Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Bohatý muž a chudá kaskadérka se do sebe zamilují. Ale vše se zkomplikuje, když si nevysvětlitelně vymění těla a na povrch vyplouvají temná tajemství. (Netflix)

Recenze (52)

Omnislash 

všechny recenze uživatele

jako obcasny fanousek korejskych romantickych komedii, jsem se rozhodl udelat pro jednou vyjimku a misto filmu sahnout po zajimave hodnocenem serialu. tento svuj omyl jsem olitoval uz po tretim dile. pokud bych mel v te chvili serial shrnout do jedineho slova, bych musel sahnout po slovicku "nevyvazenost". humorne scenky a zajimave se rozvijejici postavy a vztahy jsou ubijeny nic nerikajicimi pasazemi s postavami vylozene nezajimavymi. to vse prolozeno repetitivnim korejskym popem, vnucujicim radoby dramaticnost ve chvilich, kdy to vubec nebylo zapotrebi. v tu chvili jsem serialu udelil krasne dve hvezdicky a byl jsem rozhodnut prestat jej sledovat. jenze.. zvedavost byla silnejsi a ona slibena zamena dusi predstavovala moznost zajimaveho zpestreni. neodolal jsem a jsem tomu rad. po velmi rozpacitem zacatku se totiz secret garden rozviji opravdu zajimavym zpusobem. negativa sice nevymizi, ale s postupem casu jich zacina vyrazne ubyvat ve prospech zajimavych mist. hlavni postavy, ktere mi byly nesympaticke az na kost, se, ac jsem to vazne necekal, zacaly skutecne vyvijet a to zpusobem pro me vice nez prijatelnym. na rozdil od jinych sarialu podobne delky kvalita secret garden s kazdym dilem stoupa a to misty doslova dramaticky, takze posledni ctvrtinu serialu uz vylozene hltate. zaver pak rozhodne neurazi a prekvapive, ikdyz jsem se toho obaval, nepusobi ani preslazenym dojmem. co rict na konec? pokud je vam prostredi korejskych romantickych filmu decentne strizenych komedii blizke, secret garden vas rozhodne nezklame. je ovsem potreba prekonat trochu slabsi a pomalejsi zacatek, za ktery vas ale serial odmeni vyborne gradujici zapletkou a nekolika prijemnymi dejovymi zvraty ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Začátek je celkem nenápadný, ale to co následuje pak je naprosto geniální :-D Hlavním hrdinům to spolu velmi sekne, opět je děj provázen nádhernou hudbou (nejlepší: "That man", "Scar", "Here I am"), nechybí zde napětí, akce, dojetí.... no prostě vše, co správné dorama musí obsahovat :-) Za zmínku stojí i postavy, které ztvárnil Sang Hyun Yoon (Oska) a Kim Sa-Rang (Yeun-Sul). Vždy jsem se těšila na to, až se na scéně Oska objeví - vždy mě velmi pobavila jeho přítomnost na obrazovce.. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Možná chci jen vybočovat z řady, proto dávám 3*, možná je to tím, že si velmi dobře vybavuji, jak mě prvních asi 6 dílů absolutně nebavilo, možná je to tím, že jsem se po poslední scéně cítila jaksi rozčarovaná a nespokojená. Navíc Bin Hyeon vypadá najednou nepřitažlivě. Ale to nevadí; mezi ústřední dvojkou to pěkně jiskří. Seriál má všechno - kpop, archetypy, klišé, nadpřirozeno, minulost, lásku až za hrob, ztráty paměti, vtip, jiskru, otravnost... a mohla bych vyjmenovávat dál. Bavila jsem se, ale ne pořád, a musela občas poposunou příběh vpřed. Nemělo to zřejmě pro mě tu správnou jiskru - zajímalo mě, jak to dopadne, ale nebyla jsem napjatá, nepodařilo se mi vcítit do postav. Pokud koukáte na asijské seriály, nejlépe jste je teď objevili, určitě