Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Bohatý muž a chudá kaskadérka se do sebe zamilují. Ale vše se zkomplikuje, když si nevysvětlitelně vymění těla a na povrch vyplouvají temná tajemství. (Netflix)

Recenze (52)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Možná chci jen vybočovat z řady, proto dávám 3*, možná je to tím, že si velmi dobře vybavuji, jak mě prvních asi 6 dílů absolutně nebavilo, možná je to tím, že jsem se po poslední scéně cítila jaksi rozčarovaná a nespokojená. Navíc Bin Hyeon vypadá najednou nepřitažlivě. Ale to nevadí; mezi ústřední dvojkou to pěkně jiskří. Seriál má všechno - kpop, archetypy, klišé, nadpřirozeno, minulost, lásku až za hrob, ztráty paměti, vtip, jiskru, otravnost... a mohla bych vyjmenovávat dál. Bavila jsem se, ale ne pořád, a musela občas poposunou příběh vpřed. Nemělo to zřejmě pro mě tu správnou jiskru - zajímalo mě, jak to dopadne, ale nebyla jsem napjatá, nepodařilo se mi vcítit do postav. Pokud koukáte na asijské seriály, nejlépe jste je teď objevili, určitě se koukněte, protože se bude líbit. Cítí přesycenost těmito seriály, už mi nedávají tolik, jako když jsem je začala objevovat. Už je těžší najít něco, co se opravdu zalíbí, alespoň u mě to tak funguje. Není to špatné, podívejte se. Bin Hyeon perlí. Lepší 3* Přeloženo. ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

jako obcasny fanousek korejskych romantickych komedii, jsem se rozhodl udelat pro jednou vyjimku a misto filmu sahnout po zajimave hodnocenem serialu. tento svuj omyl jsem olitoval uz po tretim dile. pokud bych mel v te chvili serial shrnout do jedineho slova, bych musel sahnout po slovicku "nevyvazenost". humorne scenky a zajimave se rozvijejici postavy a vztahy jsou ubijeny nic nerikajicimi pasazemi s postavami vylozene nezajimavymi. to vse prolozeno repetitivnim korejskym popem, vnucujicim radoby dramaticnost ve chvilich, kdy to vubec nebylo zapotrebi. v tu chvili jsem serialu udelil krasne dve hvezdicky a byl jsem rozhodnut prestat jej sledovat. jenze.. zvedavost byla silnejsi a ona slibena zamena dusi predstavovala moznost zajimaveho zpestreni. neodolal jsem a jsem tomu rad. po velmi rozpacitem zacatku se totiz secret garden rozviji opravdu zajimavym zpusobem. negativa sice nevymizi, ale s postupem casu jich zacina vyrazne ubyvat ve prospech zajimavych mist. hlavni postavy, ktere mi byly nesympaticke az na kost, se, ac jsem to vazne necekal, zacaly skutecne vyvijet a to zpusobem pro me vice nez prijatelnym. na rozdil od jinych sarialu podobne delky kvalita secret garden s kazdym dilem stoupa a to misty doslova dramaticky, takze posledni ctvrtinu serialu uz vylozene hltate. zaver pak rozhodne neurazi a prekvapive, ikdyz jsem se toho obaval, nepusobi ani preslazenym dojmem. co rict na konec? pokud je vam prostredi korejskych romantickych filmu decentne strizenych komedii blizke, secret garden vas rozhodne nezklame. je ovsem potreba prekonat trochu slabsi a pomalejsi zacatek, za ktery vas ale serial odmeni vyborne gradujici zapletkou a nekolika prijemnymi dejovymi zvraty ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Korejci navzdory své zatíženosti na jeden archetypální námět(v krátkosti bych to popsal jako Popelka syndrom), opět dokázali předvést zajímavý seriál. O ženě kaskadérce (Ha Ji Won) a jednom excentrickém, arogantním řediteli luxusního obchodu (Hyeon Bin), kteří se navzdory rozdílům v sociálním žebříčku potkají a začnou spolu chodit. Tradičně musí dát na budku nepřejícným lidem v okolí překonat svoje traumata atd. atd. Už jste to mockrát viděli. Jenže já to Korejcům i tak žeru přímo s navijákem, protože hlavní obsazení umí hrát, je pastvou pro oči. Seriál má částečně zajímavé plus díky tomu, že je zde trošku ukázán život kaskadérů (bral bych více akčních scén, byť to co slečna Ha Ji Won ukazuje v dílech 1a 16 a i jednom dalším, vypadlo mi číslo epizody, je fakt zajímavé). Vůbec bych se nezlobil mít sérii nebo film na podobný námět s Ha Ji Won v hlavní roli, nebo případně aby měla sci-fi akční fantasy, ona se na hlavní hrdinku akční dokonale hodí, od dob Damo uplynulo dlouhých 8 let a něco přímočarého, akčního, bych s ní uvítal. Zpět k seriálu má dobré vedlejší obsazení, povedený OST, zejména mě dostává ten oplodňovák That Woman/ Man od Baek Ji Young. Je zde humor, romance, není to vydírací a je to nápadité, docela dost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mi trvalo pár dílů, než jsem si seriál oblíbila. Teď když se na to ale dívám zpětně, bylo to samozřejmě úžasné už od začátku. Až se budu dívat podruhé, užiju si to ještě více. Kaskaderské prostředí je pro mě novinka, kterou jsem unesená. Ji-won Ha byla v akčních scénách překrásná. Jednotlivé postavy byly dokonale vykreslené do těch nejmenších detailů. Můj největší obdiv ale má Bin Hyun. Až neuvěřitelně ztvárnil výměnu. Jeho pohyby i pohledy byly přesné jako Ra Im. A v roli arogantního muže, který však udělá pro lásku všechno, mu to děsně slušelo. Hádám, že se mi o něm bude ještě pár nocí zdát. Druhá polovina seriálu (zejména díly 13 a 17) byla velkou zátěží pro moje oči. I když byl začátek trochu slabší (90%), zbytek seriálu všechno napravil (110%). Je neuvěřitelné, co se mnou dělají korejské seriály. 5* ()

Kimm2 

všechny recenze uživatele

Secret Garden bylo rozhodně milým a příjemným překvapením. Ze začátku působí drama neuvěřitelně svěže a neokoukaně. Bohužel se nedá říct, že by tak působily všechny epizody až do konce. Objevuje se zde syndrom téměř všech korejských dramat, dojemné scény a občas nesmyslné rozhodnutí hlavních hrdinů, u kterých bych je nejradši praštila do nosu. I přesto byl seriál velmi zábavný a rozhodně nelituji času nad ním stráveného. Herecké výkony HyunBina jako vždy na jedničku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • S hlavní mužskou seriálovou rolí byla po dlouhou dobu spojována jména jihokorejských herců Park Jay a Hyeok Jang. Oba ale nakonec vyšli naprázdno, neboť hlavní seriálovou roli dostal populární herec Hyeon Bin. (Conspi)
  • V posledním díle dostává Im Gil-ra (Ji-won Ha) do ruky scénář k filmu, ve kterém má hrát. Jedná se o filmový snímek Sector 7 (2011) jihokorejského režiséra Ji-hun Kim. Herečka ve filmu skutečně vystupuje. (Vavča)

Reklama

Reklama