měla oficiálně svůj coming out v roce 2014.

 

Příště si něco zjisti, než tu budeš psát svoje polopravdy. Trvalo mi asi minutu to najít. :)

na příspěvěk reagoval korba11

korba11

korba11 (hodnocení, recenze)

Potom co se Pageová přiznala, že je ženomilka jsem jenom čekal kdy si jí sama zahraje a už je to tady. Co si budeme namlouvat, teď už bude do jiných než homosexuálních rolí jen těžko obsazovaná, i když kdo ví...

na příspěvěk reagoval Eržik, hansel97

skrblik007

skrblik007 (hodnocení, recenze)

Premiéra v USA je 2. října. Ovšem již v září to budou promítat na Toronto International Film Festival. 

na příspěvěk reagoval Eržik

Příspěvek byl smazán administrátorem.

skrblik007

skrblik007 (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu, že na IMDB už to má status "post-production" (a obecně se o natáčení píše už v minulém čase), tipuju premiéru na druhý kvartál příštího roku... pokud to tedy nepůjde v USA do klasické distribuce, což nemůžeme vyloučit.

tammsin

tammsin (hodnocení, recenze)

Julianne Moore a Ellen Page nemají ve filmu role kamarádek, nýbrž partnerek, ale tak nebuďme detailisté, že? :)

na příspěvěk reagoval Beagle

 (hodnocení, recenze)

film bude akorát režisérka od filmu odstoupila a místo ní bude :

Peter Sollett

 (hodnocení, recenze)

Ale ne, Ellen, čemu jsi se to propůjčila...

HUMOOOO

HUMOOOO (hodnocení, recenze)

Beagle: ked som sem dal ten príspevok,nebol tu žiadny obsah,ani nič,čo by môj predpoklad vyvracalo a navyše teraz natočila Karkulku u ktorej je jasne vidieť že to má z Shitlightom dosť spoločné,takže preto to prirovnanie :-)

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

HUMOOOO: No, já jsem nějak nepochopila to přirovnání k Twilightu (je-li pro něj shitlight krycí heslo, což se obávám, že je). Freeheld má být celovečerní hraná verze krátkometrážního stejnojmenného dokumentu. A kromě toho, že film má režírovat Catherine Hardwicke (režisérka jenom jednoho z dosavadních 3 filmů Twilight ságy), nemá to s upíry, Pattinsonem ani vlkodlaky vcelku nic společného (nejspíš ani to cílové publikum ne). Takže nechápu, proč podobnými výroky zdobit místní diskuzi...

Související novinky

Po Obamovi za tajnými agenty

Po Obamovi za tajnými agenty

17.03.2014

Zach Galifianakis se proslavil rolí podivína Alana v Pařbě ve Vegas, v posledních dnech jej ale internetový lid vídá spíš jako moderátora komediální show Mezi dvěma kapradinami, ve které se nečekaně… (více)

Reklama

Reklama