Reklama

Reklama

7 gwanggu

Trailer

Obsahy(1)

V Sektoru 7, v podmořském ropném nalezišti, které se nachází jižně od ostrova Jeju, pracuje Hae-jun jako správce technického vybavení ropné lodi jménem Eclipse. Kapitán Eclipse Jeong-man je bývalý kolega Hae-junina otce. Jeho prací je mimo jiné i výcvik nováčků. Po 3 týdnech příprav vezme Hae-jun nového pracovníka pod vodu. Nováčkovi však selže výstroj a utopí se. Krátce poté začnou jeden po druhém umírat další členové posádky a jejich těla jsou nepochopitelně zohavena. Několik málo přeživších zjistí, že vraždy nejsou dílem člověka. Jakési záhadné stvoření infiltrovalo loď skrz vrtné trubky a začalo lovit posádku. Pro Hae-jun a její kolegy boj o život právě začíná. (balone)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

heyda 

všechny recenze uživatele

Úplně pohodový béčko, trochu zábavný, trochu napínavý, ale rozhodně nenudící. Úžasné prostředí ropné plošiny, krásná Ji-won Ha, fajn kamera, dobrá hudba a nezničitelný slizký zabiják. Některé efekty stojí za starou bačkoru, ale čert to vem. Byla to taková hodně levná verze Vetřelce v bláznivém korejském podání :-D, ale moje očekávání bylo na nule, takže proč ne. Za mě 3 hvězdy :) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Njn, průměrná klasika na korejský způsob. Ničím nenadchne, ale v podstatě ani neurazí, protože existují spousty podobných a mnohem horších filmů, které jsem ani nedokoukala do konce. Tenhle jo. Velkou zásluhu na tom má i skvělá Ha Ji-von, která se pro role drsňaček snad narodila. Už kvůli ní stojí za to, se na film kouknout. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No co naplat mít to lepší atmosféru dám 4* avšak potenciál nebyl úplně naplněn. Ale i tak velmi v pohodě koukatelný filmek hlavní hrdinka je sakra sexy a příšera dle mého nevypadá tak příšerně jak tu hodně lidí píše ale naopak je celkem k světu. Každopádně film vás poučí že dělat na vrtné plošině není žádnej med a když zrovna nezávodíte na motorkách nebo si navzájem neukazujete jizvy (že by pocta Čelistem? ) tak musíte makat jako barevní. Což korejci splňují do puntíku. Máme tu blbouna, dvě kočky, cool chlápka, dva kaptíky kdy jeden vám přijde fajn a druhej nefajn a dva šílence co bez sebe nedaj ránu. Tuto skupinu doplňuje doktůrek a nováček a víte vy co? Moc k nim netíhněte...skoro všichni zařvou jelikož příšera je žravá a navíc asi nesmrtelná. Fakt to co vydržela bylo neuvěřitelné ale buhužel spíš k smíchu než k obdivu avšak její skákání z moře na ropnou plošinu ukazuje že měla fakt dobrou fyzičku...ale znáte to...stačí jeden vrták a vše je jinak. Doporučuje 7 vrtáků z 10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný sci-fi horor z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o posádke ropnej plošiny, ktorá musí čeliť útoku neznámeho tvora z hlbín. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak cítim skôr sklamanie. Po rozbehovej polhodine, ktorá dobre zoznámi so všetkými dôležitými postavami sa dej pomaly začne venovať tomu hlavnému, keď sa už objaví tvor, tak sa už stále niečo deje a kým je ešte na scéne väčšina posádky, tak je to slušná zábava, ale problém mám s neuveriteľne naťahovaným finále, ktoré síce má niekoľko slušných scén, ale filmu zbytočne uberá. Mrzí ma, že tento film sa prakticky vôbec nesnaží pôsobiť ako horor. Miesto postupného budovania atmosféry, napínavých scén a skôr len naznačovania toho, čo na postavy čaká sa tvorcovia rozhodli skôr pre čo najviac cool naháňačku, v ktorej tvora vidno v dlhých záberoch celého takmer už od začiatku jeho pôsobenia v deji, pričom scény s ním sú plné spomaľovačiek a cool momentov, v ktorých sa postavy správajú až extrémne hrdinsky. Samozrejme rešpektujem smer, ktorí si tvorcovia vybrali, nemôžem ich skritizovať za absenciu niečoho, čo sa filmu ani trochu nesnažili dať, ale osobne by som predsa len uvítal práve to hororové pojatie. Herecké obsadenie je celkom dobré, výborná Ha Ji-won, no táto úloha jej nesadla až tak dobre, ako jej bežné postavy, k tomu charizmatický An Seong-gi, ale s nikým v rámci tohto typu filmu nemám výraznejší problém, či už s normálnymi alebo vtipnejšími postavami. Réžia je len priemerná, aj z potenciálu cool naháňačky mohla určite vyťažiť viac, ale sklamaný nie som a ani technická stránka nie je zlá, prostredie je zaujímavé, mnohé triky tiež a aj napriek mnohým umelo pôsobiacim scénam kvôli zadnej projekcii mám z vizuálnej stránky skôr dobrý pocit. Škoda tej poslednej polhodiny, možno by som dal aj lepšie hodnotenie aj napriek tomu, že sa tvorcovia rozhodli pre niečo iné, ako som chcel, ale aj tak nie som výraznejšie sklamaný a aspoň čiastočne som si napravil chuť po hroznom Vec: Počiatok. 62% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přerostlý obrvený nádor likviduje posádku ropné plošiny. Toť k ději. Já jsem se na ten film docela dost těšil, monster horory mám rád, ale tohle fakt nešlo. Zaprvé to vypadá vizuálně úplně strašně špatně (závod na motorkách je jak z deset let starý videohry), opravdu nemůžu pochopit, proč se někdo neustále snaží natočit něco, na co se mu očividně nedostává peněz - kdyby se z toho navíc udělal levnej komorní horor, byl by výsledek stokrát lepší. Ale to je ten nejmenší problém. Na jednu stranu by chtěl Sector 7 být zábavným západním béčkem, na stranu druhou je pořád příliš východně divný. To, co tam ty postavy občas dělají, se fakt nedá chápat. A natočený to taky neni nijak extra. PS: V tom filmu je imho víc zpomalovaček než v libovolné Snyderovce. Ani jedna nepůsobí cool, drtivá většina působí směšně. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • CJ Entertainment oznámilo, že prodej tohoto filmu bude ve 46 zemích po světě, ve kterých bude možno zhlédnout film ve 3D formátu. Česká republika mezi tyto země nepatří. (balone)
  • Na předpremiéře pro novináře byl problém s temným prostředím, které při nasazení 3D brýlí ještě ztemnělo a nebylo téměř nic vidět, navíc byl problém se zvukem. CJ Entertainment zesvětlila obraz a zremixovala zvuk na premiéru. (balone)
  • Během natáčení snímku za sebe herečka Ji-won Ha (Hae-joon Cha) nenechala, dokonce ani během nebezpečných scén, vystupovat speciálního dvojníka. Za tímto účelem se dokonce rozhodla před samotným natáčením snímku podstoupit zkoušky pro získání licencí v řízení motocyklu a vodního skútru. (Conspi)

Reklama

Reklama