se koukněte, protože se bude líbit. Cítí přesycenost těmito seriály, už mi nedávají tolik, jako když jsem je začala objevovat. Už je těžší najít něco, co se opravdu zalíbí, alespoň u mě to tak funguje. Není to špatné, podívejte se. Bin Hyeon perlí. Lepší 3* Přeloženo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší současný seriál (+-15 let), který jsem dosud viděl (musím nechat uležet v hlavě). Nejraději bych to okamžitě viděl celé znova, ale nemám dalších 20 hodin. ■ Nejprve negativa: Nejvíc mě asi vadil díl 13 (a trochu 10), ve kterém se hlavní hrdina choval jako pitomec. Jako všechny seriály je to místy trochu roztahané - sem-tam bych vystřihl některý, už poixté opakovaný, nájezd kamery. Zkrácení o 1-2 díly (z dvaceti) by tak (možná) neuškodilo. A některé vedlejší postavy a komparz občas nejedou na první výkon. ■ Pozitiva: Krásné. Málo hluchých míst. Pohádkový prvek, který není samoúčelový, ale posouvá děj dál a umožňuje hlavním hrdinům aktivní práci s ním. Vývoj postav - výborný. Nejvíc mě zaujala postava, na začátku nesympatická, kterou však člověk nakonec musí obdivovat a držet jí palce. Herecké výkony hlavních hrdinů - skvělé. Nejvíc jsem asi dosud znal Ha Ji-won, které nadstandardně krásná a bojová postava "drzé dívky" vyloženě sluší, ale nejlepší výkon podle mě předvedl Hyeon Bin (v dílech 6, 7, 8 je doslova neuvěřitelný). A Osca má charizma. Zápletka je propracovaná a do konce dotažená. Po prvním vidění mě nenapadá samoúčelová postava (jedna jediná by tam možná nemusela být, ale i ta má smysl) - všechny byly pro děj kompaktně využity (další důkaz propracovanosti). Dějové zvraty, posuny nebo retrospektivní vysvětlení něčeho, se seriálu držely od začátku až do konce. Často nastaly chvíle, kdy se děj posunul jinam, než jsem očekával a jednou mě jedna z postav vyloženě příjemně překvapila svojí reakcí. A také je to uvěřitelné - svět není rajská zahrada a některé věci se nespraví nikdy. Skoro v každém díle jsem se dokázal na něčem smát :). ■ P.S. Při pohledu na herecké obsazení dodatečně zírám. Ona v tom hrála Son Ye-jin, se kterou jsem viděl už čtyři filmy a já ji nepoznal! V 28 letech neuvěřitelně vyzrála. A to jsem si říkal, kdo je ta sebevědomá žena ... ■ Konečně doporučitelné video! OST1 http://www.youtube.com/watch?v=SAM9hIJzb7I&list=PLBD9A087F80D80792 OST2 http://www.youtube.com/watch?v=pYmDhC00Ca4&list=PLBD9A087F80D80792 ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Docela předvídatelný děj, ale přesto originální, vtipné, dojemné a romantické. Bohužel musím jednu hvězdu sundat, protože zhruba v polovině byly dva nebo tři díly, které děj natahovaly IMHO zbytečně a nebavily mě. I tak je to ale korejská klasika v tom dobrém slova smyslu a určitě si ji časem zopakuju. Kdyby pro nic jiného, tak pro ten úžasný soundtrack se mi to vyplatí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • S hlavní mužskou seriálovou rolí byla po dlouhou dobu spojována jména jihokorejských herců Park Jay a Hyeok Jang. Oba ale nakonec vyšli naprázdno, neboť hlavní seriálovou roli dostal populární herec Hyeon Bin. (Conspi)
  • V posledním díle dostává Im Gil-ra (Ji-won Ha) do ruky scénář k filmu, ve kterém má hrát. Jedná se o filmový snímek Sector 7 (2011) jihokorejského režiséra Ji-hun Kim. Herečka ve filmu skutečně vystupuje. (Vavča)

Reklama

Reklama