Reklama

Reklama

Případ Kim Bok-Nam

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Bohužel mi seshora nebylo dáno do vínku ukájet se pohledem na trpící ženy(minimálně ty ošklivé), tudíž jsem si tento snímek nedokázal plnohodnotně vychutnat a případně se u něj uspokojit. Pozitivně vnímám, že jsem se dověděl něco malinko o Jižní Koreji a že jsou tamní ženy nejšťastnější s penisem v ústech. Na kvalitách snímku ubírá hlavně jeho zbytečná roztahanost. Kopec otravné vaty a stále dokola se opakujících sdělení mi dokonale otrávil téměř celé sledování. Jediné, co opravdu stojí za to, je klasických přepálený závěr, který je pro Jižní Koreu tolik typický. Příjemně mě překvapilo, že se nejednalo o suchou pomstu, nýbrž o regulérní zbláznění se, které bylo v dané situaci logickým vyústěním. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Možná v korejském měřítku odvážný počin, leč to nezastře fakt, že v dramatickém rámci šlo na filmu ještě zapracovat. Faktory, kvůli nimž jedné z hrdinek hrábne, tu jsou jasně identifikovatelné, ale některé hraniční situace (včetně následného dopadu) by snesly větší důraz a vyhrocenost - postavy jakoby se při (po) nich chovaly laxně. Některými adorovaná exploatace tu není nikterak šokující, ani atmosféra v jejím průběhu nijak zvlášť nehoustne. Osobní vzpoura Bok-nam hnaná do extrému tak nezanechá dojem, jaký by mohla. 6-7/10 ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

V úvode spoznávame postavy, začína to vyzerať zaujímavo... neskôr sa dej presúva do vidieckeho prostredia na ostrove, kde začína časť filmu, ktorá nemá s úvodom absolútne žiadny súvis... následne sa tam dlho nič nedeje, veľa nudných dialógov a dobrý pocit z úvodu postupne opadá... Zaujímavá je až posledná tretina filmu, v ktorej si užijete napínavý krvavý masaker, no ani od toho si priveľa nesľubujte ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku sa to sice tvari seriozne, ale po pol hodine sa naplno rozbehne absurdny mix dramy a parodie, ktory skonci ako klasicka tupa vyvrazdovacka. Podla mna tvorcovia presiahli mieru unosnosti ktorehokolvek zo zanrov, ktory mixuju. Na parodiu sa to tvari prilis dlho vazne, na vaznu dramu sa hlavnej hrdinke deje tolko príkria, ze je to uplne odtrhnute od reality a preto som ju nedokazal ani lutovat. Sucitit s tak plochou figukou sa neda. Rovnako ako nenavidiet jednorozmerne postavy zaporakov a pseudo kamaradky. No a pri vyvrazdovacej casti sa u mna ziadna katarzia nedostavila, ale iba nezucastnene som sledoval priemerne natoceny krvavy masaker, ktory sam o sebe nebol prilis zabavny. Hlavne posolstvo filmu, nezatvarajme oci pred tym, co sa deje v nasom okoli, na mna posobila v tomto infantilnom podani uz uplne trapne. Ako si tak citam okolite nadsene komentare, tak asi je potrebne toto stare posolstvo neustale opakovat. Ludia uz na neho najskor zabudli. A vzhladom na to v akej zdegenerovanej dobe zijeme, tak na nich najskor skutocne zaposobi len v takto zdegenerovanom podani. 4/10. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ona každému jednou dojde trpělivost. V případě nebohé Kim se není co divit domu, že své mužské protějšky na opuštěném ostrově zkatuje tak brutálním způsobem, že na to místní policie bude dlouho vzpomínat. Na stranu druhou, pokud někde skutečně existuje takový útlak, asi bych si hodil mašli. Brutalita přebíjí naprosto vše, což v návaznosti na první polovinu filmu je dozajisté škoda, protože vývoj hlavních hrdinů je zastaven sekerou a kuchyňským nožem. 48 % ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama