Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Thriller, který se zvrtne nakonec v něco úplně jiného a to "něco jiného" u mě film srazilo málem k odpadu, ne snad pro otázku, kterou film pokládá a na kterou neznám jednoznačnou odpověď, ale pro tu zpětně viděnou bagatelizaci celé věci, kdyby to kurva zůstalo u thrilleru a na konci tam vyskočil čertík Bertík co žere děti tak bych to skousl víc, ale tohle ? ! Možná SPOILER! : Pro sebe si jen říkám a kdo vlastně a na základě čeho rozhodoval, že tohle děcko ano a tohle ne ? Nicméně ta thrillerová část sama o sobě je řemeslně skvěle zvládnutá a Jessice to sluší :) Btw: Já vlastně stejně seru na cizí děcka, mám svých dost:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zobrazenie predstavy, že niekto unáša deti rodinám z chudobnejšej časti sveta pre ľudí, ktorí týmto deťom dokážu ponúknuť lepšiu budúcnosť na mňa pôsobí tak či tak zvrátene. Príde mi to ako chlácholujúca predstava, že unesené dieťa nemusí vždy skončiť na "predajnom pulte" pre nejakého pedofila či pri obchode s orgánmi. Tento film nemá s hororom spoločné absolútne nič a mysteriózny je akurát tak názov. Je to skôr dráma ktorá vyobrazuje myšlienku jedného muža (režiséra), ktorý zrejme po únose dieťaťa verí v lepšie, avšak spôsobom obetovania jedného človeka (J. Biel) pre dobro detí a ich budúcnosti. Nič to však nemení na fakte, že týmto "dobrým" krokom aj tak niekto trpí a bolo mu ublížené (rodina). Je to zase len polo "dobro", ktoré navyše opäť vyobrazuje, že peniaze majú neobyčajnú moc za ktoré sa dá kúpiť skoro všetko. Na mňa tento film pôsobil dosť stereotypne. Dlho sa nič nedialo a o napätí snáď nemôže byť ani reč. Prišlo mi to ako priemerná kriminálka. Myslím, že J. Biel sa síce na tento film svojou anjelskou tvárou hodí viac ako ja na kraso, no presto všetko, ako zo mňa nikdy nebude Sabovčik, ona nebude hororovou postavou. Rodinné, romantické komédie plné lásky a nehy jej sedia rozhodne viac .. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Normálne by som dal tri hviezdičky, ale Jessica Biel hrala skvele a mám pre ňu slabosť. Celkovo však film príjemne prekvapil. Zo začiatku nič moc, film sa vliekol a naťahoval ale druhá polovica všetko dohnala, hlavne záver bol prekvapivý a zaujímavý. Mám príjemný pocit. Určite z haldy filmov podobného žánru je tento vysoko nadpriemer. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych to do tý holky neřekl, ale Jessica Biel mě tady neskutečně překvapila. Po tomhle filmu jsem měl tak nečekaný pocit, jako když jsem se třeba jednou náhodou podíval na Lovce stínů a šoklo mě, jak ten film je dobrej, promakanej, zajímavej a díky svému příběhu zapamatování hodnej. Stejně na tom je i Tajemný muž. Film, o kterém jsem neměl ani šajnu a najednou bum, užil jsem si ho od začátku až do konce. Naprosto skvělej a poctivej thriller se vším všudy. S dobrými místy, místy i s nelogickými místy, ale s takovou mysteriozní atmosférou, kterou bych v žádném případě nečekal. Tenhle film se tak náhle stal suprovým filmovým žážitkem, který nemá problém myšlenku příběhu přehazovat z jedné strany na druhou a neustále něčím šokovat. Za mě určitě velká spokojenost. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych mít takovou fantazii jako Packal, protože jestli on v tomhle vidí film, tak já bych pak mohl při sprchování v zrcadle vidět dvě krásný brunetky. No anebo bych chtěl bejt slepej jako někteří z vás tady, ono by to v obou případech vyšlo nastejno. Já tady viděl leda tak v průměru tři hovadiny na jeden záběr, což je zhruba o tři hovadiny na záběr víc, než kolik snesu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama