Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rónin je samuraj, který ztratil svého pána a tím i svou čest, a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě mnohem níž však stojí lidé smíšené rasy, mezi něž patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves), zčásti Brit, zčásti Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které připravili zákeřný Lord Kira a čarodějka Mizuki. Róninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, jenže trumfy rozhodně nejsou na jejich straně. Dokud nezískají Kaie. I tak ale bude cesta za spravedlivou odplatou trnitá a jen málokdo z nich po ní dojde až do konce, který navíc může mít v souladu s japonskými tradicemi velmi trpkou příchuť. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 7

Recenze (875)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, kde všechno zajímavé uvidíte v trailerech. 47 Roninů opravdu nenabízí o moc více, než těch pár CGI akčních scén... V zásadě jde o velice nedůvtipný, černobílý (zlo vs. dobro) film, s nezáživnými postavami a hereckými výkony, všechno navíc v drtivě nudném PG-13 balení - všechny bitvy (a že je jich ve filmu docela dost) jsou přísně nekrvavé a nejsexuálnější scénou je sesterský polibek na "dobrou noc". Přesto všechno se tam najdou i světlé momenty a poměrně příjemně (?) překvapí i konec, takže 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé obavy se potvrdily, televizní kamera, špatní herci (jediná vyjímka Sanada, který ovšem musí hrát s prominutím, jen to co mu scénář nachystá, že toho scénář moc nenachystal), on tedy příběh sám o sobě je hodně zajímavý, jenže v nesprávných rukách se promění v hromadu sr....k. Koukám na jména co se pod tuhle tragédii podepsaly žádné mě nic neříká. Hodně špatný nápad bylo obsazení Reevese. S prominutím, ale Cruiseovi ať je vytýkáno cokoliv, tak jeho postavy mají patřičné charisma. Keanu nemá nic. Jen tak kolem chodí, smutně kouká a pronáší ty své jednoslovné věty z kterých pláčou uši. Hodně procent filmu ubírá všudypřítomná angličtina, která se sem opravdu nehodí. 40% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Chybou bylo dát na hate-hype který 47 Roninů s Reevesem koupilo od větišny lidí při svém uvedení do kin, velkou chybou. Film je přitom dost uctivým a přitom pořád velice zábavným zpracováním původní legendy, s fantasy prvky jen ve velmi decentní podobě, a nejaponcem Reevesem jen ve víceméně vedlejší roli. Respekt k japonské kultuře mě tu překvapuje nejvíc, nečekal bych že někdy uvidím Hollywoodský film končit tak brutálně a "špatně" ve smyslu jak tohle chápe západní mentalita. 8/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No vida. Tak nakonec to nedopadlo až tak pekelně jak naznačoval trailer. Nebo teda takhle ona to překombinovaná ujetá blbost je, to zase jako jo, ale na druhou stranu viděl jsem letos i dost horší splácaniny. Hlavním problémem je mix moc prvků do jednoho filmu naráz a jako celek to moc nefunguje. Další problém je, že akcí se tu zrovna neplýtvá a když už se nějaká najde, tak mě nijak extra nezaujala. No a největší problém je rating. Prostě udělat takový samurajský film, kde se třeba i sekají hlavy přístupný skoro bez krve je až trestuhodné. Máme tu občas nějaký ten solidní souboj prostředí je pěkný... No to je asi tak všechno závěrečný finále nic moc. Hlavní záporák pak úplnej ultra trapák co se nezmůže, ale lautr vůbec na nic. Podtrženo a shrnuto na zábavnou píčovinu je to zábavný málo a na kvalitní film to pro změnu nestačí. Takže asi takhle není to nic z čeho bych byl zrovna nadšenej a nevím jestli to potřebuju ještě někdy vidět, ale zase to na druhou stranu není nic z čeho bych měl chuť ihned po odchodu z kina spáchat Sepuku.40%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo je sakra Carl Rinsch? Zřejmě někdo, koho už zas dlouho u podobně drahého projektu neuvidíme, protože bude nejspíše v obrovské ztrátě. Přitom to ale až tak špatné nebylo. Úvod je zasazen do perfektně prozářeného malebného japonského údolí, což se mi neskutečně líbilo. Pak už se však film zahalí pouze do tmy, což má ovšem také své kouzlo. 47 Ronin však stál neskutečných 175 milionů $, ale že by to bylo nějak vidět na digitálních tricích, to fakt ne. Např úvodní scéna, kdy za sebou nestvůra táhne koně, vypadá jak z nějakého céčka. Dále už je to sice lepší, ale o nějaké úchvatné audiovizuální podívané nemůže být řeč. Naštěstí jsou ty peníze přece jen v něčem vidět - v kostýmech. Původní japonské kyrysy (hlavně ty červené a císařské) i samurajské meče jsou výborně navržené a je jich opravdu velké množství pohromadě, za to rozhodně palec nahoru. Film je vlastně taková napůl skutečná pohádka, ve které Keanu Reeves předvádí, že se choreografii naučil dobře, ovšem nic víc od toho čekat nemůžete. Když se s tímto faktem smíříte a přežijete občasnou nudu, souboje s meči si rozhodně užijete...70%...[2.1.2014_Kino Šumava_Klatovy] ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Veľkého čierneho samuraja stvárnil anglický herec a bývalý profesionálny basketbalista Neil Fingleton. V čase vzniku filmu najvyšší Angličan a takisto aj Európan meria 241 cm a váži takmer 170 kg. (MikaelSVK)
  • V USA nebyl film promítán téměř žádným kritikům, jak je jindy běžným zvykem. Nebylo vysvětleno proč, spekulovalo se, že šlo o odvetu za negativní referování o přehnaných nárocích produkce a astronomickém rozpočtu. (HellFire)

Související novinky

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

13.08.2020

Přáli jste si vidět pokračování jednoho z největších propadáků roku 2013? Pak máte štěstí, akční fantasy 47 róninů se totiž dočká sequelu, a ne jen tak nějakého. Dvojka se bude odehrávat 300 let v… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama