Reklama

Reklama

Zvedá se vítr

  • Japonsko Kaze tačinu (více)
Trailer 2

VOD (1)

Režisér Hayao Miyazaki rozjíždí animovaný příběh napříč desetiletími. Inspiroval se životem Jira Horikoshiho, konstruktéra stíhacího letounu Zero z druhé světové války (Netflix)

Diskuze

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Dadel

Njn, ale ne všichni zájemci musejí být na ČSFD že :-) Ačkoli třebas Nae meori sogui jiugae hodnotilo přes 9 tis. lidí, má to 86% a stejně to tu nikdo nevydal, grr....

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Dočkáme se u nás někdy vydání na DVD? Není to sice nic extra film (na Miyazakiho poměry), ale rád bych měl sbírku kompletní.

na příspěvěk reagoval Dadel

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

 ghibli propouští dočasně animátory..takže prozatím žádné nové filmy až na When Marine Was There.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Terepin

Anglické dabingy k Mijazakiho filmům docela otřesné jsou, hlavně Laputa, ale i Mononoke, Cesta do Fantazie a Kiki. Úplně mění význam a vyznění některých scén a dialogů, dělá je přímočařejší, přidává si tam dokonce vlastní. Amíci se prostě nedokáží srovnat s tím, že kreslené filmy zdánlivě jen pro děti, můžou být i dospělé a rvou si tam mermomocí svého Disneyho.

 

Mimochodem, jestli to máte kousek od severních hranic a nebojíte se němčiny, 'Wie der Wind sich hebt' startuje právě v německých kinech, třeba v Drážďanech v Schauburgu. Německé dabingy bývají naopak výborné.

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Tyckin

Je to tak 50:50. Stargate Universe má otrasný dabing, Farscape má skvelý dabing.

Čo sa Miyazakiho filmov týka, tak žiadny nemá zlý anglický dabing.

na příspěvěk reagoval berg.12

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

no nwm, já bych si nebyl tak jist. Většina jeho filmů je pro děti, a dají se takto marketingově propagovat, a ani tak to myslím nebylo pro distributora žádné terno. Tenhle film má tak úzkou cílovou skupinu, že to těžko bude někdo vydávat. Já bych to určitě nevydával, ledaže bych to bral jako charitu

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

zrovna tohle určitě vyjde na dvd, stejně jako ostatní věci od Mijazakiho,  škoda, jen že film samotný je smutně průměrný

na příspěvěk reagoval Dadel, Terepin

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Terepin

Já si tedy u slova dabing představuji jakýkoli jiný jazyk, než je ten originální z filmu :-)

Ve svém životě pamatuji jen pár kousků, kdy je dabing lepší originálu, mnohdy je to dokonce úplně tragické - např. film Zápisník smrti v češtině mi naháněl fakt hrůzu už po půl minutě :-)

Mne spíš zajímá, jestli to u nás vyjde na DVD s titulema, jinak mám sbírku samo kompletní :-)

na příspěvěk reagoval Terepin

adamulefa

adamulefa (hodnocení, recenze)

Nevada

Keď je k dispozícii anglický dabing tak pozerám to. Úplne nové alebo nelokalizované veci samozrejme s titulkami. Či už anglickými alebo českými či slovenskými. Dabing ale uprednostňujem pretože ak chcem pozerať seriál tak ho chcem pozerať a nie čítať pretože bohužial po japonsky  neviem. A radšej sa pozerám na celú obrazovku, na animáciu pri ktorej sa talentovaní animátori tak namakali ako na 1/5 dole v strede.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Jak poslední dva tři roky zajdu do kina tak pětkrát do roka, tak v tomhle případě bych šel okamžitě.

na příspěvěk reagoval Innuendo1987

Související novinky

Novinka studia Ghibli dobyla americká kina

Novinka studia Ghibli dobyla americká kina

12.12.2023

Ghibli, kde vznikají hlavně filmy mistra animace Hajaa Mijazakiho, je jedno z mála japonských studií, které má silnou tradici i v zahraničí a o jeho tituly je vždy zájem. Novinka Chlapec a volavka… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama