Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

„Co se rýmuje s luck?“ - „Fuck!“ Jejda, tak takhle dobře jsem se už dlouho nepobavil. :-) Svatý Mikuláš a armáda (ne)mrtvých – to tu teda ještě nebylo. Holanďani, nedbaje na povídačky o mecenáši, vzali legendu za pačesy a vytřeli s ní zrak každému divákovi, který má alespoň trošku smysl pro humor. A já si vždycky říkal, že to s tím blahosklonným křesťanem bylo trošku jinak... :-) Ale pozor! Film obstojí i jako solidní horor, přestože v každém gore prvku je zároveň špetka ironie, takže mi pořád lehce ucukávaly koutky, přičemž několikrát jsem se neudržel a vyprskl smíchy. Když už jsme u toho gore. Některé mordy se skutečně povedly, především vyhlazení rodiny v roce 1968 je neskutečné žrádlo, až jsem si to musel pustit 2x. :-) Filmu postupně přece jen maličko dochází dech, i když samotné finále je velmi zdařilé. Tenhle druh filmů já prostě můžu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kvalitný horor, ktorý ma bavil od začiatku do konca. Dokonca som si myslel, že po úvodnej 10-minútovke to bude aj na plný počet. Napokon to síce až taká pecka nebola, ale viac som ani rozhodne nečakal. Jednoduchá vyvražďovačka s netypickým (ale skvelým) záporákom, ktorá obsahuje viacero podarených mordov a gore scénok. Vzhľad Mikuláša a jeho kostlivcov bol na tom všetkom najlepší, a keď sa ešte preháňál na koni po strechách... bomba. V prostrednej časti síce bolo zopár hluchých miest, ale vynahradila mi to masakrálna koncovka. Nakrútené to bolo taktiež veľmi pekne. Najviac ma však prekvapujú poniektoré "náročné" hodnotenia, čo ste čakali? Miliardový megahit? Trefný komentár: Oxymoron. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nudný, dlouhý a otravný slasher. Mikuláš nemá plán zabíjení, prostě náhodně jde a někoho zabije. Původně jsem si myslel, že zabíjí ty, co se mu postaví do cesty, ale pak najednou vlezl do té nemocnice... Hlavní postava se v první polovině sotva objeví a nemá tam žádnou roli, až v druhé polovině k něčemu je. Proč nebyl hlavní postavou ten mladej kluk? Ten tam je většinu filmu... Kromě dvou nečekaných smrtí nic zajímavého, ani ten vraždící Mikuláš mě neoslovil. Původně jsem si myslel, že to bude komedie, když si tam na začátku dávají dárky někde ve třídě na střední škole, holka dostane robertka a spolužáci to slaví... No a pak pár fórků tam někde bylo, ale moc filmu nepřilepší. A ani občas povedené střihy to prostě nezachrání. 1* ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je můj 2. horor jen od Nizozemců, první byl Lidská Stonožka. Příběh byl, jak už mnozí napsali, úplně sjetej, bez logiky, ale alespoň nenudil, jak některé slashery, kdy je vražda-kecy-kecy-kecy-vražda-kecy, třeba jako byl Silent Night, kde byl zase Santa Klaus. Efekty byly moc počítačové, šlo to poznat. Film na odreagování, ale nic extra. Strašidelnost 0/4 Brutalita 2/4 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Škoda tohle mohlo dopadnout daleko lépe. Chápu že takovýhle horor nejde brát moc vážně ale režisér který vyloženě násilím tu cpe humor, který je strašně trapnej se prostě nehodí. Co naopak oceňuji je příběh a pěkná atmosféra. Herci hrají sice mizerně ale třeba hlavní policajt celkem ujde, stejně jako gore kterýho je tu požehnaně a je hodně kvalitní. Sint je průměrný film který má kvalitní nápad ale horší realizaci. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama