Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Po jarních prázdninách se s ním rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu. Tou by měla být neatraktivní, nepraktická a uzavřená Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout končí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor poté, co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Odporný děsný film který už si nikdy nechci zopakovat! Nesnáším Americké filmy o skvělých středoškolácích, kterým záleží na tom, že se stanou královnou maturitního plesu. film byl strašně trapný a nechutný. Jediný důvod že jsem dala jednu hvězdičku a ne odpad, bylo to, že si tam střihl malou roli -mladšího bratra- Kieran Culkin, který je bez ohledu na věk vždy perfektní. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Prý existují i horší teen limonády, ale mně tohle celkem stačilo. Příběh se odehrává na střední škole, ale nikdo se/nikoho nic neučí, přestože jde o maturitní ročník. Mezi statujícími přítomnými vyčnívá šampón Zack a jeho divní kamarádi a ošklivka Laney a její divní kamarádi (tedy ošklivka v americkém smyslu slova = 90-60-90 + culík + brýle). Šampón má po celý film stejný výraz, jen asi dvakrát nakrčí obočí, ošklivka se snaží trochu víc, ale na záchranu z kalných vod podprůměru je to málo. ()

Reklama

Suzie1 

všechny recenze uživatele

I přes to, že jsem si během prvních pěti minut filmu dokonale představila, jak to skončí (a taky to tak bylo), stejně mi to v hlavě neutkvělo jako ta úplná kýčovitá sračka, jakou filmy tohoto stylu bývají. Nutí to napsat, že by to mohlo být horší, ale vlastně nevím, co by mohlo být horší. Ale dojem úplný ztráty času to ve mě nenechalo a když si představím jiné filmy na tenhle způsob (a že jich není málo), je tohle ještě docela dobrý. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nápodoba originálu do konce 20. století, do naší současnosti. Film není zahraný na 100 procent, je vidět, že je to film. Tím začínám na 3 hvězdách, protože bolest, kterou ta dívka musela zažít při zjištění, že byla objektem sázky... Je to jen život a život je jen sázka. Oceňuji vidět současnost v tomto filmu, ale víc mi film nedal. Hodnotím dvěmi hvězdami pro unikátnost příběhu. Jinak mě film rámcově zapadá mezi dálší a další průměrné filmy, kterých je dneska jak pneumatik kolem závodních tratí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. The Rockafeller Skank - Fatboy Slim ,2. Kiss Me - Sixpence None the Richer ,3. Prophecy - Remy Zero ,4. Baby Got Going - Liz Phair ,5. Wanderer - Josh Ralph ,6. Gorgeous - Girl Next Door ,7. Blacktop Beat - Jurassic Five ,8. 66 - Afghan Whigs ,9. Believe - Goldie ,10. Sugar - Stretch Princess ,11. Give It to Me Baby - Rick James ,12. Shuck & Jive - Superdrag ,13. Be Free - Black Eyed Peas ,14. Test the Theory - Audioweb ,15. Ooh La La - The Wiseguys ,16. Nonstop Organization - Dust Junkys ,17. Up to Us - Allrise ,18. Hangin' on - Emily & Carlos, ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • V závěrečné scéně, kde sedí studenti čekající na promoci, se objeví tehdy pouze jako komparzista Josh Radnor, později známý díky seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005). (zuzaSislerka)
  • Sarah Michelle Gellar a Freddie Prinze Jr., kteří se natáčení žúčastnili, se později stali manželským párem. (Stirek45)

Reklama

Reklama