Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 2

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je nezávislý film charakterizovaný tým, že sa premieta vo filmových kluboch, tak by som Albatrosa nezávislým filmom nenazýval. V kine by som si totiž hovoril, že toto by som radšej pozeral v telke. Čo som aj učinil. Pripadalo mi, že film je nato, čo sa v ňom odohráva až príliš britsky free, že sa v ňom trochu nešťastne mieša presladenosť so situáciami, ktoré by v reáli mohli vyústiť do tragickejších následkov. Scenár tak zachraňujú prirodzení herci. Ormond a Koch sú tu kvôli prilákaniu pozornosti divákov a účel to splnilo. Taká menej ambiciózna verzia Americkej krásy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Emélii hned tak nezapomenete, nejen pro její někdy ostrý jazýček a nespoutanou povahou, ale současně i pro její křehkou dušičku, která se přede mnou odkrývala sice pomalu, ale jistě. Třeba ten moment, kdy položila svou hlavu na rameno své babičky byl jeden z těch dojemných, na které se nezapomíná a dotváří kouzlo nejen celého příběhu, ale hlavně Eméliina skutečného vnitřního já. Bylo to krásné nahlédnutí do zrání této mladé dívky a Jessika Brown Findlay se tak nesmazatelně dostala na seznam hereček, s kterými bych moc ráda viděla ještě nějaký jiný film. Jinak velmi zajímavá ukázka toho, jak lze takovou Fisherovic rodinku charakterově rozebrat a ukázat jim skutečné zrcadlo jejich života. Albatros je smutný, úsměvný, ale ve výsledku moc a moc sympatický film, který ráda doporučím dál. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poněkud komplikovaná cesta, jak chudá sirota přišla k notebooku, ale budiž - snaha se jí upřít nedá. Ne už tak filmu, kde se manželská a tvůrčí krize potkají s nymfičkou a druhou mízou, ale neděje se nic, co by se nedalo čekat. V přímořském městečku panuje převážně nuda, jen sem tam zředěná nějakou ostřejší průpovídkou inteligentní holky s prořízlou pusou, která ale skočila na tak průhledný špek, že ta její proklamovaná inteligence ztrácí na důvěryhodnosti. Množství hluchých scén. SHRNUTÍ: Když si vaše mladá zaměstnankyně vezme na maškarní oslavu kostým sestávající z kovových bikin princezny Lei, je čas začít se obávat o manžela. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Typicky po anglicku sympatický film o druhých šancích. Je to sice drama, ale je fajn, že mají mnohé scény vtipný podtext. Obsazení je výborné. Jessica Brown Findlay se předvedla jako všestranná herečka a celý film si krade pro sebe. Ačkoli ani Felicity Jones se tu neztratí. Film, který mi udělal vážně velkou radost. 8/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Máme tu zřejmě nejžhavější britskou herečku současnosti - Jessicu Brown Findlay. První polovina filmu má silný erotický náboj, a i když jako celek to rozhodně není žádný originální trhák, tohle komediální drama (rozhodně to není čisté drama) by si fanoušky získat mohlo. I kdyby to byli jen pubertální chlapci, které naláká několik pěkných hereček v traileru (mimochodem, Jessica si to tričko ve filmu opravdu zvedne, a je na co koukat). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v roce 2009 na ostrově Man. (Marek#33)
  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)
  • Názov filmu sa objaví v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama