Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi každého filmového a seriálového fanouška při sledování Pretty Little Liars musí napadnout kombinace Zoufalých manželek, Twin Peaks a nějakého seriálu ze střední nebo vysoké - Gossip girl, Beverly Hills apod. A já jsem měl všechny zmiňované seriály moc rád, takže jejich kombinaci nadšeně vítám. Obzvláště si libuji v tajemných příbězích, kdy se pátrá v minulosti, tahají kostlivci ze skříně a vhodně servírují dějové zvraty. Nad nějakým klišé jsem schopný přimhouřit oči. Hodnotím zatím po první sérii a prvním dílu druhé série. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Jak už zmínila má kamarádka Pretty Little Liars alá zoufalé manželky v young vydání. (přesně tak psal i "Tom Riddle") Kupodivu mi seriál přirostl k srdci a líbí se mi napjatá atmosféra a odkrývání pravdy "kdo se skrývá pod písmenem - A". Při shlédnuté půlce první řady jsem byla vytočená že se naopak situace stále víc zamotává a výsledek, odhalení v nedohlednu. Naopak spíš vzbuzují u diváka další možné dohady a podezřelé. Co dodat začínám druhou serii ...a snad i ta potěší mé oko, nabaží srdíčko tajemstvím a pletichařením. Třetí sezóna je pěkně svižná a úžasná. Trochu mě naštval Toby v A-Teamu, to jsem opravdu nečekala...zatím se domnívám že je možné že Alison stále žije a že v tom hrobě leží úplně nikdo jinej. Who the hell is A ??? Oblíbené postavy: Aria, Ezra. Shlédnuto serií I.-V. ()

Reklama

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Nj, fajn vec pre mladé, väčšinou asi ženské publikum. Dopozerala som aj poslenú siedmu sériu preto, lebo som uź vážne nemala čo nové pozerať. Bola som rada, že bude koniec a musím povedať, že ma posledná séria veľmi milo prekvapila. Nehovorím, že bola potrebná, ale prekvapenie na konci a vážne dobrý herecký výkon Troian Bellisario, ktorej som zožrala maximálne že všetko, stáli za to. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých seriálových guilty pleasures. Pretty Little Liars jsou velmi návykové jednoduše z toho důvodu, že jsou napínavé a já pořád ještě nemám nejmenší tušení, kdo sakra A je. Také trable s kluky nejsou nijak otravné, vztahy jsou normální a ústřední kvarteto je sympatické. Největší problém mi dělá Emily, nejraději mám Spencer. Ráda se taky podívám, co nového mají slečny na sobě. Jistě, nejedná se o nějakou superbombu, tohle je nenáročné guilty pleasure s malým bonusem v podobě napětí a záhad a je nutné k němu tak přistupovat. s2 Sice víme, kdo je A, ale vlastně nevíme nic. 2. série udržela nastavenou laťku a jsem zvědavá na season 3.s3 Třetí série pokračuje ve vyjetých kolejích, jen se o něco více vraždí. Opět se objeví víc otázek než odpovědí a začíná to být poněkud únavné. Navíc největší zlom v sérii tvůrci v závěru vezmou zpátky (nebo ne?). Další důkaz, že Spencer je nejsilnější malá lhářka, i když spadne na dno. Tak trochu doufám, že čtvrtá série bude poslední. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Není divu, že lidi Krásné malé lhářky neustále přirovnávají k Zoufalým manželkám. Jsou to čtyři nejlepší kamarádky, každá s děsivým tajemstvím a společně řeší záhadnou smrt té páté, zatímco je vydírá záhadný anonym A. Zásadní rozdíl je ten, že Zoufalky jsou břitká komedie a satira, kdežto PLL se berou hodně vážně, a kvůli tomu bohužel stihnou do posledního naplnit všechna žánrová klišé. Přesto, že se na ně příjemně kouká a cast je skutečně sympatický (snad víc než hlavní děvčata těší před kamerou zase vidět Lauru Leighton, Sydney z Melrose Place), mám po pěti řadách dojem, že jsem pěkně promrhal nějakých 90 hodin svého života. Na šestou řadu se ale stejně podívám. PS mužský cast PLL je k ničemu, Ezra, Noel, Ian a třeba Wren jsou od sebe prakticky k nerozeznání, obzvlášť v šerých scénách (kterých je v PLL požehnaně), a tak žádné šokující odhalení nikdy nemá patřičný efekt, protože místo "WTF?!" jen mhouříte oči na obrazovku a snažíte se přijít na to, kdo to sakra je. ()

Galerie (1 797)

Zajímavosti (47)

  • Autorka seriálu Marlene King po odvysílaní jednotlivých dílu pravidelně usedala k internetu a sledovala, jak na ně lidé reagují. (Olík)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama