Reklama

Reklama

Ve spánku

Trailer 2

Před rokem ztratila Sarah syna a stále se nemůže zbavit bolestných vzpomínek na něj. Jedné noci pak srazí mladíka Arhura, který jí jejího chlapce velmi připomíná. Zdá se, že ho pronásleduje záhadný útočník, a tak se Sarah rozhodne pomoci mu. Ale věci nejsou, jak se zdají, a setkání s Arthurem ji může ohrozit. Když si to však Sarah uvědomí, je už příliš pozdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl před pár měsíci a přesto si na něj dva dny po zhlédnutí ani nevzpomněl. Dans ton sommeil je jednoduše sterilní jak noha od stolu. Přitom vypráví a ukazuje celkem kulervoucí zápletku, která by neměla nikoho nechat chladným. Jenže do hry opět vstupuje ten děsně úmorný, zdlouhavý a pseudopsychologický francouzský hororový styl, který se objevuje v naprosté většině hororů z této země. Přesto v tomto případě přišlo i pár světlých momentů jako například návštěva vraha u rodinky nebo zobrazení dětské mrtvoly. Celý film je spíše povídkou, která je roztahaná do celovečerního filmu. 55% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Francúzska "krvavá" tvorba mi pripadá ako na hojdačke. Je totiž len málo hororov, ktoré by som nazval priemernými, buď natočia parádny masaker (Inside, Martyrs, Haute Tension, Frontieres), alebo poriadne sklamanie (Lady Blood, Dying God, Vinyan, pre väčšinu fanúšikov aj Humains). Tento rok som však od nich dokopy nič nevidel, takže konečne som sa dočkal niečoho zaujímavého. Film sa síce považuje za thriller, ale bolo to celkom slušné krvavé psycho, takže sa dá považovať aj za horor. Zápletkou síce nijako neohúri, na druhej strane sa pri ňom nudiť nedá. Atmosféra, napätie, krv a vraždy sú na veľmi slušnej úrovni. Filmu taktiež pomáha krátka stopáž a minimálny počet dialógov. Tentokrát dávam palec nahor a dúfam, že ich najbližší hororový počin nebudem hodnotiť presne naopak ako obvykle. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jaj tak tohle bylo cele nějaké pomatené a zmatené to není ani možné sice vidím že se to lidem líbí ale na mně to nějak nezapůsobilo bilo to pro mně takové že jsem se díval aby my utekl čas ale toť vše no hold každý má k něčemu názor a vztah, herci podle mně hodně opožděni a prostředí na mně taky nějak nepůsobilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SARAH, CO JE S TEBOU?“... ,,CHCI, ABYS MI ŘEKL PRAVDU“....... /// Stalo se TO, TO a TO, a najednou má Sarah v baráku na samotě u lesa mladýho kluka. KDOPAK JSEŠ CHLAPČE? (ptal jsem se, protože jsem nečetl spoilerskej obsah!) Hororově totiž vypadá i Sára! Čeká se na třetího a já přemejšlím, jestli začne divadlo plný zkratovitýho jednání s cílem udělat z ženský tupou krávu. Jak je to doopravdy? Do hodiny dvacet (naštěstí) tolik debilního chování nenarvete, hezký jsou tu zvuky a věci, který se můžou stát. To mě děsí! Jemná vyvražďovačka, ve který nejde o krev, ale o pocity. Koho? DOSTANU TĚ TY ZRŮDO! Jak se to vezme... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak mi můžou vyvraždit rodinu. 2.) Zjistím, že i Francouzi mají ,,zavři svoje oči brouku“ (Zřejmě to nadchlo uživatele ,,Brouk“, kterýho tímto zdravím! 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Napätie príbehu, ktorý vypovedá o podstate zla, vychádza z možnosti odhalenia. Žena traumatizovaná smrťou syna netuší, že ubytovala krvilačného zabijáka a je otázkou času, keby sa to dozvie. Takže, dejové zvraty sú očakávané. Privítal by som však dramatickejšie odhalenie, ako na základe logického zdôvodnenia, ktoré mi ponúkli režiséri. Súrodenci du Potetovci rozprávajú príbeh komplikovane, prostredníctom spletitých flashbackov vnášajú svetlo do situácie ženy, ktorej hrozí nebezpečenstvo. Chvíľami som bol na pochybách, či je ten mladík, ktorému tá žena pomáha, tým istým zloduchom, čo vyvraždil jednu rodinu. Zdalo sa, že ho minulosť dostihne a on bude pykať za svoje činy, ale spravodlivosť len prebehla popri ňom. Žiadny happyend, ani zadosťučinenie pre diváka. Anne Parillaud nehrala nejakú final girl z amerických krvákov. Ťažko povedať či to filmu prospelo, alebo nie. Z finále som mal veľmi nepríjemný pocit. To, čo sa na záver udialo nebolo iba hrozné, ale aj zlé. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sarah (Anne Parillaud) zrazí mladíka, snaží sa mu pomôcť, vráti sa do auta, kde vysype celý obsah tašky na sedadlo spolujazdca, hľadajúc telefón v snahe privolať pomoc. Po chvíli si neznámy muž sadá na to isté sedadlo, ktoré je už prázdne, pričom by malo byť zapratané vecami. (peiton)

Reklama

Reklama