foto

Braňo Pažitka

  • nar. 1974
    Bratislava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Braňo Pažitka se narodil v roce 1974 v Bratislavě. Po střední elektrotechnické škole a po nedokončeném studiu geologie od roku 1998 do roku 2003 studoval obor kamera na Filmové a televizní fakultě vysoké školy muzického umění v Bratislavě. Do roku 2005 pokračoval ve studiu na pražské FAMU. Jako kameraman spolupracuje převážně na dokumentárních filmech. Jeho celovečerním hraným debutem byl film Osmdesát dopisů.

Artcam

Kameramanská filmografie

2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Ztracený dopis (E10)
Lucie
2010 Osmdesát dopisů
2006 Perlička (studentský film)
Radio Kebrle (studentský film)
2005 Až budu velká (studentský film)
Hlinený holub (studentský film)
Sukničkář (studentský film)
2004 Něco v motoru (studentský film)
2003 Opitzova žena (studentský film)
2002 Dnes mám prvé randevú (studentský film)
2001 Cizinec (studentský film)

Dokumentární

2016 Bratříček Karel
2015 Česká fotka (TV seriál)
Finalisté
Jan Patočka o duši a politice
Kronika králů (TV film)
2014 Danielův svět
Husí kůže - Zimomriavky (TV film)
Televise bude! (TV film)
2013 DK
Kateřina Šedá: Jak se dělá mýtus
Kateřina Šedá: Jak se dělá svátek (TV film)
Léčba dějin - průzkum odkazu Františka Kriegela
Vojta Lavička: Nahoru a dolů
2012 Rabínka
2011 Cena Jindřicha Chalupeckého (TV film)
Nadohled (studentský film)
Prsty v medu mám (studentský film)
Vymezený prostor
Závod ke dnu
2010 Hranice po našimu (TV film)
Nesvatbov
Od bratra k bratru (studentský film)
Robota (TV film)
Skvělá příležitost
2009 Čekárna na dospělost
Katka
Má Vlasta (studentský film)
Opozice z periferie (TV film)
Plani di giardini ideali
Příběhy slavných: Portrét krásné Dámy (TV film)
2008 Ivetka a hora
2007 Dějiny Jaroslava Šabaty (TV film)
Hormonální akvárium (studentský film)
Neznámí hrdinové (TV seriál)
Ovoce samo padající (studentský film)
Rapsodie v žluté
2006 Půl čtvrté
Ráno (studentský film)
Ztracená dovolená
2005 Prodáno (TV film)
S Janem na Sicílii v léte 2004 (studentský film)
Stan (TV film)
2003 Návrat Jana z pařížského exilu do Prahy v létě 2003 (studentský film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)

TV pořady

2011 proStory (TV pořad)
1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace