Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 1

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (346)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelný film. Nedá se popsat, jak se cítí takový malý kluk. Avšak autoři myslím si, to vystihli naprosto skvěle a bravurně. Je to příšerně dojemný film, nebo aspoň pro mě. Ke konci jsem ho celý probrečela. Opravdu ho musíte vidět. Tak schválně, jestli s vámi aspoň trochu pohne a ohodnotíte ho minimálně čtyřmi hvězdami. ( Související film - Nezapomeň na mě ). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

11. září Američanům nedá spát, ale až díky tomuto filmu docela chápu proč. Daldry se podíval opravdu hodně pod slupku problému a servíruje nám neuvěřitelně zajímavý a nesmírně inteligentní film. Byla vůbec nějaká možnost nominovat na Oscara Thomase Horna? Místy sice působí jeho postava otravně, ale rozhodně před jeho hereckým výkonem klobouk dolů. Ve filmu se to kvalitními herci jen hemží. Vlastně nemám co bych filmu vytknul. A pokud jde o mé hodnocení? Mě prostě celé to téma 11.9.2001 nikdy nějak nebralo. Film určitě ale doporučuju. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mám-li být zcela upřímná, kvůli tomu imbecilnímu klukovi v hlavní roli bych nejraději dala odpad. Přechytralé děti jsou zlo a tohle by strčilo všechny takové do kapsy. Jenomže příběh se mi jinak dost líbil, aneb o jedenáctém září trochu jinak. Nebylo to tak dobrodružné, jak jsem čekala, ale něco do sebe ten film zkrátka měl. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Ve svém jádru, tam hluboko uvnitř je to vlastně strašně krásný, citlivý a dojemný snímek. S tématem 11. září se jistě nesetkáváme naposledy. Myšlenka filmu je dobrá, je to pěkně natočené, najde se zde pár dobrých režijních nápadů, filmu dominuje krásná hudba Alexandrea Desplata. Všechny scény z tragického dne jsou výborné, dokážou dojmout a určitě si zaslouží o tu jednu hvězdu navíc. Výborné jsou i vnitřní výbuchy Oskara, ale pak je tady to něco mezi tím, co moc neumím popsat. Ačkoliv každým okamžikem, každým dialogem se film snaží něco sdělit, každému něco dát, na mě to působilo strašně podivně a navíc hlavní hrdina si opravdu nedokázal získat mé sympatie, tak chvílemi dorazila nuda, kterou vzápětí ale vystřídala nějaká silná emoční scéna, takže já mám z filmu vlastně docela smíšené pocity. Filmu by prospěla kratší stopáž. Jak tady píší všichni o nánosech patosu, já si nemyslím, že by to bylo nějak přehnané, tato tématika to občas potřebuje, uznávám, že v závěru už režisér moc tlačil na pilu a celé to jen oddaloval, úplná závěrečná scéna je ovšem nádherná. Víc než kdy jindy bych potřebovala hodnocení mezi, protože pro mě je to přesně na hraně mezi 3* a 4* a každou chvíli se ve mně vlastně výsledné dojmy z filmu mění. I tak ale režisér Stephen Daldry má ve své filmografii lepší filmy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Stephen Daldry se "Billym Elliotem" prokázal jako režisérský zázrak, svou pozici nově objeveného režijního talentu potvrdil oskarovými "Hodinami" a pozici si udržel i temným "Předčítačem". Tímto podivuhodně nazvaným snímkem se po třech letech opět hlásí o slovo (a možná i o Oskary) ale nejspíše zklame všechny své příznivce a dlouhodobé odpůrce utvrdí v tom, že se jen pokouší oblbovat intelektuály a celou Akademii. "Neuvěřitelně hlasitě a nesmírně blízko" oprašuje již takřka zapomenuté téma 11. září 2001 a zkouší udržet herecké schopnosti Toma Hankse (i když zde hraje menší roli než by se mohlo zdát). Nebudu se tu rozepisovat o dramatickém příběhu s mysteriózní tematikou a napíši jen to, že se jedná o NEUVĚŘITELNĚ DLOUHÝ A NESMÍRNĚ NUDNÝ film, který by si přál být něčím hodně velkým. Neúspěšně. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první celovečerní filmy Stephana Daldryho, za který nebyl nominován na Oscara v kategorii nejlepší režie. Snímek získal "pouze" dvě nominace, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herec ve vedlejší roli. (joshula)
  • Jako první byli do filmu obsazeni Tom Hanks a Sandra Bullock. (ČSFD)
  • Režisér Stephen Daldry si přál dokončit snímek na podzim roku 2011, aby byl uveden na 10. výročí teroristických útoků z 11. září 2001. Premiéry se však nakonec film dočkal až koncem roku. (oje)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama