Reklama

Reklama

Film vypráví o bratrech, jejichž láska z dětství přeroste v dospělosti v partnerství. (criss16)

Recenze (19)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Nebýt té první části, kdy nám režisér ukazuje, jak to s chlapci bylo v dětství, možná by to bylo o něco lepší. Chvílemi jsem si říkal, že jde o film, u kterého nepůjde o nějaký hlubší děj, ale o silné scény, na které po shlédnutí budete těžko zapomínat. Nakonec se mi dostalo jak děje, (až po časovém skoku v ději) tak i silných scén, a že jich bylo celkem dost. Hudba je jaksi mdlá, ale právě ve chvílích, kdy jde o ony silné scény, se na ty chvilkové okamžiky hudba zmátoří a krásně celou scénu podtrhne. Herci jsou příjemní, tedy až na představitele dětských rolí, u kterých jsem si myslel, že vyrostu. Celé zobrazení dětského období bych jednoduše vyškrtl a nahradil ho nějakými dalšími silnými scénami a možná by celý snímek působyl mnohem příjemněji. I přezto dávám snímku plný počet, protože po časovém skoku se otevírá krásný, ač trochu netypický příběh dvou bratrů. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Kdyby nešlo o to téma, tak je to prostě podprůměrný film, na který se budu snažit co nejdřív zapomenout a doufat, že mi nezabral moc místa v mozku a nebo náhodou něco neumazal, aby se tam sám vešel. Nejspíš to není tak špatný film, ale každý docení něco jiného a já si kamaráda z tohohle snímku rozhodně neudělám, protože jsem se prostě a jednoduše nudila a přidávám se k těm, kterým ta hudba pořádně lezla na nervy. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Do Comeco ao Fim je svým námětem velice podobné krátkometrážnímu Starcrossed z roku 2005, ve kterém je vyobrazen rovněž incestní vztah dvou bratrů. Druhý jmenovaný byl však důraznější a emočně vypjatější, možná i kvůli kratší stopáži. "Od začátku do konce" se snaží zmapovat vývoj vztahu obou bratrů v co nejdelším časovém údobí, v důsledku čehož film občas nudí a zdá se být zdlouhavým. Neříkám, že bych se celou dobu nudil, nebo že by mi film nic nedal - tvrdím však, že se z toho dalo vytřískat více. Co se týká hudby, jež některé uživatele iritovala, tak mně se líbila. I tak se ale bohužel jedná o průměrně natočený film, u něhož zamrzí ten nevyužitý potenciál. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Z nouze ctnost. Příběh je jalový, samozřejmě až na bizarnost vztahu Francisca a Thomáse, zpracování je zmatené, film nešetří klišé a hudba se tváří kdovíjak dramaticky, přitom by pokulhávala i jako kavárenská kulisa. Ale v nouzi ta ctnost byla. Zaujalo mě to a drželo to můj zájem mezi údivem, znechucením a pochopením. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krása. Divák by nejspíše, vzhledem ke kontroverznosti tématu, očekával silný, vysoce dramatický příběh s osudovým zvratem či zápletkou. Do Começo ao Fim je však pojat zcela opačným způsobem. Již od dětství sledujeme vyvíjející se vztah dvou bratrů, z něhož jejich matka začne pociťovat svým instinktem cosi silnějšího než "pouhou" bratrskou lásku. Od dětství až po dospělost zůstalo jejich mimořádné pouto stejně silné a přerostlo až v milostný vztah. Snímek nabízí spoustu vášnivých a milostných scén, v nichž nechybí chemie hlavních představitelů, a také zároveň ukazují intenzitu jejich vztahu. Zejména ve scéně loučení, kdy si oba bratři uvědomí, že budou na určitý čas rozděleni, protože jeden z nich odjíždí na dlouhou dobu pryč. Nádherná, působivá scéna, v níž je obsaženo vše. Láska, vášeň, strach i bolest z nadcházejícího odloučení, které by je mohlo ovlivnit. Snímek se nezaměřuje na jejich vztah jako na boj vůči okolnímu světu a společnosti, která ho neuznává, odmítá, či se na něj dívá s odporem. Není zde nenávist. Zaměřuje se pouze na výjimečně silné pouto mezi dvěma lidmi, ukazuje jeho intenzitu, slabosti a také jejich zážitky, které získají jeden bez druhého, aby zjistili, jak moc jim na sobě záleží. Není to jen milostná přitažlivost, ale zároveň jsem v tom cítila i bratrskou lásku, která však byla natolik velká, že ji "pouze" sourozenecké pouto nedokázalo obsáhnout. Sahalo mnohem hlouběji. Celému filmu ke kráse také přispívá nádherná hudba, která mě okouzlila. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Před premiérou zveřejnil trailer na YouTube, ke kterému přidalo svůj názor více než 400 000 uživatelů. (IvcaSammet)
  • Film se natáčel v Riu de Janeiru a Buenos Aires. (IvcaSammet)
  • Abranches viděl poprvé Joãoa v herecké akademii v Riu a když jej pozval na konkurz, bez váhání mu nabídl roli Francisca, protože jeho výkon na konkurzu byl tak ohromující, že se přítomným tajil dech. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama