Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nebavilo. Filmy z amerického zapadákova si u mě obvykle místečko najdou. Tohle je ovšem neuvěřitelně překombinovaná hovadina. Začátek je absolutně sračkoidní. Poté na vás tedy začne vykukovat celkem zajímavá atmosféra. Bohužel, nedlouho na to začne snímek přicházet s tak neuvěřitelně stupidními až debilními zvraty, že jsem se nestačil facepalmovat. Růžky také vystrkuje jakási sociální sonda. Tohle snad milí tvůrcové nemysleli vážně. To by mě velmi uráželo. Úplně si nejsem jistý jak hodnotit. Zhruba jedna dvacetiminutovka někde v úvodu byla celkem koukatelná. Zbytek je absolutní odpad a dno kinematografie. Celkově mi to vyznělo jako nehorázná sračka. Dávám hnusnou hvězdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tajemný muž klame tělem. Tváří se jako nesmělé dítko hrající si v koutě, aby následně překvapilo svou atmosférou i řemeslným kumštem. Vizuálně oku lahodící titulky vystřídá ponurá současnost totálního zapadákova obklopeného lesy a skálami, kde místní nemají peníze, zázemí, cíle ani ideály. Zneklidňující záběry tak hned od prvních minut skládají pomocí výmluvných detailů realitu místa, kde lidé dodnes vzpomínají na pracovní příležitosti v uzavřených dolech. Nezaměstnanost vystřelila nahoru, místní nacházejí klid u lahve alkoholu, a tak trochu se tu navíc zvyšuje věkový průměr. Beze stopy tu totiž mizí děti. Lidé za vytraceným dětským smíchem vidí legendu o muži v plášti, který unáší malé děti. Takže nastávající matky by měly možná projekci vynechat, ti ostatní si můžou užít slušivý thriller, který ale nakonec sám sobě podrazí nohy. Jak už to tak bývá, ve druhé polovině totiž začnou vylézat i ne úplně uspokojivé odpovědi. K nějakému scénáristickému peklu to ale zdaleka nesklouzne, takže si dál můžeme vychutnávat velmi slušně napsanou i zahranou postavu Jessicy Biel, která (překvapivě v tomhle žánru) podává jeden ze svých nejvyrovnanějších dramatických výkonů. Divák jí onen pocit nekonečného prázdna poté bez větších obtíží uvěří. Laugier solidně manipuluje s divákovým očekáváním, vzpírá se klasickým postupům a po řemeslné stránce tlačí tuhle surovou látku do áčkových vod. Většina fíglů působí čistě, jednoduše a účinně. S ubíhajícím minutami je však stále jasnější, že scénář potřeboval o trochu lepší zacházení. V rámci žánru přesto převládá spokojenost, a i když tu divák nebude zažívat předinfarktové stavy, uhýbání do jiných žánrů neotráví. Nakonec zabrnká na sociální strunu, aneb bojujme proti zkaženým rodičům v tomhle už dávno nespravedlivém světě. Docela vyzrálý kriminální thriller. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Silna story, ale bohuzial nie uplne vyuzita. Ten film mohol byt cimkolvek a mohol byt skvely (pretoze ma mimoriadne silnu myslienku). Takto je to vsak zanrovo bohuzial dost mackopes s nedostatocnym rezijnym uchopenim. A ja musim este viac obdivovat jedneho nemenovaneho herca, ktory vo svojom rezijnom debute podal tuto latku intenzivnejsie, naliehavejsie, posobivejsie a silnejsie. (Nejdem prezradzat kto, pretoze by to bol megaspoiler). kazdopadne velmi slusny film, ale ten zabity potencial mrzi. Slabsich 7/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V první části se to tváří jako pomalu se rozjíždějící horor s výborně gradovaným napětím a děsivou atmosférou, v druhé jako nadmíru ponurý thriller se snahou o poselství. A v obou rovinách to funguje na jedničku. Zvraty jsou překvapivé a zvláště na tom prvním je vidět umění scénáristy pracovat s postavami a jejich vývojem + jsem z něj měl z pohledu diváka, milujícího tento žánr, opravdu radost. A finále možná může někoho nemile překvapit, ale na mě to působilo promyšleně a navíc pěkně mrazivě, přes všechnu tu obhajobu. Co se týče postav, Biel je opravdu anděl a Jodelle Ferland ji celou dobu stíhá, navíc pro ni mám už od ehm. Zatmění slabost. Zvláštní, ale stále krásná tvářička. Ostatní herci jsou vícemeně křoví pro rozehrané drama, ale ani jeden nijak nevadí ani neuráží. Laugiera po tomhle počinu ovšem začínám sledovat, snad mi ještě dodá něco podobného, z čeho budu mít tak dobrý pocit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych mít takovou fantazii jako Packal, protože jestli on v tomhle vidí film, tak já bych pak mohl při sprchování v zrcadle vidět dvě krásný brunetky. No anebo bych chtěl bejt slepej jako někteří z vás tady, ono by to v obou případech vyšlo nastejno. Já tady viděl leda tak v průměru tři hovadiny na jeden záběr, což je zhruba o tři hovadiny na záběr víc, než kolik snesu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno