Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

anli 

všechny recenze uživatele

Dokumentarni film o tom,jak si starosta jedne obce usmyslel,ze svobodni mladi lide do jeho vesnice nepatri a tak je hezky pekne seznamuje a rozhlasem nabada k rodicovstvi.Samo tema je rozhodne zajimave a vtipne.Filmarskemu dokumentarnimu stylu Eriky Hnikove vypraveni sedi a myslim,ze i divak se pobavi.Ja mam jen problem s tim,ze krome par vtipnych scen je film vlastne o nicem a hodi se do televize na CT2 ve stredu v osm hodin vecer,nebo mozna na festival jako zajimavost,ale rozhodne ne do bezne kinodistribuce za plne vstupne.Proto hodnotim jen filmarinu a zpracovani a to ma u me zacinajici reziserka za cistych 55%. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Neškodí čas od času z DiCapriových snů, věčného kolotoče sitcomů a lá The Big Bang Theory a intelektuálních cvičení typu Nevinnost odskočit si do zapadlé slovenské vesnice, kde řeší problémy vskutku reálné, až přízemní :-) Uklidňující, místy až relaxační tempo tak trochu vypovídá i o tepu života Hamer, které, s prominutím, z místního pohledu vypadá místy až děsivě....zapomenutě....osaměle....jako ti staří mládenci.... ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Ano, je to zábavné domácí video z vesnice, kde se starosta snaží hrát si se životy druhých, ale tak nějak bych od českých dokumentaristů čekal nějakou práci s kamerou, dynamičtější střih a možná i trochu méně prvoplánovité téma než "tři stydlíni jdou na rande pod vojenským dohledem." Jako zápletka pro hranou komedii by to fungovat mohlo skvěle, ale zde máte tak nějak dojem, že vás baví vesnice a její obyvatelé a tvůrci měli hlavně štěstí... 70 ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který ale má silná místa, například neustálý brainwashing neskutečně bizarního starosty a jeho poskoků (proslov na ,,formanovském" seznamovacím večírku o údělu ženy) nebo úplně poslední scéna. Hrdiny tohoto počinu můžete pohrdat, smát se jim a nebo je litovat, soucítit, je to zcela na vás. Dokument vás k žádnému názoru nemanipuluje, což je příjemné, ale celkem žádný zázrak to není. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Já bych měl jen jednu otázku k tomuhle uboze povrchnímu homovideu - prosímvás pí Hníková, ty české titulky překládající slovenštinu tam jsou proto, že jste tak hloupá, nebo si děláte ze stáda srandu, nebo prostě šlo jen o další zdůvodnění navýšení nákladů na výrobu? . . . Jinak je mi docela líto nejen protagonistů, co jsou ochotní kvůli trošce toho zviditelnění dělat ze sebe se vší vážností veřejně takto blbce, ale i zoufalců, co šli na tuhle ubohost do kina a pak se teda jako smáli a že se jako bavili, aby si přihřáli zas jednou na cizí účet své šosácky zvlhlé egíčko, že oni jsou nad věcí a přece se svými partnery a partnerkami a ev. hloupými (dnes díky analýze "DNA" snadno zjistitelnými často kukaččími, že... ...lekrace!... %-) smrady jsou na tom nějak o moc líp. Protože d.m.s.n. se >normální< člověk přece u takové srágory nemá nad čím bavit a čemu se smát. Ale tupé stádo stejně stádem zůstane, chápu... . . . A jen tak mimochodem - tady na č.s.f.d. pokrytecky místní stádo posílá každou realityšou málem do odpadu a přitom tahle ubohost je proti oněm formou i obsahem naprosté dno, na kterém si sebeblbější >rešeto< formou i obsahem krásně zahnívá. Tak čemu tady dáváte lidičky ty hvězdičky? 8-o . . . Howgh. - - - P.S. Docela zajímavé je pozorně sledovat závěrečné titulky, kdo všechno tohle jakože >produkoval< a z kemoušské čudlárny si na tomhle naparazitoval! Tak ještě že máme ty >státní fondy< , že... - - - P.P.S. A k tomu termínu "sociální inženýrství" - uvedenému v marketingovém blábolu coby "obsah" filmu - doporučoval bych vytrendovaným intochům, aby si ujasnili pojmy, než je někde takto vypustí! Viz http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/socialni-inzenyrstvi (Ejhle kouzlo nechtěného! Více si k tématu vygůgli dle potřeby a chuti každý sám...) - - - P.P.P.S. A ještě - jak tu čtu v komentářích ta moudra některá - k té >dokumentární nestrannosti< - d.m.s.n. byla H. s panem starostou pečlivě domluvená a stran jeho aktivity vše jelo dle scénáře, byť se blb choval jako blb! Myslím, že taky dostal honorář za to, že udělal ze svých spolutragiků totální blby. Že to trouboffskému divactvu nedochází, je jen důkaz, jak už je to naše stádo vycválané, všemi těmi tušašskými sračkami, vydávajícími se za >dokumentární filmy< - ale možná by vám milí mudrlanti ledacos došlo, kdybyste pečlivě sledovali i ty závěrečné titulky. Jsou to takové provařené pražskočudlí party, >žánrově< parazitující na veřejných penězích >na tu kultůru< (sic!)... Ale co já tady budu zadarmo dělat igitátora, že... °-/ - - - - - (Poprvé a naposledy ze >stupijních< důvodů sledováno na 13.10.2011 >shnilém prostoru< , hnivnocení 805., znechucený hnimentář zde jako devětasedmdesátý - 13.10.2011) ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama