Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh chlapíka menom David (Jonathan Groff), ktorý sa rozhodol zmeniť svoj život, spáliť mosty do minulosti, vzdať sa všetkého a začať odznova. Bez kreditky, telefonu a pod menom Samuel prichádza z ďalekého Connecticutu na jablkovú farmu v Oregone, aby videl, ako žijú skutoční ľudia... (sochoking)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Nie som si úplne istý, čo film vlastne chcel povedať. Mám z toho 3 rôzne pocity. Jeden kresťanský, jeden ateistický a jeden neutrálny. 1. Kresťania radi kritizujú LGBT (je to aktuálna téma). Vykreslenie Curlyho ako homosexuála, ktorý si chce sex vynútiť je medzi kresťanmi rozšírená (no v 99,9% prípadoch mylná) predstava. Tiež sa mi zdalo ako by hovorili "Staň sa veriacim a budeš šťastný...", čo sa aj na chvíľu zdalo, no potom (2.) sa ukázalo, že viera z človeka predsa len lepšieho nemusí urobť. 3. Je tiež možné, že autor chcel ukázať niečo z každej strany. Každopádne ten film nepovedal všetko čo mohol, ostalo tam veľa otázok otvorených, nedopovedaných. Potenciál aj atmosféru mal dobrú, len ma hnevá zbytočne veľké rezíduum otáznikov. 3* ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak začátek mě hodně nažhavil.. střetnutí s různými podivíny v autobuse... pak se to ale nějak zvrtlo a spíše se z toho vyklubal lehounce nadprůměrný snímek snažící se nám ukázat jeden pohled na náboženství. Někdy to bylo trošku creepy. Je to snímek k zamyšlení? Ano. Humor? Ani mi moc nepřišlo. Životní pravdy? Jo, ukázaly se v chování lidí. Výrazně se to liší oproti běžně dostupným filmům, ale podle mě to nebylo zas tak nic extra, jak se to na první pohled tváří, ale za zhlédnutí to stojí. SPOILER - Zkušenost s téměř znásilněním gayem ho přiměje tíhnout k náboženství? Vážně? Jako opravdu? Brzo teda zjistil, že to není až tak růžové. John si myslí, že kvůli tomu že je křesťan, tak že může být vyžírka, protože přece křesťana nevyženou ostatní křesťané na ulici.. to je nekřesťanské. Jeho hodiny jsou samozřejmě lepší nápad než nějaké stupidní krabičky, protože on s tím nápadem nepřišel..když se ukáže opak, tak se cítí být využit a uražen, protože si myslí, že se asi celý svět točí kolem něho. Konec SPOILERU. No a jaký si o tom všem udělal obrázel Samuel můžeme jen hádat zatímco si to míři k autobusové zastávce.. Konec. "Hey cows. Hi, are you hungry?... /nabízí jim šunku/... Come on. Go get it.... /hodí jim ji do ohrady a krávy se ani nehnou/... Stupid fucking cows." .......Plná zeď kokotů a on se zeptá: "Are those custom made shelves? The fit the wall so nicely." ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Chápu, oč autorovi šlo, ale pojal to naprosto povrchně a nešťastně. Jestli chtěl klást nějakou paralelu mezi Davida uprostřed divných a různě postižených lidí a Ježíše mezi celníky a prostitutkami, tak se mu to moc nepovedlo (ačkoliv to téma k podobnému výkladu svádí). Jestli chtěl natočit film o tom, jak čerstvý vysokoškolák jde poznávat obyčejné lidi, tak tam měl autor vrazit skutečně obyčejné lidi, a ne karikatury, každou s nějakou úchylkou. On to Alvarez schválně přehání, aby to vypadalo jako že nadhled, ale spíše to působí, že nedokázal napsat věrohodnou postavu z psychologického hlediska. Trochu přehání, ale jen proto, že dramaticky by to prostě napsat nedokázal. A ta povrchnost z toho nejen čiší, ale úplně křičí. Co jsou mi platné krásné záběry na jablečné sady po ránu v ranní mlze a rose, co je platné, že majitel farmy nakonec zahrán jako jediný uvěřitelně, když jinak to prostě plave a klouže nešťastně po povrchu. A nakonec to ani o té víře není, ani o duchovnu, jen povrchní představě, jak asi to funguje, ale nic do hloubky. Jdou, Alvarez, kouknou se na Hosté večeře Páně, a pak jdu točit jen dokumenty o jabloňových sadech po ránu pro National Geographic. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pokud nic jiného, tak určitě originální snímek. Ze začátku se mi to hodně líbilo. Zajímavá zápletka, neobyčejně prostě vystihnutý příběh, bez zbytečností, detailní kamera, která působí celkem umělecky a syrově i když není ruční. Ale potom začíná podle mě trochu pokulhávat příběhová linie filmu. Na konci jsem byla trochu zmatená, nechápu co měl vlastně být celý ten smysl onoho počínání. Asi jsem nepochopila nějakou skrytou pointu, protože si pořád myslím, že tam nějaká byla. Herecké obsazení se povedlo a atmosféra venkova/maloměsta byla taky hezky vystižená. Trošku slabší 3 hvězdy. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Jste C.O.G. (Child of God)? Nebo jen další ateista, jako je dnes každý druhý? Přemýšleli jste někdy vůbec nad tím, co jste zač? Tento snímek mapuje příběh Davida, který se rozhodne odjet na venkov sbírat jablka, aby si ulevil od všedního shonu. Jeho cestu zkříží mnoho pěkných chvil, potom situací, které by nikdo nechtěl zažít a ve finále sám Bůh. Začne si uvědomovat že život není peříčko a zároveň mu nic nedá zadarmo a i kdyby byl sražen stokrát na kolena měl by se sebrat a jít dál. Sám o sobě si myslím, že nemám žádnou víru, ale po shlédnutí tohoto snímku, nebo například film Adamova Jablka, si říkám, že je to vlastně pěkná věc a každý podobný dobře napsaný scénář, mi ukazuje, stejně jako Davidovi, že život je jen takový, jaký si ho uděláme a jak s ním jsme spokojeni ač by jsme nemuseli mít vůbec nic. Pokud vás to donutí alespoň přemýšlet, máte vyhráno. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • C.O.G. je skratka pre Child of God - Božie dieťa. (dwdb)
  • Film bol v predprodukcii viac ako tri roky. (dwdb)

Reklama

Reklama