Dokumentární drama hlouběji zkoumá příběh legendární hrdinky, aby objevil fascinující mladou ženu bojující v krutém a nebezpečném světě za dosažení vlastních idejí.
Johanka z Arku, negramotná dcera sedláka, se v sedmnácti letech vynořila ze zapadlé oblasti válkou zmítané Francie, sjednotila demoralizovanou armádu a změnila směr historie. Motivovaná „svými hlasy“ šokovala nepřátelskou Anglii, přičinila se o korunovaci francouzského krále a svým důvtipem a schopnostmi uchvátila i ty, co ji pronásledovali. Pojďme nyní hlouběji prozkoumat příběh legendární hrdinky a poznejme fascinující mladou ženu, bojující v krutém a nebezpečném světě za dosažení vlastních idejí. (oficiální text distributora)
Několkrát dáváno na VIASAT HISTORY: Nechápu, jak mohl někdo vybrat L. Vondráčkovou, která hraje jako ochotnice, co ji právě vzali do divadla. Jinak ale jde o hraný dokument, takže přžesto, že Johanka je tak špatná, tak dokument je to dobrý.(29.5.2011)
Mě bylo nápadný, proč Johanka vypadá jak Lucie Vondráčková a proč je dokument tak mizerný. Bylo to způsobeno tím, že Johanku hraje skutečně Lucie Vondráčková a dokument stojí skutečně za vyliž prdel. Žádná fakta a samé záběry z nějaké bitvy, co se hodila i do dílu o Alexandru Makedonském. Jedna hvězdička za její francouzské bojové řvaní-rrrr tedy zvládla. Výborný by byl díl 2, který by mapoval sexuální zneužívání v anglické věznici. Lucko, skoč po tom, vím, že prachy potřebuješ!(8.4.2012)