Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

CharlizeTheron tady byla super, což o to. JasonReitman mě ale tímhle filmem dost zklamal. Legrace to moc nebyla, spíš to bylo vážnější. Když si uvědomím, o čem ten příběh vlastně byl, tak si nevybavuju nějaký silnější komediální moment. Spíš krutou realitu a život jedné zhrzené holky, která se vrátila do reality. Charlize se prostě vrací po hodně letech domů a myslí si, že se z ní všichni poserou. Neposerou a ještě jí naloží docela slušný kotle. Otevřený konec ale naznačil, že není všem dnům konec a i přes průsery a osobní prohry se musí jít dál. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je na obrazovke ešte len 30 sekúnd a divák vie o jej postave prvé-posledné. A tak sa to má s jej výkonom po celý čas, kedy z tej obrazovky vlastne ledva zlezie. "One woman show" v naviac aj v ostatných ohľadoch výbornom filme, ktorý napriek extrémnemu charakteru hlavnej postavy zostáva uveriteľný a je teda s čím sa zžiť, čomu sa pousmiať a pri čom zmrznúť až do morku kostí. Zvlášť ak je vám dnes tých 30-40. A pokiaľ v mnohých prípadoch tento typ príbehov končí zvláštne, akoby do prázdna, tak tu, cez posledný dialóg v kuchyni a jeho pointu, predviedol Jason Reitman taký elegantný kúsok, že vo mne nezostala ani len príchuť pachuti, naopak, labužnícky som mľaskol jazykom a tetelím sa vlastne doteraz. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je příšernější ta role, nebo samotná Charlize, ale tahle blbina s triviální zápletkou tvářící se jako intelektuální sonda do života třicátnice na životní křižovatce mě opravdu nebavila. Veletrapná scéna před koncem zasazuje poslední smrtelnou ránu, to se ti Amíci skutečně chovají a rozprávají takhle? "Common people, what´s wrong with you?" Edit: I vzhledem k tomu, že Bontonfilm plánovanou českou premiéru na 8. března zrušil, dosaďte si do rovnice další nulu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedno vím jistě. Charlize bude kus i v osmdesáti. Nasadit ji do tohohle filmu byla perfektní volba. Ona není jen skvostná baba, ale i skvostná herečka. Žánrově je to však spíše drama než komedie i když párkrát jsem se také musel zasmát. Určitě každý z nás si někdy tu otázku určitě položil. Coby bylo kdyby ? Jak by vypadal náš život dnes, kdybychom se tenkrát rozhodli tak a tak, odhodlali k tomu a tomu a neodbočili na onu výhybku na té křižovatce, kde se rozhodovalo o dalším směru v našich životech... Zejména v těch okamžicích smutku, naštvání, zrady či hodnocení ušlé dosavadní cesty to člověka napadá. Mavis se nachází v právě takovém stavu. Její dosavadní život není nic moc. Sice se jí podařilo vymanit z vidlákova a chytit se ve velkoměstě jako celkem úspěšná spisovatelka, ale není šťastná. Její svět je složen z notebooku do kterého píše další a další kapitoly nekonečného románu pro mladé, psíka, kecání s kámoškou a občasného sexu... Mail od její bývalé školní lásky s fotkou narozeného dítěte ji totálně rozhodí. Najednou si uvědomí, že ačkoliv si doposud myslela, že celkem něco dokázala, není to nic. A tak se rozhodne svoji bývalou lásku dnes ženatého muže s dítětem získat zpět. Zabalí se, do autorádia zasune kazetu s písničkami z dob střední, které jak příboj vyvolávají vzpomínky a žene si to po dálnici domů, do míst, kde už leta nebyla. Cíl má jediný. Získat svého chlapa zpět za jakoukoliv cenu. Stejně nemůže být coby ženáč s děckem podle jejího chápání šťastný... Někde ve skrytu jeho duše musí přeci dřímat vzpomínka a snad i touha na ni.. Charlize od začátku rozehraje slušný herecký koncert a na svoji dávnou lásku pozvolna vybalí celý arzenál ženských zbraní. Jenže ono se nic neděje... Když jsem viděl jak jí blesky šlehají vzteky z očí při pohledu na koncertující manželku, říkal jsem si jak skvostně tu nenávist jako herečka dává... Jak se však děj pomalu rozvíjí dál a dál, začne vám být Mavis líto. Víte že má problém, že bojuje s osamělostí, ale že to dělá neblbějším možným způsobem... Velmi dobrá záležitost ! Za mne to jsou 4 loky z láhve Coly Light. * * * * ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Všetko ťahá Charlize Theron, ktorá je dokonalá nezrelo-depresívno-frustrovaná mrcha a charizmatická spisovateľka zároveň. Jej obsadenie je veľkou devízou, je tvárna a menlivá tam, kde je to potrebné. Príbeh je sám o sebe miestami trochu ťažkopádne podaný, ale vzhľadom na to, čo chce povedať to asi musí tak byť. Prežívanie hlavnej hrdinky odzrkadlujú jej rozladené reakcie a celý príbeh je vlastne len o nej. Ono to môže stačiť na výborný film, ak by sa nestavilo na prílišnú dejovú polopatickosť, bola by som o niečo spokojnejšia. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • V scéne, kde Mavis Gary (Charlize Theron) vyťahuje v aute z kabelky kazetu, vidno, že je pretočená úplne na začiatok. Keď ju však dá do prehrávača, kazeta sa spustí počas piesne. (Laslo)
  • Plemeno Mavisina psa bylo vybráno záměrně. Jedná se o pomeraniana, který se jako jediný ze psů neustále usmívá a vytváří tak protiklad k nevrlé Charlize Theron. (Brousitch)
  • Hlavná hrdinka Mavis Gary (Charlize Theron) si v bare objedná panáka whiskey značky Maker's Mark. Vo filme Juno: Nezrelá na dieťa (2007) od rovnakej autorskej dvojky si hlavná postava od svojej hostiteľky vypýta rovnaký nápoj. (SarumanKo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama