Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* další dokumenty Petera Josepha navazují na prvotní Zeitgeist a rozvíjí témata do větších podrobností. Oproti původnímu se rozhodně zlepšilo zpracování, takže je koukatelnější. Takže se tady dozvíte více o současné ekonomice, korporacích a možných směrech dalšího vývoje. Menší výhrady mám k pojetí, protože těch množství informací jsem chvilkami nezvládal pojmout a taky mohli být podány trochu srozumitelněji, ale to není problém si dokument zopakovat. Uvědomuji si, že některé názory jsou utopistické a v dnešním světě neuskutečnitelné, přesto je dobré znát směr, kterým by se mělo lidstvo dát na cestu, aby vývoj byl smysluplný a dlouhodobě udržitelný. Je to agitka, to si nebudeme namlouvat a snaží se nás ovlivnit jako ostatní. Svět vždycky byl, je a bude o tom, že ho budou dál posunovat lidí s velkou mocí a způsoby jejich manipulace můžou být tak krásně skryté. Ale je dobré znát i různé názory a trénovat své kritické myšlení. Proto všechny tyto filmy hodnotím velmi kladně a většinou potvrdil moje názory a pohled na svět [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Fakt: Prostredie sa mení, či do neho zasiahneme, alebo nie. Veškere prostredie, vonkajšie prostredie okolo nás, takisto ako naše vnútorné prostredie(fyzické i metafyzické). Postihnúť túto zmenu detailne nie je možné, keďže tato zmena je plynula a neustála. Táto zmena nastáva aj bez nášho pričinenia, rovnako ako s ním. Stojíme každý deň pred rozhodnutím - ak sa prostredie a spoločnosť menia v čase, chceme do tohoto procesu zasiahnuť v náš prospech? V širšom zmysle je Zeitgeist celková APOLITICKA OBŽALOBA SPOLOČNOSTI a NÁŠHO MYSLENIA. A je len pochopiteľné aj keď paradoxné, keďže je zároveň jej produktom, že trpí tými istými nedostatkami. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Azda prvý Zeitgeist, ktorý len nekritizuje, ale aj dáva odpovede a ukazuje možné riešenia.Aj keď tento dokument má svoje ,,muchy,,, , miestami občas hluché miesta a minutážou trochu pridlhý, tak je to film, ktorý nie len divákovi, ale celej našej civilizácii otvára oči a niektorým už konečne zhadzuje ružové okuliare.Som nesmierne rád, že znova sa pri tomto projekte zošlo pár inteligentne premýšľajúcich ľudí, ktorí prinášajú nové posolstvo a jediné možné východisko do budúcnosti na našej planéte.Z princípu 5*. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Novorodenci predčasne narodení sú často v inkubátoroch odrezaní od okolitého sveta. Dnes vieme, že ak sa ich dotýkame aspoň 10 min. denne podporí to rozvoj ich mozgu. Ľudský dotyk je pre človeka nevyhnutný. Kojenci, ktorých nikto nikdy nedvíhal nakoniec zomierajú. Byť držaný v náručí, je základná potreba ľudskej bytosti." Aj s inými názormi súhlasím ako, že žijeme vo vykorisťovateľskej spoločnosti, že najväčší gauneri požívajú najväčšiu úctu a že je všetko na ruby. Ale z tu ponúkaným riešením absolútne nesúhlasím, pretože akože riešenie je tu podávaný dnešný spôsob myslenia, len inými slovami, tak že by sme skončili tam, kde sme teraz. A že Boh nenechal žiadny návod ? Ako pre koho. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejvyzrálejší dokument na téma ´´naše budoucnost´´!!! Tedy, podle mé maličkosti.. Nebýt toho patetického hraného konce, byla by to vážně skvělá práce! Nicméně, kašlat na konec, o ten nejde, jde tu o ty jednotlivé myšlenky, desítky poznatků, spousty informací, které si lze ověřit (což jsem v průběhu sledování i dělal), zkrátka dokonalá pobídka k zamyšlení, hned na několika úrovních, v několika životních aspektech, které spolu všechny souvisí.. Tohle se nedá ignorovat, tohle už je do očí bijící.. Každý člověk, který to shlédne a řekne, že jsou to VŠECHNO nesmysly, je...řekněme to..slušně.. malinko opožděný. Nebo ´´mírně´´ nevnímavý. Myslím tím hlavně k okolí a k tomu, co se děje všude kolem nás, potažmo ve světě.. To je fuk, každopádně pro ty, kteří vnímaví jsou, je to dokument dokumentů! Připouštím, že některé myšlenky, resp. návrhy na změnu jsou V TUTO DOBU utopie, resp. zdají se být utopií, protože...zkrátka někde se musí začít, a některé možnosti přijdou až za dlouho po změně lidského myšlení. Ta změna v myšlení lidí je ale nevyhnutelná. Jinak přijde jistý zánik našeho druhu. Pomalý, plynulý zánik. (Nebo velmi rychlý, pokud bude válka.) A pokud může tento dokument něco změnit, budu ho podporovat! Nad celou touhle politicko-ekonomicko-ekologickou záležitostí přemýšlím už řadu let. (Nehledě na Zeitgeist, o kterém jsem ani v té době nevěděl.) A každý rozhovor, který vedu s kýmkoliv na tahle témata, mě v tom jen utvrzuje. Tedy konkrétně např. v názoru, že politika nikdy nic nevyřeší a nezmění. Už se skoro musím smát lidem, kteří chodí volit a různě o tom debatují, prosazují svoje kandidáty apod. Směju se tomu lidskému nedovtípení a zapomínání. Směju se tomu, že vůbec zatím nepobrali politiku tak, jak jí brát musí, tedy jako arogantní bezohledný systém založený na touze po moci a na všem, co z toho vyplývá za výhody, což je v tomhle filmu moc hezky rozebrané a pojmenované. Ona to není žádná novinka. Vlastně nic z toho, co je zde k vidění a slyšení není bůhvíjaká novinka, ale takhle přehledně to sesumírovat a dát do souvislostí..to se prostě musí ocenit. Tohle se snad ani nedá dělat se špatným úmyslem. Ne tak, jak nám to Peter Joseph předkládá. A to je pro mě základ. Ta myšlenka oslovit lidi tímhle způsobem je unikátní!!! Nejde o to na to čumět a hltat to slepě v každém názoru, jde o to se zamyslet na tím, co je tady teď za svět, a co by tu za svět býti MOHLO, když budeme chtít... Kdo by nechtěl žít na planetě v absolutním míru a blahobytu...kdo by nechtěl radši místo řešení svých omezených financí, a pachtěním se za nimi, řešit něco přínosného, obohacujícího.. Skvělý dokument, (i přes mírné nedokonalosti, i přes to, že nemusí mít ve všem pravdu,) a budu ho doporučovat komukoliv!!! Tady je česká stránka Hnutí Zeitgeist - http://www.zeitgeistmovement.cz/ ...a tady český Zeitgeist kanál na youtube - https://www.youtube.com/user/TZMCzech/videos ()

Reklama

Reklama