Reklama

Reklama

Na Chesilské pláži

  • Velká Británie On Chesil Beach (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Je léto roku 1962 a Anglie bude ještě minimálně rok čekat na velké společenské změny: beatlemánii, sexuální revoluci a The Swinging Sixties. S hlavními hrdiny, dvacátníky Florence a Edwardem, se poprvé setkáváme během jejich svatebního dne. Novomanželé jsou ubytovaní ve staromódním hotelu v Dorsetu blízko Chesilské pláže. Když se pomalu začne blížit okamžik prvního manželského sexu, napětí se stupňuje a do pokoje se vkrádá trapnost. Po katastrofě prvního sexuálního pokusu následuje hádka a zásadní rozhovor na Chesilské pláži… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

To, čo stojí za touto osobnou tragédiou, niektorí vidia ako nedostatok sexuálnej výchovy, niektorí ako frigiditu a niektorí ako problém ega. Čo vidím ja, je pomerne reálny príbeh o tom, ako dokáže nevydarený sex totálne posrať niekomu život. Toto teda zahralo na riadne citlivú strunu, citlivejšie ako sláčikové kvarteto Mozartovu skladbu v záverečnej scéne. A posteľná scéna z tohto filmu by sa mala zaradiť medzi LE-GEN-DÁR-NE! Obrovské prekvapenie a podľa mňa mimoriadne podcenená vec, čisto subjektívne dokonca lepšie než "Atonement". A to už je čo povedať. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi jemný film, přesto plný emocí, nabízí po chvíli skoro až (na svůj styl) šokující scénu, jež vše mění a odstartuje novou etapu dvou, do té doby, silně zamilovaných osob. Ona kombinace šosácké puritánské výchovy své doby a frustrujícího pocitu nedoceněnosti v životě i v lásce, k tomu ještě výbušná povaha, může vést k vztahové tragedii, ale naopak i k happyendu, film ovšem nabízí střední cestu, což je na něm asi to nejlepší. Velmi dobře zrežírované a odvyprávěné drama i lehká komedie plná povedených retrospektiv, které vrcholí vzpomínkami ve vzpomínání. Pro mě určitě příjemné překvapení. [Filmový klub Citadela - Litvínov] ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

​​Ian McEwan píše populární a nesmírně čtivé knihy a daří se mu i v případě filmového scénáře ke svému vlastnímu dílu Na Chesilské pláži. Melodramatická polemika o podstatě lásky a (ne)zbytnosti manželského sexu je humorná i smutná zároveň a příjemně překvapí především pěknou kamerou a vrstevnatými výkony dvou hlavních představitelů. Na film si zřejmě o půl roku později nevzpomenete, ty dvě hodiny v jeho společnosti se však zapíší do paměti více než uspokojivě. Ideální film na návštěvu kina s matkou či kamarádkami. [TIFF17] ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční romantický film, který vyznívá spíše tragikomicky a spousta situací je tu dokonce trapných-nejsem odborník nas sex, ale nepohl se nepovést první sex prostě obecně, ne jen v manželství- takže dle mého to není chyba absence předmanželského sexu, ale prostě to nedopadlo. Film trpí podobnými neduhy jako pokání- je dost nudný ( i když se pořád něco děje) a z průměru ho vytahuje úžasná Saoirse Ronan, bohužel Billy Howle je jen průměrný. Ale i tak se mi to poměrně líbilo, přestože mám ještě další výhrady, dočkali jsme se alespoň pár humorných scének...70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Práca s klišovitým tlachaním a hra s hereckou chémiou. Scenáristovi zuby nech sú vylámané. Sledujeme intímny príbeh vývoja milostného vzťahu mladej dvojice na začiatku šesťdesiatych rokov vo Veľkej Británii. Základom príbehu tu síce je ľudská naivita a impulzívnosť, flashbackové sekvencie ale trpia ich nadbytkom, čo vývoji vzťahu uberá na opodstatnenosti, ide sa po masle, ale osobnostne to úplne nezapadá a to bohužiaľ tým nešťastným spôsobom. Posledná zhruba štvrťhodina ublíži výslednému dojmu najviac. Autori miesto striedmeho zakončenia, snímku z nepochopiteľného dôvodu rozbijú pridaním zbytočného epilógu. Záver pokračuje na americký spôsob sentimentálnymi čriepkami z ďalších dekád života hlavných hrdinov, miesto dojatia ale budí skôr pocity trápnosti. Film nezachránia prekrásne anglické scenérie či úchvatné panoramatické scény, ani trefná ukážka toho, že počiatok šesťdesiatych rokov v Anglicku zďaleka nebol o Beatles a rebélií, ale o uhladenosti, dekóre a pocte vážnej hudbe. Jednou vetou je to snímka plná anglických kecov ktoré nudia. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 17. řijna 2016 na Chesilské pláži. Dále se natáčelo v Londýně, Oxfordu a v Pinewood Studios. (MLazi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Torontském IFF. (Varan)
  • První scénář, který napsal Ian McEwan k filmu, jenž je natočen na základě jeho vlastní knihy. (MLazi)

Související novinky

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

21.07.2018

Letní filmová škola Uherské Hradiště letos proběhne od 27. července do 5. srpna a ponese se ve víru oslav – 100 let výročí od narození Ingmara Bergmana, 100 let od vzniku Československé republiky,… (více)

25. Dny evropského filmu

25. Dny evropského filmu

02.04.2018

Již 25. rokem nabízí Dny evropského filmu to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos promítnou 49 filmů z různých koutů Evropy. Snímky rozdělené do 7 programových sekcí reflektují… (více)

Reklama

Reklama