Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Vánoce po Hollywoodsku, aneb jak se Santa ožral. V USA už je to možná klasika, jenže když si to pustíte v Evropě, čiší na vás ta amerikánština takovým způsobem, až přestanete sledovat děj filmu, zíráte pouze na herce a jejich někdy naivní dialogy. Ale přesto (nebo právě proto) tento film právem patří ke klasickým hollywoodským filmům. Děj je sice těžce kýčovitý, ale čert to vem... A jen tak na okraj, důvod, proč jsem zkouknul tento film byl ten, že jsem si v československém filmovém časopise z roku 1948 přečetl negativní recenzi na tento film, která upozorňovala diváky na nemorálně spoře oděné herečky, falešnou vizi vánoc atd... :) No asi měli trochu pravdu, ale furt lepší, než koukat na dojičky krav, které se tehdy staly u nás symbolem ženskosti. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jako většina v mém ročníku co si nedovedla představit Vánoce bez Mrazíka. Jenže od té doby už uplynul nějaký ten rok a Mrazíka jsem se přejedli. Nebo alespoň já. Už hledám jiný filmy s motivy Vánoc. A tohle je TREFA do černého. Lituji, že jsem ještě nějaký ten měsíc nepočkal. V každém případě si tenhle kouzelný snímek v prosinci moc rád připomenu. Nejen v tomhle. Zařadí se k mým dalším oblíbeným jako Láska nebeská, Sám doma 1 a 2 a taky Polární expres. A kdybych se měl připojit k odpovědi co se řešila ve filmu tak ANO VĚŘÍM! 10/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,650,000Tržby Celosvetovo $-║ Rovnako pôsobivé ako remake z 1994, film má svoje čaro krútiace sa hlavne okolo slovíčka "believe - veriť" týkajúce sa uverenia v atmosféru skutočných Vianoc a samotného Santa Clausa. /80%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový ten krásný příběh, ke kterému se ještě rádi vrátíte, navíc film s tak krásným nápadem, jako je soudní proces o tom, jestli je daný člověk skutečně Santa Clausem, či nikoli. Tohle je prostě tak krásný nápad, že se vám to musí líbit. A já jsem byl s děním spokojený, ani moc se mi nechce koukat na remake z roku 1994. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Vtipný a hlavně velmi milý film s vánoční tematikou. Santa Klaus u soudu prokazuje, že je skutečným Santou. Film není moc známý, ale Edmunda Gwenna si jako Santu budu pamatovat navždy. Oscar jistě právem, ale za vedlejší roli? Dobře zapamatovatelná je i maličká Natalie Wood jako holčička Susan, která na Santu moc nevěří. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Holandská dívka mluví skutečně holandsky, ale se silným americkým přízvukem. (Kulmon)
  • Je prvním černobílým celovečerním filmem, který společnost Color Systems Technology Inc. elektronicky převedla na barvu, a to v roce 1985. (sator)
  • V konverzaci mezi Santou a holandskou dívkou se jí Santa ptá, co by chtěla k vánocům. ona odpoví, že nic, načež jí říká, že dárek již dostala adopcí novou matkou. (Kulmon)

Reklama

Reklama