foto

Hyeok Jang

  • nar. 20.12.1976 (42 let)
    Pusan, Jižní Korea

Biografie

Tento 177 cm vysoký jihokorejský herec se narodil 20. prosince 1976 v Pusanu jako Jung Yong Joon. Pod pseudonymem Jang Hyuk začal působit v roce 1997, kdy odstartoval svoji kariéru v televizním seriálu Model. Následující rok se objevil ve filmu Zzang, a poté v několika dalších filmech a seriálech.

Pověstný zlom nastal v roce 2001, kdy získal svoji první hlavní roli ve filmu Volcano High, kde hrál s herečkou Min Ah Shin. Další role na sebe nenechaly dlouho čekat a herec zářil v jednom úspěšném filmu za druhým. Mezi nimi například v Please teach me english (2003) a Windstruck (2004). Nebyly to však jen filmy, co ho proslavilo. Důležitou roli v jeho herecké kariéře sehrálo také učinkování v seriálu Successful Story of a Bright Girl (2002).

Koncem roku 2004 se však přišlo na to, že se spolu s hereckými kolegy Song Seung Hunem a Han Jae Sukem neoprávněně vyhnuli povinné vojenské službě. Jelikož je za to veřejnost odsoudila, Jang se omluvil svým fanouškům a odsloužil si svou dvouletou službu.

Po propuštění z armády v roce 2006 se Jang znovu vrátil na zábavní scénu seriálem Thank you. Jelikož šlo o dojemný příběh, ve kterém si zahrál cynického lékaře, který vstoupil do života mladé svobodné matky a její nemocné dcery, dostal se tak přes dřívější skandál.

Oblibě se začal těšit také v zahraničí. V Singapuru získal roli ve filmu, byl pozván do oblíbené japonské talkshow a objevil se také ve videoklipem tchajwanské zpěvačky Elva Hsiao. Později natočil také film v Číně.

A pak přišel rok 2010 a s ním jeho účast v seriálu Chuno. Jeho role lovce otroků se rázem stala jeho nejúspěšnější a chvály se mu dostávalo nejen od fanoušků, ale i kritiků. Získal také několik hereckých ocenění a byl nominován na Mezinárodní cenu Emmy za nejlepší mužský herecký výkon. V současnosti patří mezi nejslavnější herce v Jižní Koreji. A v čem je jeho tajemství úspěchu? Jeho učitel herectví o něm řekl, že je neúnavný při analýze charakteru.

Jang Hyuk není ovšem jen herec. V roce 2010 například vydal rapové album pod názvem TJ Project. V srpnu roku 2013 publikoval také sbírku esejů s názvem Jang Hyuk: Hot blooded man. Tento všestranně nadaný muž navíc již několik let profesionálně cvičí Tae Kwon Do.

V roce 2008 se oženil se svojí dlouholetou přítelkyní Kim Yeo Jin, kterou poznal jako jeho instruktorku Pilates. Mají spolu dva syny a aktuálně čekají další dítě.

Petra "Pethushka" O.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Geomgaek
2017 Botongsaram
Saranghagi ddaemune
2016 Zhen xiang jin qu
2015 Soonsooui sidae
2014 Gasi
2013 Gamgi
2011 Uiroein
2009 Ogamdo
Penteuhawooseu kokkiri
Tokkiwa lijeodeu
2008 Dance of the Dragon
2004 Eseu daieoli
Nae yeojachingureul sogae habnida
2003 Yeongeo wanjeonjeongbok
2002 Hwajangshil eodieyo?
Jeonggeul jyuseu
2001 Hwasango
1998 Jjang

TV seriály

2019 Bondaero malhara (TV seriál)
Naeui nara (TV seriál)
Wangyi doen namja (TV seriál)
2018 Baedeupapa (TV seriál)
Gireumjin mello (TV seriál)
2017 Boiseu (TV seriál)
Choigoeui hanbang (TV seriál)
Donkkot (TV seriál)
2016 Byutipul maideu (TV seriál)
2015 Bitnageona michigeona (TV seriál)
Jangsaeui sin - Gaekju 2015 (TV seriál)
Peurodyusa (TV seriál)
2014 Oraedoen annyeong (TV seriál)
Woonmyungcheoreom neol saranghae (TV seriál)
Yeonaesepo (TV seriál)
2013 Ailiseu 2 (TV seriál)
2011 Bboori gipeun namoo (TV seriál)
Midas (TV seriál)
2010 Ai Shang Nu Zhu Bo (TV seriál)
Chuno (TV seriál)
2008 Bulhandang (TV seriál)
Tajja (TV seriál)
2007 Komapseumnida (TV seriál)
2002 Daemang (TV seriál)
Myeongnyang sonyeo seonggonggi (TV seriál)
2000 Wangrungui daeji (TV seriál)
1999 Haetbit sokeuro (TV seriál)
Hakgyo (TV seriál)
1997 Model (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 철부지 브로망스 (TV pořad)
2016 Miun uri saekki (TV pořad)
Mungchyeoya tteunda (TV pořad)
2014 THE 프렌즈 (TV pořad)
2013 Jinjja sanai (TV pořad)
화신 - 마음을 지배하는 자 (TV pořad)
2011 힐링캠프, 기쁘지 아니한가 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce