Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

kvalitu celé série jsme rovnou testoval zkouknutím posledního dílu. Tento "dokument" má pronás zvláštní přínos v tom, že nám slouží jako jakýsi lakmusový papírek inteligence hodnotících a je skutečně zarážející, kolik uživatelů CSFD podtoupilo lobotomii. Neboť k odlišení nesmyslů od pravdy zde stačí obyčejné středosškolské vzdělání. Hledat kousek pravdy v této snůšce marxistických utopistických blábolů je jako ono pověstné hledání jehly v kupce sena. Na závěr bych chtěl vzkázat tvůrcům tohoto díla: CHCI VAŠE DROGY! ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nemá moc význam obhajovat tento dokument svým názorem. Myslím si, že si vystačí bohatě sám. Je ovšem nezbytně nutné, aby dostal šanci!Komu není lhostejné, jakým způsobem doslova přežíváme a parazitujeme na této planetě, měl by se zamyslet a na základně "selského rozumu" přehodnotit, vyvrátit či se utvrdit v tom, jakým směrem se jeho a životy dalších lidí ubírají a kam směřují.....The revolution is now!!! ()

Reklama

pih-poh 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut o vývoji člověka a jeho mysli po porodu je výborná, ale jakmile se začne o ekonomice, střídají se téměř geniální myšlenky s naprostejma blábolama. Postupem času se autoři zamotávají do megalomanství některým "mluvících hlav", kteří se snaží poučovat celý svět jak by měl žít. Tvrzení že hned den po zrušení pěněz klesne kriminalita na celém světě o 95% je už jen úsměvná třešnička na dortu :-D ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Bohužel druhá část dokumentu je utopie, nejde zachovat myšlenky a koncept humanismu po boku s udržitelným žitím lidského pokolení bez nadbytečného plýtvání zdrojů. Jediná cesta vede přes snížení a udržování světové populace v rozumném intervalu, jímž rozhodně 6 - 8 miliard není.. Na druhou stranu, první část dokumentu se mi líbila... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zeitgeist je séria najlepších dokumentov aké som videl. Množstvo hlbokých myšlienok, kvantum informácií, ktoré pohltia diváka natoľko, až to vyznie tak, že sa snažia zmeniť jeho myslenie. Raz a navždy by sme mali pochopiť dôvody našej holej existencie na planéte. Od genetiky, ktorá za nič nemôže, závislosti, dotyku tela, násilí medzi ľuďmi a jeho zrode, ekonomike, po mnohé iné faktory, ktoré ovplyvňujú náš život. Taký je "duch doby". ()

Reklama

Reklama