Reklama

Reklama

Sex ve městě

(seriál)
USA, (1998–2004), 43 h 2 min (Minutáž: 21–43 min)

Tvůrci:

Darren Star

Předloha:

Candace Bushnell (kniha)

Hrají:

Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, John Corbett, Willie Garson, Kyle MacLachlan, Michail Baryšnikov (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(94)

Obsahy(1)

Mohou ženy prožívat sex jako muži? Odpověď na tuto otázku se rozhodla objevit novinářka Carrie Bradshaw v sérii nejskandálnějších televizních komedií poslední doby. Sebe a svoje tři nejlepší kamarádky použila jako pokusné králíky při zkoumání možností třicetileté ženy, která chce zažít nějakou legraci ve městě plném seriózních svobodných mužů, kteří si myslí, že závazky a povinnosti jsou pro ty druhé. Seriál natočený v produkci HBO vychází ze stejnojmenného románu Candace Bushnell. Carrie je chytrá, zvídavá, žádoucí a úspěšná žena, která přesto žije sama. Doslova sama pochopitelně není, ovšem žádný z jejích sexuálních objektů se ještě „nepřehoupl“ do pozice stálého partnera. Období hledání toho pravého je pro ni i pro její tři rovněž nezadané, krásné a inteligentní kamarádky zdrojem věčné inspirace i úvah. Je takové soužití vůbec možné? Carrie navíc své zkušenosti z newyorských večírků může dokonale zúročit v pravidelných novinových sloupcích, nazvaných příznačně Sex ve městě. Vždyť se stačí jen podívat kolem sebe, na své přátele a nejlepší kamarádky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (687)

jahol 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který (ano, cituji tak trochu záměrně Vesničku mou střediskovou) nastavuje zrcadlo nechápajícímu, omezenému českému samci, zblbnutému obavami, že ta emancipace už nám mlátí dole na vrata. Ne, což i při tom, jak moc nesnáším feminismus a jak moc si myslím, že muži a ženy jsou zásadně odlišné bytosti, nemohu nevidět, že tenhle seriál tuhle čtyřku třicátnic a jejich životní styl NIJAK neglorifikuje, ale spíše pobaveně, s odstupem a pochopením přibližuje, komentuje a hladí?? Zkrátka další ze seriálů americké (konkrétně vynikající HBO) dílny, který se nehodí do krámu vykladačům zlatých (ve skutečnosti Rodinnými pouty a podobnými lejny zasmraděných) českých ručiček. Jedna (ale ne úplně celá) hvězdička dolů za přece jenom jistou zdrátu tempa v sériích 4-6. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem nikdy nesledoval religionisticky, ale když jsem ho tehdy kdysi občas večer chytil a nebylo nic lepšího v televizi, podíval jsem se. Na internetu většinou vídám, že lidi nadávají na ústřední hrdiny HIMYM a Přátel (Ted a Ross), jak byli otravní a nudní, já toto měl s Carrie. Když nepočítám občasný zajímavý psací monolog, vždy byla zajímavější Miranda, Charlotte i Samantha. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako důkaz, že věk není ženě v ničem na překážku a jako příklad toho jak se má žena oblékat, aby vynikly její přednosti, velmi dobré. Ale jelikož hlavním posláním je ukázat chlapům jak jsou divní a jak těžké to s námi vy, ženy, máte (no dobře, je to tak, ale ženy si s námi rozhodně nemají co vyčítat:)), a v neposlední řadě je to skvělá příležitost jak nám ukázat jak úžasně sprostě dovedete mluvit aniž byste se za to musely stydět nebo vás za to někdo káral (to tady někdo dělá?), rozhodně mě to nijak zvlášť neoslovuje. I když je to díl od dílu jinak, někdy bych na Sex Ve Městě nedal dopustit a jindy bych ho zatratil, no prostě je to jako se ženskou;) A abych byl fér, dám neutrální hodnocení - 50%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Těžko přetěžko hodnotit, neboť seriál je proměnlivý tak jako život, jako jeho tvůrci a jak jde čas... Ale čtyři hvězdy už jen za tu pointu myslím mohou býti spravedlivé... :-) . . . Neboť ty čůzy, ty postmoderní velkoměšťačky nelze než si (za)milovat. A zároveň dík tomu taky vědět: Pozor pánové! Je lepší ženy milovat, než se s nimi trápit... ;-) . . . Takového zkrátka do života raděj nikdy NIC! I když možná žít v NYC...(?)... ;o))) - - - P.S. A kdo by si snad myslel, že podobného fenoménu dohledáte jen někde v hlubinách Nového Yorku, věřte nevěřte - leč igi B. fakt v dobách lehce dávno minulých >něco takového< vskutku osobně(!) znal. Bez následků... ;o) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sex v meste je seriál o ženách pre ženy. Nepozerám ho z rovnakého dôvodu, prečo nejdem von sám so štyrmi ženami. Cítil by som sa podobne, ako pri pozeraní tohto seriálu. Navyše je Sex v meste pomerne povrchný, ale na druhú stranu často aj trefný. V tom spočíva asi jeho divácky ohlas, že sa nebojí riešiť povrchné problémy mnohých žien a brať ich ako niečo normálne. Tak, ako je to bežné u mužov. Z týchto štyroch by som si ja osobne ako životnú partnerku nevedel vybrať žiadnu. Som v tomto pomerne konzervatívny. ()

Galerie (744)

Zajímavosti (104)

  • První epizoda, kterou režíroval muž. (Kulmon)
  • Newyorská adresa Carriina (Sarah Jessica Parker) bytu je 245 Eeast 73rd Street. Ve skutečnosti ale na této adrese žádný dům nestojí a v seriálu byl ukazován dům č. 66 na Perry Street. (velkyvezir)

Související novinky

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Sex ve městě se vrací

Sex ve městě se vrací

11.01.2021

Populární dámský seriál Sex ve městě se vrací s novou řadou na streamovací službě HBO Max. Oznámení přišlo čerstvě od hlavní hvězdy seriálu Sarah Jessicy Parker s hashtagem #AndJustLIkeThat… (více)

Boardwalk Empire čeká film?

Boardwalk Empire čeká film?

03.01.2015

U HBO začínají mít zálusk na převádění seriálů na velké plátno. Sex ve městě se dočkal dvou filmů, letos v červnu zkusí štěstí Vincentův svět a již několikrát jsme slyšeli úvahy o tom, že by… (více)

Reklama

Reklama